Connect with us

Economie

Trollen pesten jongen (8) met epilepsie door hem honderden flikkerende beelden te sturen.

De geldinzamelactie van een achtjarige jongen met epilepsie werd geviseerd door pestkoppen die hem honderden flikkerende plaatjes stuurden.

De Epilepsy Society, een liefdadigheidsinstelling uit het Verenigd Koninkrijk die zich inzet voor mensen met de ziekte, zegt dat het de ergste aanval was die ze ooit hadden tegen hun account.

Het incident gebeurde nadat Claire Keer, de mama van Zach Eagling, tweets had gedeeld waarin ze vroeg om haar zoontje te steunen.

Claire uit West Yorkshire vertelde: “Mijn zoon Zach heeft hersenverlamming en epilepsie. Hij wordt 16 juni negen jaar en hij wilde geld inzamelen voor de Epilepsy Society door te wandelen zoals Tom Moore.”

“Hij kan nog maar pas zelfstandig stappen vanwege zijn beperking. We zagen de 2,6 uitdaging en besloten dat hij voor zijn verjaardag 2.6 kilometer zou proberen te wandelen voor zijn verjaardag en zo 260 pond in te zamelen.”

De volgende dag kreeg de moeder echter te horen dat de account aangevallen werd met honderden flikkerende plaatjes die een epilepsieaanval kunnen uitlokken.

Vastberaden

De aangeslagen moeder legde uit: “De beelden waren angstaanjagend en met stroboscoopeffecten. Ik kon niet geloven dat mensen ons op zo’n gemene manier zouden aanvallen. Het is gewoon walgelijk.”

Ze laat zich echter niet stoppen door deze actie. “We tolereren pesten niet in de straat en we tolereren het evenmin online. Die mensen zijn kleingeestig, asociaal en dom. Ik hoop dat ze ter verantwoording geroepen worden voor hun acties.”

Epilepsieaanvallen

Verschillende social mediagebruikers zeiden dat ze epilepsieaanvallen kregen door de beelden. Het is helaas niet de eerste keer dat de account van de organisatie geviseerd wordt. Clare Pelham, directeur van de Epilepsy Society, zei dat het aantal incidenten toenam, maar dat dit de eerste keer was dat ze zo gecoördineerd werden aangevallen met het uitsluitende doel om schade te berokkenen.

De schadelijke berichten werden offline gehaald en gemeld aan de politie. Verschillende accounts van trollen werden uitgeschakeld.

Laten we Zach overladen met hartjes! Hij kan al onze steun gebruiken!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending