Connect with us

Economie

Zonovergoten zondag verwacht: volgende week mogelijk eerste zomerprik.

Nog even doorbijten!

De zonnekloppers onder ons zullen nog eventjes geduld moeten uitoefenen. Het blijft de komende dagen nog frisjes met zelfs hier en daar kans op nachtvorst. Maar vanaf het weekend schieten de temperaturen de hoogte in.

Volgens Weeronline mogen we ons zondag opmaken voor een warme lentedag met temperaturen van 15 tot 20 graden.

Volgende week mogelijk zomers

Het weerbureau voorspelt dat het komende week 20 tot plaatselijk zelfs 25 graden zou kunnen worden. We krijgen dan heel wat zonnige periodes afgewisseld met stapelwolken en hier en daar een bui. Het is echter nog niet helemaal zeker dat het gaat zomeren. Weeronline legt uit: “Een kleine verandering van windrichting betekent dat niet de hele warme lucht, maar juist bijzonder frisse lucht over ons land trekt.”

Uitgelichte afbeelding: CC BY-NC 2.0 – Flickr / aquababe