-

Economie

Wetenschappers ontdekken fossielen van luiaards zo groot als olifanten.

Ice Age wordt nu plotseling heel realistisch!

Wetenschappers ontdekten in Ecuador de fossiele resten van 22 luiaards zo groot als olifanten. Die fossielen zouden dateren uit de ijstijd.

Archeologen deden de ontdekking in de provincie Santa Elena nabij Tanque Loma. Daar werden de resten van de panamerikaanse luiaards (Eremotherium laurillardi) aangetroffen. Volgens de experts hoorden de botten toe aan 15 volwassen, vijf jongvolwassen en twee pasgeboren dieren (of foetussen). De zoogdieren leefden zo’n 20.000 jaar geleden op onze planeet.

Gigantische mammoet-achtige luiaards

De luiaards hebben de omvang van olifanten en wogen tonnen. Ook konden ze volgens experts op twee poten rondlopen, anders dan hun soortgenoten die we vandaag kennen.

 

Paleontoloog Jose Luis Roman Carrion van de Nationale Polytechnische Universiteit in Ecuador vertelde aan de lokale media: “De Tanque Loma site vertegenwoordigt een zeldzame opstapeling van fossielen die zeer relevante data bieden. We weten nu dat de Eremotherium in groep leefde en ouderlijk gedrag vertoonde.”

Overleden aan droogte of ziekte

Het is onmogelijk om de precieze doodsoorzaak te achterhalen. Maar de onderzoekers denken dat ze stierven als gevolg van droogte of ziekte door het drinken van water dat met hun eigen uitwerpselen vergiftigd was. De dieren werden immers aangetroffen in sijpelend gesteente, maar er is geen bewijs dat ze aan hun einde kwamen doordat ze in een soort teerput vielen.

Emily Lindsey, paleontoloog aan de Universiteit van Los Angeles en curator van de opgraafplaats Rancho La Brea, leidde het onderzoek naar de luiaardfossielen. Ook zij weerlegt de theorie dat de luiaards in een grote teerput vielen en daarna door andere vleeseters verscheurd werden. “Ze geraakten helemaal niet vast te zitten in Tanque Loma! De dieren overleden in een waterachtige omgeving, zoals zovele fossiele vindplaatsen, en de botten werden gewoon goed bewaard in het sijpelend gesteente.”

Plotseling lijkt Ice Age van Disney Pixar wel heel erg realistisch!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder