Connect with us

Economie

Domme toerist vindt het een goed idee om leeuw te aaien vanuit raampje.

In safariparken staan overal waarschuwingen. En die staan er niet zomaar. Maar toch zijn er altijd wel mensen die hier lak aan hebben. Elk jaar vallen er daardoor gewonden of zelfs doden in safariparken.

En die incidenten vinden niet alleen plaats in het buitenland. Twee jaar geleden stapte een familie in de Beekse Bergen uit de auto om enkele cheeta’s van dichtbij te bekijken. Ze mochten van geluk spreken dat ze met de schrik vrijkwamen.

Deze video werd gefilmd in het Serengeti National Park in Tanzania. Dit is nog maar eens een voorbeeld van hoe dom sommige mensen kunnen zijn in hun omgang met wilde dieren.

Om te beginnen is het best een slecht plan om je autoraampje te laten openstaan als je naast een uit de kluiten gewassen leeuw staat. Er zijn al toeristen gestorven gewoon omdat ze een kiekje wilde maken van leeuwen vanuit een open autoraampje.

Deze toeristen deden er nog een schepje bovenop! Een van de toeristen vond het een goed idee om een leeuw te aaien. Het gigantische dier reageerde niet onmiddellijk. Maar wanneer de leeuw zich omdraait en begint te brullen, schrikken ze zich een hoedje!

De toeristen mogen blij zijn dat ze dit kunnen navertellen. Dit had veel en veel slechter kunnen aflopen. Binnen een fractie van een seconde had de leeuw kunnen toeslaan. Een open autoraampje houdt een wilde leeuw echt niet tegen!

Dit is dus de reden waarom je de waarschuwingen in wildparken serieus moet nemen!