Connect with us

Economie

Buschauffeur in Roosendaal mishandeld door passagier zonder mondkapje.

In Roosendaal is dinsdagochtend een buschauffeur van Arriva mishandeld door een passagier. De man sloeg tilt toen de chauffeur hem wees op de geldende coronamaatregelen op het openbaar vervoer. Ook twee agenten die te hulp schoten, kregen er flink van langs.

De verdachte is een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Op station Roosendaal werd hij geweigerd op de bus omdat hij geen mondkapje droeg.

Spugen en schoppen

De man werd woedend en begon de buschauffeur te schoppen en te slagen. Uiteindelijk konden de toegesnelde agenten de verdachte inrekenen. Een politieagent werd daarbij zwaar beledigd, terwijl een andere agent onderweg naar het bureau bespuugd werd.

Op het politiebureau werd vastgesteld dat de man een glaasje te veel op had. Onderzoek moet uitwijzen of hij ook drugs had genomen.

Onaanvaardbaar

Een woordvoerder van de busmaatschappij laat weten dat geweld tegen chauffeurs niet door de beugel kan. De betrokken buschauffeur zou het relatief goed stellen. Zowel de buschauffeurs als de agenten deden aangifte tegen de man. De camerabeelden van het incident worden nog onderzocht.