Connect with us

Economie

Aangiftes tegen rapper Akwasi na dreigement ‘op gezicht trappen’ Zwarte Piet.

De spraakmakende speech van rapper Akwasi tijdens het protest op de Dam krijgt mogelijk juridische gevolgen. Iemand in Amsterdam deed aangifte wegens bedreigingen en de politie bevestigt dat er nog meer aangiftes gepland zijn.

Op de sociale media werd de rapper overspoeld met negatieve reacties en bedreigingen. Akwasi neemt de berichten serieus en overweegt om zelf ook aangifte te gaan doen. Zijn manager zegt dat hij dat voorlopig nog niet gedaan heeft.

‘Verzet, geen geweld’.

Mensen reageerden verbolgen op zijn felle uitspraken over Zwarte Piet. De rapper liet onder meer optekenen: “Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.” Zijn manager legde later uit dat deze woorden moeten gezien worden als een oproep tot verzet en niet tot geweld.

Fictief persoon

De manager liet weten: “Zwarte Piet is een fictief persoon, iemand die niet bestaat en naar Akwasi’s en vele mensen in Nederland, mening niet zou moeten bestaan. Zolang er Nederlanders zijn die zich in Blackface schminken rondom een kinderfeest, voelt dat voor vele Nederlanders als een klap in het gezicht. Aan die emotie heeft Akwasi woorden willen geven in zijn speech.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

hoofd is nog steeds heet maar we hebben het gewoon gedaan! we kunnen écht samenkomen als het moet… en dit moest gewoon gebeuren. I will never forget this day because today, we wrote history. together.. shoutout to you for being one of the more than ten thousand pioneers. we are not our ancestors, we will fuck you up! (prachtig bordje) this is unseen and unheard. we never had something like this in the netherlands. it’s so sad that it had to come to george floyd’s unfortunate and untimely death for us to reach to this but you must all know that we have now reached a point of no return. today I spoke from the heart and without a filter because I was just fed up. you might catch me laughing but wont catch me lacking when it comes to this matter. I said what i said. geen politiek correcte shit and i do not regret anything what i said. i said what i said. it was all real and it was all the truth. give thanks to the organizers. historische dingen. #blacklivesmatter

Een bericht gedeeld door Λ K W Λ S I | ANTONKAREL ?? (@akwasion) op