Connect with us

Economie

Coronapatiënt (70) verlaat ziekenhuis onder applaus, dan krijgt hij rekening van miljoen dollar.

Een bejaarde man (70) raakte besmet met corona en moest daarna voor zijn leven vechten op de afdeling intensieve zorgen. Maar toen hij thuiskwam, kreeg hij de ziekenhuisfactuur: een rekening van meer dan een miljoen dollar!

De voorbije maanden werkten zorgmedewerkers met hart en ziel om zo veel mogelijk mensenlevens te redden. De staande ovaties voor deze zorghelden zijn dan ook meer dan terecht. Maar zorg heeft een prijskaartje.

In landen zoals de Verenigde Staten is het zorgstelsel heel anders geregeld. Een derde van de bevolking heeft een verzekeringspolis van de werkgever. Die betaalt ongeveer 80 procent van de zorgrekeningen. Voor 65-plussers en mensen met een laag inkomen zijn er Medicare en Medicaid vanwege de overheid. Maar als gevolg van alle regeltjes, eigen bijdragen en tal van uitzonderingen is het zorgstelsel in de Verenigde Staten voor sommige kwetsbare groepen nog altijd een groot probleem.

Michael Flor (70) leerde de prijs van zijn leven nadat hij met Covid-19 uit het ziekenhuis werd ontslagen. Toen hij terug thuis was, kreeg hij een factuur van meer dan een miljoen dollar. De rekening was meer een boek met wel meer dan 181 pagina’s.

Begin maart moest Michael in Seattle in het ziekenhuis opgenomen worden. Daar vocht hij 62 dagen voor zijn leven. Op een bepaald ogenblik was de man er zo slecht aan toe, dat hij telefonisch afscheid nam van zijn echtgenote en kinderen. Toch slaagde hij erin om de ziekte te verslaan.

Volgens The Seattle Times kostte de kamer intensieve zorgen waar hij verbleef meer dan 9.700 dollar per dag. Daar lag hij 42 dagen, wat al goed is voor een bedrag van 409.000 dollar. Met de extra kosten tikte de eindfactuur aan tot ruim een miljoen dollar.

Gelukkig had de man een ziektekostenverzekering. Die zal het grootste deel van de kosten dekken. Michael vertelde aan de krant: “Het kostte me een miljoen om in leven te blijven, en ik zeg natuurlijk dat het geld goed gespendeerd is. Maar ik besef ook dat ik misschien de enige ben die dat denkt.”

We zijn zo blij dat deze man helemaal genezen is! We wensen hem het allerbeste toe!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending