Connect with us

Economie

Zandsculpturen van kunstenaar zijn zo realistisch dat het wel echte dieren lijken.

Er zijn mensen die de gave hebben om van een welk materiaal iets prachtigs te maken. Denk bijvoorbeeld aan zand. Iedereen heeft vroeger wel zandkastelen gebouwd, maar er zijn kunstenaars die de meest betoverende zandsculpturen maken. Andoni Bastarrika is zo’n kunstenaar.

Andoni is afkomstig uit Baskenland. Toen hij 15 jaar geleden met zijn dochtertjes op het strand was, begon hij een zandbeeld te maken. Op dat ogenblik ontdekte hij zijn talent en de rest is geschiedenis.

Uren en dagen werk

Om zijn zandsculpturen nog realistischer te maken, gebruikt Andoni soms nog andere materialen, zoals poeder of as. Aan grote zandsculpturen werkt hij uiteraard best lang. Zo deed hij twee volle dagen om de olifant te maken, de bizon en de stier duurden 12 uur om te maken. Laat je hieronder verbluffen door enkele van zijn kunstwerken!

View this post on Instagram

CUERNOS Y MAGIA Para mí esos cuernos que generan polemica representan todo. En ellos eta escrito toda una vida. Una vida de un toro de lidia, en ellos está todo su sufrimiento como la rabia que le produce la actitud del hombre inconsciente. Hay están también sus bravuras como su increíble resistencia ante ese sufrimiento causado por el hombre. Ellos aun así luchan hasta el final, hasta el momento que mueren con una dignidad sobrehumana. Quien, que ame el toro desde el corazon no le haría un reconocimiento, acradecimiento y homenaje a ese magmifico alma en animal? Esto es lo que he hecho yo desde eson pitones. El alma del toro portador de esos cuernos ahora es libre, ahora es parte de la playa, el mar lo mantendrá eterno. Todo esto gracias a los cuernos y su magia. Lo importante no es lo que piensas y crees. LO IMPORTANTE ES LO QUE HAY DETRÁS DE ESOS PENSAMIENTOS Y CREENCIAS. Autor escultura realista con arena y el escrito sobre ella : Andoni Bastarrika Artista Autora de está increible forografia: El Taller de Arbil

A post shared by Andoni Bastarrika (Artista) (@andoni_bastarrika_artista) on

View this post on Instagram

#realismo #esculturasdearena #esculturas #sandsculpture #sculpture #art #arte

A post shared by Andoni Bastarrika (Artista) (@andoni_bastarrika_artista) on

View this post on Instagram

BISONTE AMERICANO Autor escultura realista con arena: Andoni Bastarrika BISONTE AMERICANO Autor escultura realista con arena:Andoni Bastarrika Artista "Los siux, los kiowa o los comanches gobernaban las grandes planicies del interior de Estados Unidos con una economía (y una cultura) alzada sobre el búfalo. Para octubre de 1868, Philip Sheridan el militar encargado de pacificar las grandes llanuras lo tenía claro: su mejor baza para controlar a los nativos americanos era «hacerlos pobres gracias a la destrucción de sus recursos y luego encerrarlos en sus reservas»." DEDICO ESTA ESCULTURA PRIMERO AL PROPIO BÚFALO O BISONTE AMERICANO, QUE SIEMPRE A SIDO Y ES SAGRADO PARA TODO LOS INDIOS AMERICANOS. Y CONDENO EL GENOCIDIO QUE HIZO EL ESTADO AMERICANO MATANDO MILES DE BÚFALOS PARA ERRADICAR A LOS INDIOS. #art #arte #realismo #esculturasdearena #esculturas #sculptureart #sculpture #sandsculpture #sandarts

A post shared by Andoni Bastarrika (Artista) (@andoni_bastarrika_artista) on

Deze kunstenaar kan iets! Wij zijn erg onder de indruk. Welke zandsculptuur is jouw favoriet?

Lees verder

Economie

Monique Westenberg neemt nieuwe tatoeage op zéér opmerkelijke plek

Monique leek al een tijdje te twijfelen over de tatoeage maar heeft uiteindelijk toch besloten deze te zetten.

De plek van de tatoeage is echter wel heel opmerkelijk..

Andre Hazes

Monique zou heeft een lange tijd en relatie gehad met Andre Hazes en is ook de moeder van zijn kind. De twee gingen in maart 2021 uit elkaar maar zouden elkaar nog erg vaak gezien hebben. Ze zijn ook nog samen op vakantie geweest en Monique heeft André onlangs nog een plek aangeboden toen André geen huis meer had.

Asymmetrisch gezicht

De reden dat Monique de tattoo heeft genomen is omdat zij zich stoorde aan haar asymmetrische gezicht. Eerder loste zij dit altijd anders op, ze liet dan één kant opvullen van haar lip. Ze wilde van de prikken in haar lip af en heeft dit opgelost door het nemen van een lip tatoeage.

Bekijk de beelden zelf hieronder:

Lees verder

Economie

Gordon deelt schokkend nieuws: ‘Ik was bijna dood’

Gordon lijdt al een geruime tijd aan diabetes. Hier spuit hij insuline voor, maar een grove fout van de zanger zelf mocht hij vorige week bijna met de dood bekopen. De zanger deelt het heftige verhaal op Instagram.

Gordon is in verband met zijn diabetes ook al een tijd aan het diëten. Dat hij 25 kilo is afgevallen is dan ook een immens grote prestatie. Het afvalproces deelt hij met zijn volgers op Instagram, maar helaas was het niet allemaal koek en ei. De zanger maakte namelijk een inschattingsfout die hem vorige week bijna het leven kostte.

Insuline

Omdat hij dacht dat hij met het gewichtsverlies ook genezen zou zijn van de diabetes, is Gordon op eigen initiatief gestopt met insuline spuiten. Dit ging dus allesbehalve goed en inmiddels moet hij weer aan heel strak schema wat spuiten en eten betreft. ‘Dit betekent dat je dus weer aankomt door de insuline en dat is heel frusterend,’ aldus de aangedane BN’er.

Carnivoordieet

Het dieet wat Gordon volgt is het zogenaamde carnivoordieet. Hierbij combineer je vlees met groente en fruit. De koolhydraatinname wordt zoveel mogelijk beperkt, hoewel hij deze ook nodig heeft om de bloedsuiker stabiel te houden. ‘Het is onwijs ingewikkeld allemaal,’ aldus Gordon. Hij noemt diabetes dan ook een sluitmoordenaar, maar ondanks zijn ervaring van vorige week voelt hij zich verder super goed.

Lees verder

Economie

‘Patricia Paay zwanger op 73-jarige leeftijd’: Deelt zwangerschapsfoto

Patricia Anglaia Margareth Paaij (Rotterdam, 7 april 1949) is een Nederlands zangeres en mediapersoonlijkheid. Ze schrijft haar achternaam sinds het begin van haar zangcarrière als ‘Paay’.

De 71-jarige zangeres heeft laten weten dat ze de geboorte van haar dochter het aller mooiste in haar leven vindt en kijkt terug naar toen ze hoog zwanger was.

Net voordat ze zou bevallen van haar dochter Christina Curry was ze in Amerika. Ze kan zich nog herinneren dat het erg warm was die zomer: ‘Nog steeds vind ik de geboorte van mijn dochter het mooiste wat mij ooit is overkomen. Alle gouden platen en succes vallen hierbij in het niets.’

De dochter van Patricia is inmiddels alweer 30 jaar oud en benadrukt dat ze onvoorwaardelijk van haar houdt: ‘Ze is een prachtige, lieve, leuke en knappe volwassen vrouw geworden waar ik ongelofelijk trots op ben.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patricia Paay (@patricia_paay)

Lees verder
Advertisement

Trending