-

Economie

Wees niet te zeker dat jij dit vraagstuk kunt oplossen: heel wat wijsneuzen hebben het fout.

We zijn benieuwd of jij het wel kan.

Onze schooltijd ligt ver achter ons en elk jaar dat voorbijgaat herinneren we ons minder van de leerstof die we toen voor de kiezen kregen. Naar school gaan was niet altijd even gemakkelijk, maar wel heel belangrijk. We leerden lezen, schrijven en tal van andere vaardigheden.

Met wiskunde ligt dat een beetje anders. De ingewikkelde formules, methodes en orde van bewerkingen zijn moeilijker om te onthouden als je ze niet vaak gebruikt.

De basis van wiskunde kennen we allemaal nog wel. Maar wat met de iets langere vraagstukken waarmee je in je jonge jaren geen problemen had?

Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om goed voor jezelf te zorgen. Regelmatig bewegen en een gezond dieet zijn een must, maar feit is dat het ook belangrijk is om je hersenen scherp te houden.

Een goede manier om je brein in vorm te houden, is het doen van breinkrakers. De meest gebruikelijke breinkrakers zijn kruiswoordraadsels en sudoku’s. Geen van beiden is slechter of beter dan de andere.

Kan jij deze vergelijking oplossen?

Iets anders dat je grijze massa aan het werk zet, zijn wiskundige vergelijkingen. Op het internet zijn er zo verschillende terug te vinden, met verschillende moeilijkheidsgraden.

Je kunt testen hoeveel je nog weet van de school terwijl je je hersenen op een gezonde manier traint. Een win-win situatie.

Hier komt de uitdaging van vandaag!

Het onderstaande probleem werd genomen uit een schoolboek. Maar iedereen online heeft het knap lastig met de oplossing. We hebben maar één regel: je mag geen rekenmachine gebruiken.

Dit is het probleem? Wat denk jij dat de oplossing is?

Geen stress. Ga er even rustig voor zitten en zet die grijze hersencellen aan het werk!

Hieronder geven we het antwoord weg.

Het correcte antwoord is 104.

Begin altijd met de vermenigvuldiging

Hoe kwamen we bij deze oplossing?

Eerst bereken je de vergelijking 25 x 0, wat uiteraard 0 is. Dit vloeit voort uit de basisregels van wiskunde en de orde van bewerkingen.

Dan hebben we 50 +50 – 0 + 2 + 2 = 104.

Dus de sleutel tot de goede oplossing, is eerst de vermenigvuldiging oplossen. Anders wordt het een knoeiboel.

Kon jij dit helemaal alleen oplossen? Daag je vrienden uit door dit met hen te delen!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder