-

Economie

Afgeschoten waterbuffel spietst jager door been als ultieme wraak.

Nadat een buffel met meerdere pijlen geveld was, deed het stervende dier een ultieme poging om zich te verdedigen tegen de jager. Het enorme beest spietste het been van de man.

Chris Mcsherry uit Australië stootte vorige week op de buffel tijdens een boogjacht in Port Bradshaw, iets voor de noordoostkust van het Noordelijk Territorium.

De jager vuurde twee pijlen af in een poging om het dier te vellen, maar de waterbuffel rende weg. Mcsherry legde uit dat hij het bloedspoor volgde en het gigantische dier enkele honderden meter verderop aantrof in de struiken.

Maar het bijna 800 kilogram wegende dier wilde zich niet zomaar gewonnen geven.

De buffel stormde op de jager af en boorde zijn hoorns twee keer door zijn lichaam. De jager bleef achter met een snee van twintig centimeter onder zijn achterwerk en een gepande wonde boven zijn knie.

Mcsherry ontsnapte aan de dood door weg te rollen. Korte tijd na de laatste aanval, overleed de buffel aan zijn verwondingen. Mcsherry werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij twee operaties moest ondergaan. Wellicht zijn er ook nog enkele huidtransplantaties nodig.

Ondanks het bijna fatale ongeluk is de jager niet van plan om te stoppen met jagen.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder