Connect with us

Economie

Woede om brutale eerwraak: vader onthoofdt 14-jarige dochter.

In Iran leidde de verschrikkelijke moord op een 14-jarig meisje tot hevige protesten. Het Iraanse staatspersbureau meldt dat president Hassan Bohani woensdag pleitte voor strengere wetgeving en straffen.

Het meisje Romina Ashrafi was van huis weggelopen om te trouwen met een man in de dertig. De vader had bezwaar gemaakt tegen hun huwelijk. Toen het meisje terug thuis was, onthoofdde de vader haar in haar slaap. Dat zou hij gedaan hebben met een sikkel. Daarna ging de vader zichzelf aangeven bij de politie. De agenten troffen de vader aan nog met het moordwapen in zijn handen.

Moord uit eerwraak wordt in Iran bestraft met een maximale gevangenisstraf van tien jaar. Op moord staat in het land doorgaans levenslang of zelfs de doodstraf.

Woedende reacties

Op de sociale media wordt woedend gereageerd. Er is veel protest tegen de regering en het rechtssysteem. Massoumeh Ebtekar, hoofdfunctionaris voor vrouwen- en familiezaken, liet op Twitter weten dat ze hoopt dat het strafrecht hervormd wordt. Ook het conservatieve ministerie van justitie pleit ervoor om de dader te laten berechten door een bijzondere rechtbank.

Uitgelichte afbeelding: Twitter