-

Economie

Mensen breken zich het hoofd over zwevende vuilnisbak: zie jij wat hier aan de hand is?

Kan jij het mysterie van de zwevende vuilnisbak oplossen?

Mensen wereldwijd zijn uitgeput en proberen het hoofd koel te houden vanwege de lockdown waar maar geen einde aan lijkt te komen. Nu is er eindelijk iets waar social mediagebruikers zich mee bezig kunnen houden, maar het maakt hen nog gekker.

Op Reddit verscheen een bizarre foto van een vuilnisbak in de straten van Engeland en het hele internet trekt zich de haren uit. Zelfs in die mate dat mensen terug verlangen naar hun saaie leven, maar eenmaal je de foto gezien hebt, blijft ze door je hoofd spoken. Je hersenen dwingen je om het object vanuit verschillende hoeken te bekijken om mogelijke oplossingen te vinden.

Reddit

Zweeft de vuilnisbak of niet?

Maar niet getreurd. Wij hebben slapeloze nachten achter de rug en komen met een redelijke verklaring.

Het is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Als je goed naar de onderkant van de vuilnisbak kijkt, zal je zien dat het in werkelijkheid niet zweeft (uiteraard niet!). De vuilnisbak staat gewoon recht achter een plas water. De vlak creëert dan de optische illusie dat de vuilnisbak in de lucht zweeft. De mensen die de vuilnisbak zien zweven, hebben wellicht te lang in quarantaine gezeten.

Maar zelfs eenmaal je het gezien hebt, moet je toegeven dat de foto je hersenen blijft pijnigen. Deel dit met je vrienden!

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder