-

Economie

Alleen scherpe geesten zien beide figuren in deze prent.

Optische illusies weten ons altijd wel te boeien. Ze stellen alles op de proef wat we voor vanzelfsprekend houden en tonen ons dat er altijd nieuwe dingen te ontdekken zijn.

Deze puzzels houden mensen al generaties bezig. Vaak is het de uitdaging om een object, vorm of patroon in een prent te vinden. Ze zijn ontworpen om de hersenen voor de gek te houden. Het is altijd ontnuchterend om het resultaat te zien.

De beroemde prent hieronder bestaat al sinds 1888.

Vind de twee figuren in deze prent

De oudste gekende vorm van deze prent is een Duitse ansichtkaart uit 1888. De organisatie erachter was ‘The Anchor Buggy Company’.

Aanvankelijk werden de kaarten uitgebracht zonder tekst of uitleg over de verborgen boodschap. Maar mensen begonnen de wenkbrauwen te fronsen toen ze het zagen.

Zie jij de twee figuren in deze prent?

De artiest achter de illustratie, William Ely Hill, een Britse striptekenaar, publiceerde de prent in Puck, een Amerikaans humoristisch magazine.

Duizenden fans

Er gingen maanden voorbij vooraleer lezers beseften dat de prent eigenlijk een slimme optische illusie was. William vervolgde zijn carrière als striptekenaar. Maar toen de prent wereldwijd begon te circuleren, kreeg hij de aandacht van duizenden fans.

Hij noemde de illusie ‘Mijn Vrouw en Mijn Schoonmoeder’ en toont een jongere vrouw die achteruit kijkt en een oudere vrouw die vooruit kijkt.

Bekijk de prent nog eens goed. Zie jij de vrouw en de schoonmoeder?

Deel dit bericht met je vrienden om ook hen uit te dagen!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder