Connect with us

Economie

Alleen scherpe geesten zien beide figuren in deze prent.

Optische illusies weten ons altijd wel te boeien. Ze stellen alles op de proef wat we voor vanzelfsprekend houden en tonen ons dat er altijd nieuwe dingen te ontdekken zijn.

Deze puzzels houden mensen al generaties bezig. Vaak is het de uitdaging om een object, vorm of patroon in een prent te vinden. Ze zijn ontworpen om de hersenen voor de gek te houden. Het is altijd ontnuchterend om het resultaat te zien.

De beroemde prent hieronder bestaat al sinds 1888.

Vind de twee figuren in deze prent

De oudste gekende vorm van deze prent is een Duitse ansichtkaart uit 1888. De organisatie erachter was ‘The Anchor Buggy Company’.

Aanvankelijk werden de kaarten uitgebracht zonder tekst of uitleg over de verborgen boodschap. Maar mensen begonnen de wenkbrauwen te fronsen toen ze het zagen.

Zie jij de twee figuren in deze prent?

De artiest achter de illustratie, William Ely Hill, een Britse striptekenaar, publiceerde de prent in Puck, een Amerikaans humoristisch magazine.

Duizenden fans

Er gingen maanden voorbij vooraleer lezers beseften dat de prent eigenlijk een slimme optische illusie was. William vervolgde zijn carrière als striptekenaar. Maar toen de prent wereldwijd begon te circuleren, kreeg hij de aandacht van duizenden fans.

Hij noemde de illusie ‘Mijn Vrouw en Mijn Schoonmoeder’ en toont een jongere vrouw die achteruit kijkt en een oudere vrouw die vooruit kijkt.

Bekijk de prent nog eens goed. Zie jij de vrouw en de schoonmoeder?

Deel dit bericht met je vrienden om ook hen uit te dagen!