Connect with us

Economie

Mensen breken zich het hoofd over zwevende vuilnisbak: zie jij wat hier aan de hand is?

Kan jij het mysterie van de zwevende vuilnisbak oplossen?

Mensen wereldwijd zijn uitgeput en proberen het hoofd koel te houden vanwege de lockdown waar maar geen einde aan lijkt te komen. Nu is er eindelijk iets waar social mediagebruikers zich mee bezig kunnen houden, maar het maakt hen nog gekker.

Op Reddit verscheen een bizarre foto van een vuilnisbak in de straten van Engeland en het hele internet trekt zich de haren uit. Zelfs in die mate dat mensen terug verlangen naar hun saaie leven, maar eenmaal je de foto gezien hebt, blijft ze door je hoofd spoken. Je hersenen dwingen je om het object vanuit verschillende hoeken te bekijken om mogelijke oplossingen te vinden.

Reddit

Zweeft de vuilnisbak of niet?

Maar niet getreurd. Wij hebben slapeloze nachten achter de rug en komen met een redelijke verklaring.

Het is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Als je goed naar de onderkant van de vuilnisbak kijkt, zal je zien dat het in werkelijkheid niet zweeft (uiteraard niet!). De vuilnisbak staat gewoon recht achter een plas water. De vlak creëert dan de optische illusie dat de vuilnisbak in de lucht zweeft. De mensen die de vuilnisbak zien zweven, hebben wellicht te lang in quarantaine gezeten.

Maar zelfs eenmaal je het gezien hebt, moet je toegeven dat de foto je hersenen blijft pijnigen. Deel dit met je vrienden!