Connect with us

Economie

Wie is volgens jou de domste persoon op dit plaatje?

We worden bepaald door de keuzes die we maken in het leven. Soms nemen we niet altijd de slimste beslissing, maar er is altijd wel een reden waarop we iets op een bepaalde manier doen. Zo werkt ons onderbewustzijn nu eenmaal.

Op het internet stootten we op deze leuke ‘persoonlijkheidstest’ – die uiteraard met een korreltje zout genomen moet worden. De bedoeling is dat je de persoon kiest die volgens jou het minst intelligent is. Het zou iets zeggen over je karakter …

Nummer 1

Je bent een geboren leider en wellicht een beetje extrovert. De kring van personen om je heen hebben het volste vertrouwen in jou. Je hebt echter ook de reputatie om koppig te zijn. Soms neem je impulsieve beslissingen. Daarom doe je er goed aan om eerst wat meer na te denken alvorens te handelen.

Nummer 2

Het oude gezegde “twee keer meten, één keer knippen” is een gezegde dat je op het lijf geschreven is. Emotionele stabiliteit en wijsheid zijn je handelsmerk. In sommige gevallen probeer je de verantwoordelijkheid op anderen af te schuiven. Je bent best een vriendelijke persoon, maar dat heeft als nadeel dat sommige mensen van je willen profiteren. Lees verder op de volgende pagina voor de andere twee ‘domste’ personen.

Nummer 3

Je bent een echte dromer en ziet het groots. Maar op een of andere manier slaag je er altijd wel in om je doel te verwezenlijken. Er zijn heel wat mensen die je niet begrijpen omdat je ideeën voor sommige mensen gewoon te vaag zijn.

Nummer 4

Je staat op je principes en hebt een eigenzinnig karakter. Er is niets waar je geen mening over hebt en je staat altijd klaar om tegen het systeem te vechten. Maar let een beetje op met dingen die je kunnen schaden gewoon om je punt te maken.

Uiteraard moeten we dit soort dingen met een flinke korrel zout nemen. Het is immers onmogelijk om iemands persoonlijkheid te beoordelen op basis van een eenvoudig plaatje. Dat neemt niet weg dat het altijd wel leuk om lezen is!

Klopte de omschrijving bij jou een beetje? Laat van je horen in de reacties!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending