Connect with us

Economie

Afgeschoten waterbuffel spietst jager door been als ultieme wraak.

Nadat een buffel met meerdere pijlen geveld was, deed het stervende dier een ultieme poging om zich te verdedigen tegen de jager. Het enorme beest spietste het been van de man.

Chris Mcsherry uit Australië stootte vorige week op de buffel tijdens een boogjacht in Port Bradshaw, iets voor de noordoostkust van het Noordelijk Territorium.

De jager vuurde twee pijlen af in een poging om het dier te vellen, maar de waterbuffel rende weg. Mcsherry legde uit dat hij het bloedspoor volgde en het gigantische dier enkele honderden meter verderop aantrof in de struiken.

Maar het bijna 800 kilogram wegende dier wilde zich niet zomaar gewonnen geven.

De buffel stormde op de jager af en boorde zijn hoorns twee keer door zijn lichaam. De jager bleef achter met een snee van twintig centimeter onder zijn achterwerk en een gepande wonde boven zijn knie.

Mcsherry ontsnapte aan de dood door weg te rollen. Korte tijd na de laatste aanval, overleed de buffel aan zijn verwondingen. Mcsherry werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij twee operaties moest ondergaan. Wellicht zijn er ook nog enkele huidtransplantaties nodig.

Ondanks het bijna fatale ongeluk is de jager niet van plan om te stoppen met jagen.