-

Economie

Wees niet te zeker dat jij dit vraagstuk kunt oplossen: heel wat wijsneuzen hebben het fout.

We zijn benieuwd of jij het wel kan.

Onze schooltijd ligt ver achter ons en elk jaar dat voorbijgaat herinneren we ons minder van de leerstof die we toen voor de kiezen kregen. Naar school gaan was niet altijd even gemakkelijk, maar wel heel belangrijk. We leerden lezen, schrijven en tal van andere vaardigheden.

Met wiskunde ligt dat een beetje anders. De ingewikkelde formules, methodes en orde van bewerkingen zijn moeilijker om te onthouden als je ze niet vaak gebruikt.

De basis van wiskunde kennen we allemaal nog wel. Maar wat met de iets langere vraagstukken waarmee je in je jonge jaren geen problemen had?

Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om goed voor jezelf te zorgen. Regelmatig bewegen en een gezond dieet zijn een must, maar feit is dat het ook belangrijk is om je hersenen scherp te houden.

Een goede manier om je brein in vorm te houden, is het doen van breinkrakers. De meest gebruikelijke breinkrakers zijn kruiswoordraadsels en sudoku’s. Geen van beiden is slechter of beter dan de andere.

Kan jij deze vergelijking oplossen?

Iets anders dat je grijze massa aan het werk zet, zijn wiskundige vergelijkingen. Op het internet zijn er zo verschillende terug te vinden, met verschillende moeilijkheidsgraden.

Je kunt testen hoeveel je nog weet van de school terwijl je je hersenen op een gezonde manier traint. Een win-win situatie.

Hier komt de uitdaging van vandaag!

Het onderstaande probleem werd genomen uit een schoolboek. Maar iedereen online heeft het knap lastig met de oplossing. We hebben maar één regel: je mag geen rekenmachine gebruiken.

Dit is het probleem? Wat denk jij dat de oplossing is?

Geen stress. Ga er even rustig voor zitten en zet die grijze hersencellen aan het werk!

Hieronder geven we het antwoord weg.

Het correcte antwoord is 104.

Begin altijd met de vermenigvuldiging

Hoe kwamen we bij deze oplossing?

Eerst bereken je de vergelijking 25 x 0, wat uiteraard 0 is. Dit vloeit voort uit de basisregels van wiskunde en de orde van bewerkingen.

Dan hebben we 50 +50 – 0 + 2 + 2 = 104.

Dus de sleutel tot de goede oplossing, is eerst de vermenigvuldiging oplossen. Anders wordt het een knoeiboel.

Kon jij dit helemaal alleen oplossen? Daag je vrienden uit door dit met hen te delen!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder