Connect with us

Economie

15-jarige die homostel Daniel en Fabio beledigde krijgt straf te horen.

De 15-jarige jongen die vorige maand homostel Fabio en Daniel discrimineerde en beledigde in Amsterdam, kreeg van de kinderrechter een taakstraf van 60 uur. Daarvan is 35 uur een leerstraf en de andere 25 uur zijn een voorwaardelijke werkstraf.

De jongen was bij een groep jongeren. Er werden ook nog twee mannen van 20 en 21 jaar oud aangehouden. Zij moeten later nog voor de rechter verschijnen.

Blij met uitspraak

De officier van justitie zette uiteen dat de jongen door ‘gay is not normal’ na te roepen, niet alleen het stel beledigde. Hij bracht met zijn uitspraak een heel groep van homoseksuelen in diskrediet.

Daniel vertelde aan de media dat hij blij is met de uitspraak. Hij verklaarde aan Hart van Nederland: “Die jongen is vijftien, hij heeft nu nog tijd om zich te verbeteren.” Daniel is tevreden dat de jongen veroordeeld werd voor het beledigen van homoseksuele mannen in het algemeen.