-

Economie

Amalia één van meest stijlvolle prinsessen ter wereld volgens Vogue.

Dankzij haar oogverblindende outfits en gevoel voor stijl, is Máxima ondertussen wereldberoemd als echte modekoningin. Maar nu lijkt dochter Amalia in haar voetsporen te treden. De Britse Vogue riep onze 16-jarige prinses uit tot één van de meest stijlvolle prinsessen ter wereld.

Prinses Diana was wellicht een van de eerste royals die met haar iconische outfits de toon zette in het modebeeld. Vandaag hebben we onze eigen royals die een grote invloed hebben op de kledingkeuze van mensen en jongeren.

Een opvallende trend daarbij is dat de Oranjes alsmaar meer kiezen voor budgetvriendelijke kleding. Zo schitterde Ariana tijdens het vijfjarig jubileum van Willem-Alexander als koning in een blouse van Zara en droeg Amaila een top van H&M.

Dertiende plaats

Prinses Amalia kaapte de dertiende plaats weg in de top van meest stijlvolle prinsessen. Vogue strooit met complimentjes en schrijft dat Amalia precies weet hoe ze zich keurig, maar toch casual kleedt “van haar meest recente familieportret, waarbij ze een gele Zimmerman jurk droeg, tot de Sandra jurken die ze geregeld draagt.” Het modeblad is ook laaiend over haar zusjes, die volgens hen de flair van hun mama geërfd hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Prinses Amalia viert vandaag haar zestiende verjaardag. #verjaardag #gefeliciteerd #prinses #Princess #Amalia ?RVD – Z.M. de Koning

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder