Connect with us

Economie

Dit weekend wordt het echt zomer!

We moeten het de volgende dagen nog doen met herfstachtige dagen. Maar de zomer is nu echt in aantocht. Nu is het nog 14 tot 18 graden, maar volgend weekend stijgt het kwik in het binnenland tot 25 à 27 graden.

De meeste mensen kijken heel erg uit naar het warmere weer, maar voor de natuur is dit niet altijd zo goed. De droogte neemt immers verder toe, en de enkele buien helpen niet.

Frisser lenteweer

De volgende dagen krijgen we nog frisser lenteweer. Volgens Weeronline zal er wat regen vallen, maar daar is de natuur niet meteen mee geholpen. Het gaat lokaal om enkele millimeter. Die hoeveelheid verdampt al op een droge dag. Het neerslagtekort zal dus nog wel even blijven duren.

Zomers warm

Tegen het einde van de week krijgen we volgens de laatste vooruitzichten zomers weer. Vrijdag zou het al 24 graden worden en lokaal misschien tot 27 graden. Dan zou het in het binnenland tien graden warmer zijn dan nu.

Ook zaterdag krijgen we op veel plaatsen zonnig weer. Het zonnetje schijnt volop, afgewisseld met stapelwolken. Daardoor neemt de kans op een onweersbui toe. Zondag wordt het met 20 tot 26 graden een beetje minder warm.