-

Economie

Buschauffeur in Roosendaal mishandeld door passagier zonder mondkapje.

In Roosendaal is dinsdagochtend een buschauffeur van Arriva mishandeld door een passagier. De man sloeg tilt toen de chauffeur hem wees op de geldende coronamaatregelen op het openbaar vervoer. Ook twee agenten die te hulp schoten, kregen er flink van langs.

De verdachte is een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Op station Roosendaal werd hij geweigerd op de bus omdat hij geen mondkapje droeg.

Spugen en schoppen

De man werd woedend en begon de buschauffeur te schoppen en te slagen. Uiteindelijk konden de toegesnelde agenten de verdachte inrekenen. Een politieagent werd daarbij zwaar beledigd, terwijl een andere agent onderweg naar het bureau bespuugd werd.

Op het politiebureau werd vastgesteld dat de man een glaasje te veel op had. Onderzoek moet uitwijzen of hij ook drugs had genomen.

Onaanvaardbaar

Een woordvoerder van de busmaatschappij laat weten dat geweld tegen chauffeurs niet door de beugel kan. De betrokken buschauffeur zou het relatief goed stellen. Zowel de buschauffeurs als de agenten deden aangifte tegen de man. De camerabeelden van het incident worden nog onderzocht.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder