-

Economie

Coronapatiënt (70) verlaat ziekenhuis onder applaus, dan krijgt hij rekening van miljoen dollar.

Een bejaarde man (70) raakte besmet met corona en moest daarna voor zijn leven vechten op de afdeling intensieve zorgen. Maar toen hij thuiskwam, kreeg hij de ziekenhuisfactuur: een rekening van meer dan een miljoen dollar!

De voorbije maanden werkten zorgmedewerkers met hart en ziel om zo veel mogelijk mensenlevens te redden. De staande ovaties voor deze zorghelden zijn dan ook meer dan terecht. Maar zorg heeft een prijskaartje.

In landen zoals de Verenigde Staten is het zorgstelsel heel anders geregeld. Een derde van de bevolking heeft een verzekeringspolis van de werkgever. Die betaalt ongeveer 80 procent van de zorgrekeningen. Voor 65-plussers en mensen met een laag inkomen zijn er Medicare en Medicaid vanwege de overheid. Maar als gevolg van alle regeltjes, eigen bijdragen en tal van uitzonderingen is het zorgstelsel in de Verenigde Staten voor sommige kwetsbare groepen nog altijd een groot probleem.

Michael Flor (70) leerde de prijs van zijn leven nadat hij met Covid-19 uit het ziekenhuis werd ontslagen. Toen hij terug thuis was, kreeg hij een factuur van meer dan een miljoen dollar. De rekening was meer een boek met wel meer dan 181 pagina’s.

Begin maart moest Michael in Seattle in het ziekenhuis opgenomen worden. Daar vocht hij 62 dagen voor zijn leven. Op een bepaald ogenblik was de man er zo slecht aan toe, dat hij telefonisch afscheid nam van zijn echtgenote en kinderen. Toch slaagde hij erin om de ziekte te verslaan.

Volgens The Seattle Times kostte de kamer intensieve zorgen waar hij verbleef meer dan 9.700 dollar per dag. Daar lag hij 42 dagen, wat al goed is voor een bedrag van 409.000 dollar. Met de extra kosten tikte de eindfactuur aan tot ruim een miljoen dollar.

Gelukkig had de man een ziektekostenverzekering. Die zal het grootste deel van de kosten dekken. Michael vertelde aan de krant: “Het kostte me een miljoen om in leven te blijven, en ik zeg natuurlijk dat het geld goed gespendeerd is. Maar ik besef ook dat ik misschien de enige ben die dat denkt.”

We zijn zo blij dat deze man helemaal genezen is! We wensen hem het allerbeste toe!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder