-

Economie

Zandsculpturen van kunstenaar zijn zo realistisch dat het wel echte dieren lijken.

Er zijn mensen die de gave hebben om van een welk materiaal iets prachtigs te maken. Denk bijvoorbeeld aan zand. Iedereen heeft vroeger wel zandkastelen gebouwd, maar er zijn kunstenaars die de meest betoverende zandsculpturen maken. Andoni Bastarrika is zo’n kunstenaar.

Andoni is afkomstig uit Baskenland. Toen hij 15 jaar geleden met zijn dochtertjes op het strand was, begon hij een zandbeeld te maken. Op dat ogenblik ontdekte hij zijn talent en de rest is geschiedenis.

Uren en dagen werk

Om zijn zandsculpturen nog realistischer te maken, gebruikt Andoni soms nog andere materialen, zoals poeder of as. Aan grote zandsculpturen werkt hij uiteraard best lang. Zo deed hij twee volle dagen om de olifant te maken, de bizon en de stier duurden 12 uur om te maken. Laat je hieronder verbluffen door enkele van zijn kunstwerken!

View this post on Instagram

CUERNOS Y MAGIA Para mí esos cuernos que generan polemica representan todo. En ellos eta escrito toda una vida. Una vida de un toro de lidia, en ellos está todo su sufrimiento como la rabia que le produce la actitud del hombre inconsciente. Hay están también sus bravuras como su increíble resistencia ante ese sufrimiento causado por el hombre. Ellos aun así luchan hasta el final, hasta el momento que mueren con una dignidad sobrehumana. Quien, que ame el toro desde el corazon no le haría un reconocimiento, acradecimiento y homenaje a ese magmifico alma en animal? Esto es lo que he hecho yo desde eson pitones. El alma del toro portador de esos cuernos ahora es libre, ahora es parte de la playa, el mar lo mantendrá eterno. Todo esto gracias a los cuernos y su magia. Lo importante no es lo que piensas y crees. LO IMPORTANTE ES LO QUE HAY DETRÁS DE ESOS PENSAMIENTOS Y CREENCIAS. Autor escultura realista con arena y el escrito sobre ella : Andoni Bastarrika Artista Autora de está increible forografia: El Taller de Arbil

A post shared by Andoni Bastarrika (Artista) (@andoni_bastarrika_artista) on

View this post on Instagram

BISONTE AMERICANO Autor escultura realista con arena: Andoni Bastarrika BISONTE AMERICANO Autor escultura realista con arena:Andoni Bastarrika Artista "Los siux, los kiowa o los comanches gobernaban las grandes planicies del interior de Estados Unidos con una economía (y una cultura) alzada sobre el búfalo. Para octubre de 1868, Philip Sheridan el militar encargado de pacificar las grandes llanuras lo tenía claro: su mejor baza para controlar a los nativos americanos era «hacerlos pobres gracias a la destrucción de sus recursos y luego encerrarlos en sus reservas»." DEDICO ESTA ESCULTURA PRIMERO AL PROPIO BÚFALO O BISONTE AMERICANO, QUE SIEMPRE A SIDO Y ES SAGRADO PARA TODO LOS INDIOS AMERICANOS. Y CONDENO EL GENOCIDIO QUE HIZO EL ESTADO AMERICANO MATANDO MILES DE BÚFALOS PARA ERRADICAR A LOS INDIOS. #art #arte #realismo #esculturasdearena #esculturas #sculptureart #sculpture #sandsculpture #sandarts

A post shared by Andoni Bastarrika (Artista) (@andoni_bastarrika_artista) on

Deze kunstenaar kan iets! Wij zijn erg onder de indruk. Welke zandsculptuur is jouw favoriet?

Economie

Vrouw gaf een dakloze man en zijn hond boterhammen – en het veranderde alles

Het was een koude ochtend toen ik een dakloze man zijn hond zag voeden met zijn eigen eten. Dit hartverscheurende tafereel raakte me diep en inspireerde me om in actie te komen.

Ik besloot mijn boterhammen met hem te delen, een kleine daad van vriendelijkheid die uiteindelijk een reeks gebeurtenissen in gang zette die mijn leven voorgoed veranderden.

Het Begin van de Hulp

Nadat ik de man mijn boterhammen had gegeven, voelde ik de behoefte om meer voor hem te doen. Ik begon regelmatig voedsel en kleding voor hem mee te nemen. Het voelde goed om een verschil te maken in zijn leven en om te zien hoe een beetje hulp een grote impact kon hebben. Mijn acties werden een gewoonte; ik bracht hem warme jassen, truien en andere benodigdheden om de kou te bestrijden.

Problemen Thuis

Terwijl ik steeds meer betrokken raakte bij het helpen van deze dakloze man, begon mijn man mijn inspanningen met argwaan te bekijken. Hij zag de extra mannenkleding in huis en begon vragen te stellen. Mijn uitleg dat ik simpelweg een dakloze man hielp, werd niet geloofd. Hij verdacht me ervan een affaire te hebben met de man die ik hielp.

Jaloerse Wanen

De wantrouwen van mijn man escaleerde snel. Hij raakte geobsedeerd door het idee dat ik hem bedroog. Zijn jaloezie nam zulke extreme vormen aan dat hij besloot de stad door te zoeken naar daklozen, met als doel hen van hun plekken te verdrijven. Zijn acties werden steeds agressiever en ik begon me zorgen te maken over zijn geestelijke gezondheid.

De Confrontatie

Op een dag, na weken van zoeken, vond mijn man de dakloze man die ik had geholpen. Wat er daarna gebeurde, was schokkend en veranderde mijn leven voorgoed. Mijn man confronteerde de dakloze man op een agressieve manier, wat leidde tot een fysieke schermutseling. Ik werd midden in deze situatie getrokken, gedwongen om tussen beiden te komen om erger te voorkomen.

Levensveranderende Beslissingen

Deze confrontatie dwong me om na te denken over mijn relatie en de invloed van mijn acties op mijn persoonlijke leven. Het werd duidelijk dat mijn man niet alleen mijn goede bedoelingen verkeerd begreep, maar dat zijn gedrag ook schadelijk en onhoudbaar was. Ik moest een moeilijke beslissing nemen om mijn eigen welzijn en dat van degenen om me heen te beschermen.

Het Resultaat van Mijn Acties

Ik besloot om mijn man te verlaten en mijn hulp aan daklozen voort te zetten zonder zijn negatieve invloed. Deze ervaring opende mijn ogen voor de ernstige problemen waarmee daklozen dagelijks worden geconfronteerd en inspireerde me om een actievere rol te spelen in het bieden van hulp. Ik begon vrijwilligerswerk te doen bij lokale opvangcentra en sloot me aan bij organisaties die zich inzetten voor daklozenzorg.

Een Nieuwe Weg

Het verlaten van mijn man was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen, maar het was noodzakelijk voor mijn geestelijke en emotionele gezondheid. Het stelde me in staat om me volledig te richten op mijn passie om anderen te helpen. De ervaring leerde me ook waardevolle lessen over de complexiteit van menselijke relaties en de impact van jaloezie en wantrouwen.

De Belangrijkheid van Empathie en Begrip

Deze gebeurtenissen benadrukten de noodzaak van empathie en begrip, niet alleen voor degenen die direct hulp nodig hebben, zoals daklozen, maar ook binnen onze eigen persoonlijke relaties. Het is belangrijk om open te communiceren en niet overhaast conclusies te trekken die gebaseerd zijn op jaloezie of wantrouwen.

Reflectie en Vooruitgang

Terugkijkend op deze periode in mijn leven, realiseer ik me hoeveel ik heb geleerd over mezelf en de wereld om me heen. Ik heb ontdekt hoe krachtig kleine daden van vriendelijkheid kunnen zijn en hoe belangrijk het is om door te zetten, zelfs wanneer de omstandigheden moeilijk zijn. Mijn betrokkenheid bij daklozenhulp heeft niet alleen de levens van anderen verbeterd, maar ook mijn eigen leven verrijkt op manieren die ik nooit had kunnen voorspellen.

Conclusie

Mijn ervaring met het helpen van een dakloze man begon met een simpele daad van vriendelijkheid en leidde tot een reeks gebeurtenissen die mijn leven ingrijpend veranderden. Het confronteerde me met de donkere kanten van jaloezie en wantrouwen in persoonlijke relaties en dwong me moeilijke beslissingen te nemen voor mijn eigen welzijn. Uiteindelijk bracht het me op een pad van empathie en actie, waar ik leerde dat echte verandering begint met kleine, oprechte gebaren.

Het verhaal van hoe ik een dakloze man hielp en de daaropvolgende reacties van mijn man benadrukken de impact die onze acties kunnen hebben op ons leven en dat van anderen. Het is een herinnering dat, zelfs in de meest uitdagende situaties, vriendelijkheid en medeleven de kracht hebben om positieve verandering teweeg te brengen.

Lees verder