Connect with us

Economie

Zandsculpturen van kunstenaar zijn zo realistisch dat het wel echte dieren lijken.

Er zijn mensen die de gave hebben om van een welk materiaal iets prachtigs te maken. Denk bijvoorbeeld aan zand. Iedereen heeft vroeger wel zandkastelen gebouwd, maar er zijn kunstenaars die de meest betoverende zandsculpturen maken. Andoni Bastarrika is zo’n kunstenaar.

Andoni is afkomstig uit Baskenland. Toen hij 15 jaar geleden met zijn dochtertjes op het strand was, begon hij een zandbeeld te maken. Op dat ogenblik ontdekte hij zijn talent en de rest is geschiedenis.

Uren en dagen werk

Om zijn zandsculpturen nog realistischer te maken, gebruikt Andoni soms nog andere materialen, zoals poeder of as. Aan grote zandsculpturen werkt hij uiteraard best lang. Zo deed hij twee volle dagen om de olifant te maken, de bizon en de stier duurden 12 uur om te maken. Laat je hieronder verbluffen door enkele van zijn kunstwerken!

View this post on Instagram

CUERNOS Y MAGIA Para mí esos cuernos que generan polemica representan todo. En ellos eta escrito toda una vida. Una vida de un toro de lidia, en ellos está todo su sufrimiento como la rabia que le produce la actitud del hombre inconsciente. Hay están también sus bravuras como su increíble resistencia ante ese sufrimiento causado por el hombre. Ellos aun así luchan hasta el final, hasta el momento que mueren con una dignidad sobrehumana. Quien, que ame el toro desde el corazon no le haría un reconocimiento, acradecimiento y homenaje a ese magmifico alma en animal? Esto es lo que he hecho yo desde eson pitones. El alma del toro portador de esos cuernos ahora es libre, ahora es parte de la playa, el mar lo mantendrá eterno. Todo esto gracias a los cuernos y su magia. Lo importante no es lo que piensas y crees. LO IMPORTANTE ES LO QUE HAY DETRÁS DE ESOS PENSAMIENTOS Y CREENCIAS. Autor escultura realista con arena y el escrito sobre ella : Andoni Bastarrika Artista Autora de está increible forografia: El Taller de Arbil

A post shared by Andoni Bastarrika (Artista) (@andoni_bastarrika_artista) on

View this post on Instagram

BISONTE AMERICANO Autor escultura realista con arena: Andoni Bastarrika BISONTE AMERICANO Autor escultura realista con arena:Andoni Bastarrika Artista "Los siux, los kiowa o los comanches gobernaban las grandes planicies del interior de Estados Unidos con una economía (y una cultura) alzada sobre el búfalo. Para octubre de 1868, Philip Sheridan el militar encargado de pacificar las grandes llanuras lo tenía claro: su mejor baza para controlar a los nativos americanos era «hacerlos pobres gracias a la destrucción de sus recursos y luego encerrarlos en sus reservas»." DEDICO ESTA ESCULTURA PRIMERO AL PROPIO BÚFALO O BISONTE AMERICANO, QUE SIEMPRE A SIDO Y ES SAGRADO PARA TODO LOS INDIOS AMERICANOS. Y CONDENO EL GENOCIDIO QUE HIZO EL ESTADO AMERICANO MATANDO MILES DE BÚFALOS PARA ERRADICAR A LOS INDIOS. #art #arte #realismo #esculturasdearena #esculturas #sculptureart #sculpture #sandsculpture #sandarts

A post shared by Andoni Bastarrika (Artista) (@andoni_bastarrika_artista) on

Deze kunstenaar kan iets! Wij zijn erg onder de indruk. Welke zandsculptuur is jouw favoriet?

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending