-

Economie

Wetenschappers ontdekken fossielen van luiaards zo groot als olifanten.

Ice Age wordt nu plotseling heel realistisch!

Wetenschappers ontdekten in Ecuador de fossiele resten van 22 luiaards zo groot als olifanten. Die fossielen zouden dateren uit de ijstijd.

Archeologen deden de ontdekking in de provincie Santa Elena nabij Tanque Loma. Daar werden de resten van de panamerikaanse luiaards (Eremotherium laurillardi) aangetroffen. Volgens de experts hoorden de botten toe aan 15 volwassen, vijf jongvolwassen en twee pasgeboren dieren (of foetussen). De zoogdieren leefden zo’n 20.000 jaar geleden op onze planeet.

Gigantische mammoet-achtige luiaards

De luiaards hebben de omvang van olifanten en wogen tonnen. Ook konden ze volgens experts op twee poten rondlopen, anders dan hun soortgenoten die we vandaag kennen.

 

Paleontoloog Jose Luis Roman Carrion van de Nationale Polytechnische Universiteit in Ecuador vertelde aan de lokale media: “De Tanque Loma site vertegenwoordigt een zeldzame opstapeling van fossielen die zeer relevante data bieden. We weten nu dat de Eremotherium in groep leefde en ouderlijk gedrag vertoonde.”

Overleden aan droogte of ziekte

Het is onmogelijk om de precieze doodsoorzaak te achterhalen. Maar de onderzoekers denken dat ze stierven als gevolg van droogte of ziekte door het drinken van water dat met hun eigen uitwerpselen vergiftigd was. De dieren werden immers aangetroffen in sijpelend gesteente, maar er is geen bewijs dat ze aan hun einde kwamen doordat ze in een soort teerput vielen.

Emily Lindsey, paleontoloog aan de Universiteit van Los Angeles en curator van de opgraafplaats Rancho La Brea, leidde het onderzoek naar de luiaardfossielen. Ook zij weerlegt de theorie dat de luiaards in een grote teerput vielen en daarna door andere vleeseters verscheurd werden. “Ze geraakten helemaal niet vast te zitten in Tanque Loma! De dieren overleden in een waterachtige omgeving, zoals zovele fossiele vindplaatsen, en de botten werden gewoon goed bewaard in het sijpelend gesteente.”

Plotseling lijkt Ice Age van Disney Pixar wel heel erg realistisch!

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder