-

Economie

Woede om brutale eerwraak: vader onthoofdt 14-jarige dochter.

In Iran leidde de verschrikkelijke moord op een 14-jarig meisje tot hevige protesten. Het Iraanse staatspersbureau meldt dat president Hassan Bohani woensdag pleitte voor strengere wetgeving en straffen.

Het meisje Romina Ashrafi was van huis weggelopen om te trouwen met een man in de dertig. De vader had bezwaar gemaakt tegen hun huwelijk. Toen het meisje terug thuis was, onthoofdde de vader haar in haar slaap. Dat zou hij gedaan hebben met een sikkel. Daarna ging de vader zichzelf aangeven bij de politie. De agenten troffen de vader aan nog met het moordwapen in zijn handen.

Moord uit eerwraak wordt in Iran bestraft met een maximale gevangenisstraf van tien jaar. Op moord staat in het land doorgaans levenslang of zelfs de doodstraf.

Woedende reacties

Op de sociale media wordt woedend gereageerd. Er is veel protest tegen de regering en het rechtssysteem. Massoumeh Ebtekar, hoofdfunctionaris voor vrouwen- en familiezaken, liet op Twitter weten dat ze hoopt dat het strafrecht hervormd wordt. Ook het conservatieve ministerie van justitie pleit ervoor om de dader te laten berechten door een bijzondere rechtbank.

Uitgelichte afbeelding: Twitter

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder