Connect with us

Economie

Wees niet te zeker dat jij dit vraagstuk kunt oplossen: heel wat wijsneuzen hebben het fout.

We zijn benieuwd of jij het wel kan.

Onze schooltijd ligt ver achter ons en elk jaar dat voorbijgaat herinneren we ons minder van de leerstof die we toen voor de kiezen kregen. Naar school gaan was niet altijd even gemakkelijk, maar wel heel belangrijk. We leerden lezen, schrijven en tal van andere vaardigheden.

Met wiskunde ligt dat een beetje anders. De ingewikkelde formules, methodes en orde van bewerkingen zijn moeilijker om te onthouden als je ze niet vaak gebruikt.

De basis van wiskunde kennen we allemaal nog wel. Maar wat met de iets langere vraagstukken waarmee je in je jonge jaren geen problemen had?

Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om goed voor jezelf te zorgen. Regelmatig bewegen en een gezond dieet zijn een must, maar feit is dat het ook belangrijk is om je hersenen scherp te houden.

Een goede manier om je brein in vorm te houden, is het doen van breinkrakers. De meest gebruikelijke breinkrakers zijn kruiswoordraadsels en sudoku’s. Geen van beiden is slechter of beter dan de andere.

Kan jij deze vergelijking oplossen?

Iets anders dat je grijze massa aan het werk zet, zijn wiskundige vergelijkingen. Op het internet zijn er zo verschillende terug te vinden, met verschillende moeilijkheidsgraden.

Je kunt testen hoeveel je nog weet van de school terwijl je je hersenen op een gezonde manier traint. Een win-win situatie.

Hier komt de uitdaging van vandaag!

Het onderstaande probleem werd genomen uit een schoolboek. Maar iedereen online heeft het knap lastig met de oplossing. We hebben maar één regel: je mag geen rekenmachine gebruiken.

Dit is het probleem? Wat denk jij dat de oplossing is?

Geen stress. Ga er even rustig voor zitten en zet die grijze hersencellen aan het werk!

Hieronder geven we het antwoord weg.

Het correcte antwoord is 104.

Begin altijd met de vermenigvuldiging

Hoe kwamen we bij deze oplossing?

Eerst bereken je de vergelijking 25 x 0, wat uiteraard 0 is. Dit vloeit voort uit de basisregels van wiskunde en de orde van bewerkingen.

Dan hebben we 50 +50 – 0 + 2 + 2 = 104.

Dus de sleutel tot de goede oplossing, is eerst de vermenigvuldiging oplossen. Anders wordt het een knoeiboel.

Kon jij dit helemaal alleen oplossen? Daag je vrienden uit door dit met hen te delen!

Lees verder

Economie

Fans Meilandjes geschokt om ingrijpende uitspraak Martien

Elke maandag vanaf 29 augustus is het nieuwe seizoen van Chateau Meiland al even te zien op SBS6. Het zevende seizoen alweer. Hoeveel seizoenen de Meilandjes nog gaan maken, weten ze nog niet precies, al zeggen ze wel: “Als de kijkcijfers instorten, stoppen we.” Maar Martien heeft méér laten doorschemeren over de toekomst. Een mededeling die de fans niet leuk zullen vinden.

Chateau Meiland is al een paar jaar een groot succes. Inmiddels speelt de serie zich niet meer af in Frankrijk, maar gewoon in Nederland. De kinderen komen ook in hun nieuwe optrekje nog vaak buurten. Ook als er geen camera’s zijn, zijn de kinderen bijna dagelijks te vinden in het huis van hun ouders. “We hebben ook gezegd, we gaan hier niet meer weg, we gaan niet meer verhuizen”, aldus Martien.

Groot hek om tuin

Martien en Erica zitten nu dus eindelijk op hun plek. Om hun tuin heen staat een goed hek. “Hierdoor hebben we geen last van fans.” Iets wat Martien een “verrijking” noemt. Maar of hij deze fans in de toekomst houdt, is de grote vraag, blijkens zijn opmerkingen tegen Veronica Superguide.

Over 5 jaar

Martien weet in ieder geval wat ze gaan doen, mochten ze minder populair worden. “Zolang wij ver boven het miljoen scoren, blijven we doorgaan. Maar over 5 jaar bestaat Chateau Meiland niet meer, hoor. Dan ben ik lekker met de kleinkinderen bezig, misschien hebben Montana en Dirk dan ook wel een kind.”

Bron: Tips en Weetjes

Lees verder

Economie

Politie beukt deur in bij woning Samantha (Barbie) de Jong

Dat het niet goed gaat met Samantha de Jong is al even duidelijk. Recentelijk werd de voormalig realityster nog gespot in een s*ksclub waar ze zichzelf aanbood aan de aanwezige mannen.

Nu schijnen en er weer grote problemen te zijn. Op het gebied van relaties kunnen we de activiteiten van Barbie niet eens meer bijhouden. Regelmatig wisselt ze van partner, wordt ze door haar vriendje de deur uitgezet en ga zo maar verder. Ieder zijn ding, maar alles wijst er vooral op dat de Oh Oh Cherso- deelneemster onwijs diep in de problemen zit. Vandaag is er weer een dieptepuntje voor Samantha bekendgemaakt.

De deur eruit gebeukt
Juicekanaal Reality_FBI deelt een bericht dat bij Barbie de deur van haar woning eruit is gebeukt door de politie. “Weet iemand wat er is gebeurd?” Staat er onder het bericht.

Stilte
Het viel haar volgers al op dat de realityster verdacht stil was op Instagram. De afgelopen periode konden haar volgers zo goed als dagelijks genieten van wat Barbie zoal bezighield, maar er is al een tijd niets meer gepost. Nog voor hier iets over gezegd kon worden, werd het nieuws naar buiten gebracht dat er een politie-inval zou hebben plaatsgevonden bij het huis van Samantha.

Machtiging tot binnentreden
Omdat ze de deur niet opendeed is er besloten om de deur in te beuken. De politie had een machtiging tot binnentreden van de woning, maar waarom is niet duidelijk. Ook zou haar vriendin Nancy (bekend van het programma Echte Meisjes) een bezoekje van de politie hebben gekregen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Mark Rutte gaat geld weggeven

Mark Rutte heeft net als (bijna) alle Nederlanders 190 euro energiecompensatie gekregen. Hij heeft het geld echter niet nodig en gaat het doneren aan…de Egelopvang in Den Haag. Dat heeft Rutte gisteren bij het programma Gesprek met de minister-president gezegd.

Mark Rutte gaat geld weggeven

Egelopvang
Rutte is ”erg voor de egelopvang”, zo zegt hij tegen presentator Xander van der Wulp. ”Ik weet eigenlijk niet of het in Den Haag zit, maar ik heb begrepen dat er wel eentje in de buurt zit.” Rutte geeft naar eigen zeggen veel aan goede doelen en werd recent door een collega gewezen op de egelopvang.

De egel schijnt het moeilijk te hebben. Drieka Rog, bestuurslid bij de opvang, zegt er het volgende over: ”10 jaar geleden waren er zo’n 350 egels in de regio. Nu zijn het er nog maar 220. De opvang kan het geld goed gebruiken, want er worden momenteel maar liefst 32 egels verzorgd.

Geld genoeg
De premier doet de donatie uit eigen beweging. ”Ik heb geen kinderen en heb lage kosten, dus ik heb dat geld niet nodig. Ik verdien een mooi salaris. Maar er zijn ook Tweede Kamerleden die niet zo veel verdienen. Die hebben dat geld wellicht hard nodig. Iedereen mag zelf bepalen wat hij of zij ermee doet.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Trending