-

Economie

Trollen pesten jongen (8) met epilepsie door hem honderden flikkerende beelden te sturen.

De geldinzamelactie van een achtjarige jongen met epilepsie werd geviseerd door pestkoppen die hem honderden flikkerende plaatjes stuurden.

De Epilepsy Society, een liefdadigheidsinstelling uit het Verenigd Koninkrijk die zich inzet voor mensen met de ziekte, zegt dat het de ergste aanval was die ze ooit hadden tegen hun account.

Het incident gebeurde nadat Claire Keer, de mama van Zach Eagling, tweets had gedeeld waarin ze vroeg om haar zoontje te steunen.

Claire uit West Yorkshire vertelde: “Mijn zoon Zach heeft hersenverlamming en epilepsie. Hij wordt 16 juni negen jaar en hij wilde geld inzamelen voor de Epilepsy Society door te wandelen zoals Tom Moore.”

“Hij kan nog maar pas zelfstandig stappen vanwege zijn beperking. We zagen de 2,6 uitdaging en besloten dat hij voor zijn verjaardag 2.6 kilometer zou proberen te wandelen voor zijn verjaardag en zo 260 pond in te zamelen.”

De volgende dag kreeg de moeder echter te horen dat de account aangevallen werd met honderden flikkerende plaatjes die een epilepsieaanval kunnen uitlokken.

Vastberaden

De aangeslagen moeder legde uit: “De beelden waren angstaanjagend en met stroboscoopeffecten. Ik kon niet geloven dat mensen ons op zo’n gemene manier zouden aanvallen. Het is gewoon walgelijk.”

Ze laat zich echter niet stoppen door deze actie. “We tolereren pesten niet in de straat en we tolereren het evenmin online. Die mensen zijn kleingeestig, asociaal en dom. Ik hoop dat ze ter verantwoording geroepen worden voor hun acties.”

Epilepsieaanvallen

Verschillende social mediagebruikers zeiden dat ze epilepsieaanvallen kregen door de beelden. Het is helaas niet de eerste keer dat de account van de organisatie geviseerd wordt. Clare Pelham, directeur van de Epilepsy Society, zei dat het aantal incidenten toenam, maar dat dit de eerste keer was dat ze zo gecoördineerd werden aangevallen met het uitsluitende doel om schade te berokkenen.

De schadelijke berichten werden offline gehaald en gemeld aan de politie. Verschillende accounts van trollen werden uitgeschakeld.

Laten we Zach overladen met hartjes! Hij kan al onze steun gebruiken!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder