-

Economie

Alleen scherpe geesten zien beide figuren in deze prent.

Optische illusies weten ons altijd wel te boeien. Ze stellen alles op de proef wat we voor vanzelfsprekend houden en tonen ons dat er altijd nieuwe dingen te ontdekken zijn.

Deze puzzels houden mensen al generaties bezig. Vaak is het de uitdaging om een object, vorm of patroon in een prent te vinden. Ze zijn ontworpen om de hersenen voor de gek te houden. Het is altijd ontnuchterend om het resultaat te zien.

De beroemde prent hieronder bestaat al sinds 1888.

Vind de twee figuren in deze prent

De oudste gekende vorm van deze prent is een Duitse ansichtkaart uit 1888. De organisatie erachter was ‘The Anchor Buggy Company’.

Aanvankelijk werden de kaarten uitgebracht zonder tekst of uitleg over de verborgen boodschap. Maar mensen begonnen de wenkbrauwen te fronsen toen ze het zagen.

Zie jij de twee figuren in deze prent?

De artiest achter de illustratie, William Ely Hill, een Britse striptekenaar, publiceerde de prent in Puck, een Amerikaans humoristisch magazine.

Duizenden fans

Er gingen maanden voorbij vooraleer lezers beseften dat de prent eigenlijk een slimme optische illusie was. William vervolgde zijn carrière als striptekenaar. Maar toen de prent wereldwijd begon te circuleren, kreeg hij de aandacht van duizenden fans.

Hij noemde de illusie ‘Mijn Vrouw en Mijn Schoonmoeder’ en toont een jongere vrouw die achteruit kijkt en een oudere vrouw die vooruit kijkt.

Bekijk de prent nog eens goed. Zie jij de vrouw en de schoonmoeder?

Deel dit bericht met je vrienden om ook hen uit te dagen!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder