Connect with us

Economie

Mensen laten gelijk 6.000 kilo afval achter op strand na versoepeling maatregelen.

Hebben we dan helemaal niets geleerd?

Op het Cocoa Beach strand in Florida lieten mensen na de versoepeling van de lockdown maatregelen gelijk 6.000 kilogram troep achter. Het is minder dan een maand geleden dat de stad de stranden opnieuw openstelde voor het publiek. Maar nu moeten er maatregelen genomen worden om het afvalprobleem niet te laten escaleren.

De politie waarschuwde dat vervuilers zware boetes riskeren. De Cocoa Beach Police liet weten in een verklaring: “Nu de beperkingen versoepeld worden tijdens deze pandemie, zien we in de Cocoa Beach meer en meer dagjestoeristen op onze stranden, met in hun nasleep hopen illegaal gedumpt afval.”

“Dit zullen we niet tolereren”, voegt de politie eraan toe.

297 zakken afval

Vrijwilligers die de stranden schoonmaken, zeiden dat ze de voorbije dagen 297 zakken afval verzamelden.

Bryan Bobbitt van de vrijwilligersorganisatie Keep Brevard Beautiful legde uit: “Mensen moeten begrijpen, dat wanneer ze afval op de grond achterlaten, een vogel, vis of schildpad daardoor dan sterven. Het is geen banaal probleem, het is een zwaar ecologisch probleem. We moedigen mensen aan om naar het strand te komen en te genieten, maar ruim alsjeblieft je rotzooi op.”