-

Economie

Woede om brutale eerwraak: vader onthoofdt 14-jarige dochter.

In Iran leidde de verschrikkelijke moord op een 14-jarig meisje tot hevige protesten. Het Iraanse staatspersbureau meldt dat president Hassan Bohani woensdag pleitte voor strengere wetgeving en straffen.

Het meisje Romina Ashrafi was van huis weggelopen om te trouwen met een man in de dertig. De vader had bezwaar gemaakt tegen hun huwelijk. Toen het meisje terug thuis was, onthoofdde de vader haar in haar slaap. Dat zou hij gedaan hebben met een sikkel. Daarna ging de vader zichzelf aangeven bij de politie. De agenten troffen de vader aan nog met het moordwapen in zijn handen.

Moord uit eerwraak wordt in Iran bestraft met een maximale gevangenisstraf van tien jaar. Op moord staat in het land doorgaans levenslang of zelfs de doodstraf.

Woedende reacties

Op de sociale media wordt woedend gereageerd. Er is veel protest tegen de regering en het rechtssysteem. Massoumeh Ebtekar, hoofdfunctionaris voor vrouwen- en familiezaken, liet op Twitter weten dat ze hoopt dat het strafrecht hervormd wordt. Ook het conservatieve ministerie van justitie pleit ervoor om de dader te laten berechten door een bijzondere rechtbank.

Uitgelichte afbeelding: Twitter

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder