-

Economie

Trollen pesten jongen (8) met epilepsie door hem honderden flikkerende beelden te sturen.

De geldinzamelactie van een achtjarige jongen met epilepsie werd geviseerd door pestkoppen die hem honderden flikkerende plaatjes stuurden.

De Epilepsy Society, een liefdadigheidsinstelling uit het Verenigd Koninkrijk die zich inzet voor mensen met de ziekte, zegt dat het de ergste aanval was die ze ooit hadden tegen hun account.

Het incident gebeurde nadat Claire Keer, de mama van Zach Eagling, tweets had gedeeld waarin ze vroeg om haar zoontje te steunen.

Claire uit West Yorkshire vertelde: “Mijn zoon Zach heeft hersenverlamming en epilepsie. Hij wordt 16 juni negen jaar en hij wilde geld inzamelen voor de Epilepsy Society door te wandelen zoals Tom Moore.”

“Hij kan nog maar pas zelfstandig stappen vanwege zijn beperking. We zagen de 2,6 uitdaging en besloten dat hij voor zijn verjaardag 2.6 kilometer zou proberen te wandelen voor zijn verjaardag en zo 260 pond in te zamelen.”

De volgende dag kreeg de moeder echter te horen dat de account aangevallen werd met honderden flikkerende plaatjes die een epilepsieaanval kunnen uitlokken.

Vastberaden

De aangeslagen moeder legde uit: “De beelden waren angstaanjagend en met stroboscoopeffecten. Ik kon niet geloven dat mensen ons op zo’n gemene manier zouden aanvallen. Het is gewoon walgelijk.”

Ze laat zich echter niet stoppen door deze actie. “We tolereren pesten niet in de straat en we tolereren het evenmin online. Die mensen zijn kleingeestig, asociaal en dom. Ik hoop dat ze ter verantwoording geroepen worden voor hun acties.”

Epilepsieaanvallen

Verschillende social mediagebruikers zeiden dat ze epilepsieaanvallen kregen door de beelden. Het is helaas niet de eerste keer dat de account van de organisatie geviseerd wordt. Clare Pelham, directeur van de Epilepsy Society, zei dat het aantal incidenten toenam, maar dat dit de eerste keer was dat ze zo gecoördineerd werden aangevallen met het uitsluitende doel om schade te berokkenen.

De schadelijke berichten werden offline gehaald en gemeld aan de politie. Verschillende accounts van trollen werden uitgeschakeld.

Laten we Zach overladen met hartjes! Hij kan al onze steun gebruiken!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder