Connect with us

Economie

Trollen pesten jongen (8) met epilepsie door hem honderden flikkerende beelden te sturen.

De geldinzamelactie van een achtjarige jongen met epilepsie werd geviseerd door pestkoppen die hem honderden flikkerende plaatjes stuurden.

De Epilepsy Society, een liefdadigheidsinstelling uit het Verenigd Koninkrijk die zich inzet voor mensen met de ziekte, zegt dat het de ergste aanval was die ze ooit hadden tegen hun account.

Het incident gebeurde nadat Claire Keer, de mama van Zach Eagling, tweets had gedeeld waarin ze vroeg om haar zoontje te steunen.

Claire uit West Yorkshire vertelde: “Mijn zoon Zach heeft hersenverlamming en epilepsie. Hij wordt 16 juni negen jaar en hij wilde geld inzamelen voor de Epilepsy Society door te wandelen zoals Tom Moore.”

“Hij kan nog maar pas zelfstandig stappen vanwege zijn beperking. We zagen de 2,6 uitdaging en besloten dat hij voor zijn verjaardag 2.6 kilometer zou proberen te wandelen voor zijn verjaardag en zo 260 pond in te zamelen.”

De volgende dag kreeg de moeder echter te horen dat de account aangevallen werd met honderden flikkerende plaatjes die een epilepsieaanval kunnen uitlokken.

Vastberaden

De aangeslagen moeder legde uit: “De beelden waren angstaanjagend en met stroboscoopeffecten. Ik kon niet geloven dat mensen ons op zo’n gemene manier zouden aanvallen. Het is gewoon walgelijk.”

Ze laat zich echter niet stoppen door deze actie. “We tolereren pesten niet in de straat en we tolereren het evenmin online. Die mensen zijn kleingeestig, asociaal en dom. Ik hoop dat ze ter verantwoording geroepen worden voor hun acties.”

Epilepsieaanvallen

Verschillende social mediagebruikers zeiden dat ze epilepsieaanvallen kregen door de beelden. Het is helaas niet de eerste keer dat de account van de organisatie geviseerd wordt. Clare Pelham, directeur van de Epilepsy Society, zei dat het aantal incidenten toenam, maar dat dit de eerste keer was dat ze zo gecoördineerd werden aangevallen met het uitsluitende doel om schade te berokkenen.

De schadelijke berichten werden offline gehaald en gemeld aan de politie. Verschillende accounts van trollen werden uitgeschakeld.

Laten we Zach overladen met hartjes! Hij kan al onze steun gebruiken!