-

Economie

Amalia één van meest stijlvolle prinsessen ter wereld volgens Vogue.

Dankzij haar oogverblindende outfits en gevoel voor stijl, is Máxima ondertussen wereldberoemd als echte modekoningin. Maar nu lijkt dochter Amalia in haar voetsporen te treden. De Britse Vogue riep onze 16-jarige prinses uit tot één van de meest stijlvolle prinsessen ter wereld.

Prinses Diana was wellicht een van de eerste royals die met haar iconische outfits de toon zette in het modebeeld. Vandaag hebben we onze eigen royals die een grote invloed hebben op de kledingkeuze van mensen en jongeren.

Een opvallende trend daarbij is dat de Oranjes alsmaar meer kiezen voor budgetvriendelijke kleding. Zo schitterde Ariana tijdens het vijfjarig jubileum van Willem-Alexander als koning in een blouse van Zara en droeg Amaila een top van H&M.

Dertiende plaats

Prinses Amalia kaapte de dertiende plaats weg in de top van meest stijlvolle prinsessen. Vogue strooit met complimentjes en schrijft dat Amalia precies weet hoe ze zich keurig, maar toch casual kleedt “van haar meest recente familieportret, waarbij ze een gele Zimmerman jurk droeg, tot de Sandra jurken die ze geregeld draagt.” Het modeblad is ook laaiend over haar zusjes, die volgens hen de flair van hun mama geërfd hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Prinses Amalia viert vandaag haar zestiende verjaardag. #verjaardag #gefeliciteerd #prinses #Princess #Amalia ?RVD – Z.M. de Koning

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder