-

Economie

Alleen scherpe geesten zien beide figuren in deze prent.

Optische illusies weten ons altijd wel te boeien. Ze stellen alles op de proef wat we voor vanzelfsprekend houden en tonen ons dat er altijd nieuwe dingen te ontdekken zijn.

Deze puzzels houden mensen al generaties bezig. Vaak is het de uitdaging om een object, vorm of patroon in een prent te vinden. Ze zijn ontworpen om de hersenen voor de gek te houden. Het is altijd ontnuchterend om het resultaat te zien.

De beroemde prent hieronder bestaat al sinds 1888.

Vind de twee figuren in deze prent

De oudste gekende vorm van deze prent is een Duitse ansichtkaart uit 1888. De organisatie erachter was ‘The Anchor Buggy Company’.

Aanvankelijk werden de kaarten uitgebracht zonder tekst of uitleg over de verborgen boodschap. Maar mensen begonnen de wenkbrauwen te fronsen toen ze het zagen.

Zie jij de twee figuren in deze prent?

De artiest achter de illustratie, William Ely Hill, een Britse striptekenaar, publiceerde de prent in Puck, een Amerikaans humoristisch magazine.

Duizenden fans

Er gingen maanden voorbij vooraleer lezers beseften dat de prent eigenlijk een slimme optische illusie was. William vervolgde zijn carrière als striptekenaar. Maar toen de prent wereldwijd begon te circuleren, kreeg hij de aandacht van duizenden fans.

Hij noemde de illusie ‘Mijn Vrouw en Mijn Schoonmoeder’ en toont een jongere vrouw die achteruit kijkt en een oudere vrouw die vooruit kijkt.

Bekijk de prent nog eens goed. Zie jij de vrouw en de schoonmoeder?

Deel dit bericht met je vrienden om ook hen uit te dagen!

Economie

Onze gedachten zijn bij Ruth Jacott en de familie

Met droefheid wordt op deze dinsdagmiddag bekendgemaakt dat zanger Humphrey Campbell op 66-jarige leeftijd is 0verleden aan de gevolgen van k*nker.

Zijn familie en management bevestigen dat hij gisteravond “rustig en pijnvrij” naar het hiernamaals is vertrokken.

Slechts vijf dagen geleden werd bekend dat Humphrey Campbell ernstig z!ek was.

De voormalige partner van Ruth Jacott had een tour gepland en keek uit naar optredens in vijftien verschillende theaters volgend jaar.

Campbell vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in 1992 in Zweden met het lied “Wijs Me De Weg”, waarmee hij de negende plek behaalde.

Gedurende zijn lange carrière heeft hij samengewerkt met een groot aantal Nederlandse artiesten, waaronder Rob de Nijs en Paul de Leeuw. Hij vormde meer dan twintig jaar lang een koppel met Ruth Jacott.

Ruth Jacott was achtergrondzangeres tijdens Campbell’s deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Een jaar later trad hij op als achtergrondzanger tijdens haar deelname met het nummer “Vrede”, waarmee ze de zesde plaats behaalde. Ruth Jacott en Humphrey waren meer dan twintig jaar lang een liefdeskoppel.

In 2011 gingen de twee uit elkaar. Volgens Ruth Jacott had haar partner twee keer overspel gepleegd, wat zij hem niet kon vergeven.

Humphrey Campbell heeft de leeftijd van 66 jaar bereikt. Hij heeft ervoor gekozen zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Om deze reden zal er geen begrafen!s plaatsvinden.

Het 0verlijden van Humphrey Campbell laat een leegte achter in de Nederlandse muziekwereld. Met zijn warme stem en indrukwekkende podiumaanwezigheid wist hij vele harten te raken en zijn stempel te drukken op de Nederlandse muziekcultuur.

Zijn bijdrage aan het Eurovisie Songfestival in 1992 zal altijd herinnerd worden als een moment van trots voor Nederland. Het lied “Wijs Me De Weg” vertolkte niet alleen zijn talent als zanger, maar bracht ook emotie en betekenis met zich mee.

Gedurende zijn carrière heeft Humphrey Campbell laten zien dat hij niet alleen een getalenteerde vocalist was, maar ook een veelzijdige artiest die in staat was om samen te werken met een diverse groep artiesten en genres.

Het besluit om zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap getuigt van zijn altruïstische en vooruitstrevende geest, en is een waardig eerbetoon aan zijn nalatenschap.

Hoewel er geen traditionele uitvaart zal plaatsvinden, zullen velen Humphrey Campbell blijven herinneren door zijn muziek en zijn impact op de Nederlandse muziekscene. Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van zijn fans en degenen die hem kenden als een getalenteerd en geliefd persoon.

Lees verder