-

Economie

Meisje barst in tranen uit nadat harteloze vrouw krijttekeningen op parkeerplaats wegspuit.

Dit is zo zielig.

Mensen zijn niet te spreken over een video die werd gedeeld op de sociale media. Daarin zien we een harteloze vrouw die de krijttekeningen van een klein meisje wegspuit, waarop het kind in tranen uitbarst.

Een mama filmde het droevige incident. De video begint met het huilende meisje. Dan wordt de reden van haar traantjes duidelijk. Een vrouw is volop bezig om de krijttekeningen van het kleintje weg te spuiten.

De moeder spreekt de vrouw aan: “Ik hoop dat je trots bent op jezelf.” De vrouw verdedigt zich door te zeggen dat de regen de tekeningen toch zou wegspoelen.

Dan zegt de vrouw: “Ik wil niet op deze troep zitten kijken.” Dit argument doet de wenkbrauwen fronsen, want het waren gewoon enkele krijttekeningen op een parkeerplaats. Naar een parking kijk je toch niet voor het mooie uitzicht? Nog erger is dat ze de tekeningen ‘troep’ noemt, waar het kleine meisje gewoon bijstaat.

Verontwaardigde reacties

Social mediagebruikers reageerden verontwaardigd op het filmpje.

Later zou blijken dat de vrouw het gezin wel vaker viseerde met pesterijen. De vrouw zou deel uitmaken van de Vereniging van Eigenaars van het appartementsgebouw. Daarom denkt ze dat ze zich dit soort gedrag kan veroorloven.

Hier kunnen we met ons verstand niet bij. We zijn toch allemaal jong geweest? Waarom zou een volwassen persoon een kind expres aan het huilen willen brengen? Wat zou jij in deze situatie gedaan hebben?

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder