-

Economie

Meisje barst in tranen uit nadat harteloze vrouw krijttekeningen op parkeerplaats wegspuit.

Dit is zo zielig.

Mensen zijn niet te spreken over een video die werd gedeeld op de sociale media. Daarin zien we een harteloze vrouw die de krijttekeningen van een klein meisje wegspuit, waarop het kind in tranen uitbarst.

Een mama filmde het droevige incident. De video begint met het huilende meisje. Dan wordt de reden van haar traantjes duidelijk. Een vrouw is volop bezig om de krijttekeningen van het kleintje weg te spuiten.

De moeder spreekt de vrouw aan: “Ik hoop dat je trots bent op jezelf.” De vrouw verdedigt zich door te zeggen dat de regen de tekeningen toch zou wegspoelen.

Dan zegt de vrouw: “Ik wil niet op deze troep zitten kijken.” Dit argument doet de wenkbrauwen fronsen, want het waren gewoon enkele krijttekeningen op een parkeerplaats. Naar een parking kijk je toch niet voor het mooie uitzicht? Nog erger is dat ze de tekeningen ‘troep’ noemt, waar het kleine meisje gewoon bijstaat.

Verontwaardigde reacties

Social mediagebruikers reageerden verontwaardigd op het filmpje.

Later zou blijken dat de vrouw het gezin wel vaker viseerde met pesterijen. De vrouw zou deel uitmaken van de Vereniging van Eigenaars van het appartementsgebouw. Daarom denkt ze dat ze zich dit soort gedrag kan veroorloven.

Hier kunnen we met ons verstand niet bij. We zijn toch allemaal jong geweest? Waarom zou een volwassen persoon een kind expres aan het huilen willen brengen? Wat zou jij in deze situatie gedaan hebben?

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder