-

Economie

Meisje (4) met kanker mag papa na zeven weken eindelijk weer knuffelen.

Laten we deze dappere meid overladen met hartjes!

De vierjarige Mila Sneddon heeft leukemie en ondergaat momenteel chemotherapie. Dat betekent dat ze een verzwakt immuunsysteem heeft, wat levensgevaarlijk kan zijn met de huidige coronapandemie.

De papa van Mila, de 50-jarige Scott, moest tijdens de crisis blijven werken. Daarom besloot hij om tijdelijk ergens anders te gaan wonen. Hij wilde kost wat kost vermijden dat hij zijn kleintje zou besmetten.

De enige manier om elkaar nog te zien, was door het keukenraam. Maar hij kon alleen naar zijn dochter zwaaien en haar luchtknuffeltjes geven.

Enkele weken geleden kreeg Scott van zijn werkgever te horen dat hij tijdelijk mocht stoppen met werken vanwege de maatregelen om zichzelf te isoleren. Maar vorige week woensdag kreeg de vader groen licht om weer thuis in te trekken.

Traantjes en nog eens traantjes!

Mila had geen idee wat er te gebeuren stond.

Toen haar vader haar bij het raam kwam bezoeken, dacht Mila dat het de normale routine zou zijn. Gelukkig was er een camera in de buurt om de hartverwarmende reünie vast te leggen.

Scott staat voor het raam en vertelt zijn dochtertje: “Ik kom vandaag terug thuis.” Met een brede glimlach op haar gezicht, vraagt ze ongelovig: “Vandaag?”

“Ja, nu!”, antwoordt papa.

Eenmaal Scott binnenstapt, fleurt het gezicht van het kleintje helemaal op. Na enkele traantjes en de langverwachte knuffel, laten ze hun emoties de vrije loop.

Toen Scott in zelfisolatie zat, was het aan mama Lynda om hun dochter naar de chemotherapie te brengen. Het was een heel zware tijd voor het gezin. Bovendien overleed de moeder van Lynda ook nog eens aan corona. Dat maakte de situatie zo mogelijk nog zwaarder.

Lynda (36) legde uit: “Het was erg moeilijk. Het was een grote uitdaging. We blijven vechten, het is niet gemakkelijk, maar Mila is erg strijdvaardig en ze inspireert ons elke dag.”

We hopen dat Mila deze vreselijke ziekte overleeft en nog veel tijd kan doorbrengen met haar liefdevolle ouders.

Economie

We zongen allemaal de liedjes van deze muzieklegende, nu verpletterd van ellende en pijn

Phil Collins, een naam die synoniem staat voor muzikaal genie, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van melodieën en ritmes die de essentie van meerdere generaties hebben gevangen.

 

Nu, op 70-jarige leeftijd, staat deze iconische figuur voor een bitterzoete symfonie van het leven zelf. Na een leven vol muzikale triomfen en persoonlijke opofferingen, realiseert Collins zich nu dat zijn lichaam niet langer de last kan dragen die zijn passie vereist.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een keerpunt in zijn leven maar ook een significant moment in de muziekgeschiedenis.

Tijdens een emotioneel interview met BBC Breakfast, uitgezonden op een rustige donderdagochtend, deelde Collins een diep persoonlijke strijd die velen verrassend vonden.

“Ik kan nauwelijks een stok in deze hand vasthouden,” onthulde hij, zijn stem doordrenkt van een mengeling van frustratie en berusting. Deze openbaring biedt een zeldzaam kijkje in de fysieke tol die decennia van onophoudelijke muzikale toewijding hebben geëist.

Het meest hartverscheurende aspect van deze situatie is misschien wel zijn uitgesproken verlangen om zij aan zij met zijn zoon te presteren, een droom die nu onbereikbaar lijkt.

De muzikale odyssee van Phil Collins is een verhaal van ongekende prestaties, van zijn solocarrière tot zijn onvergetelijke tijd met Genesis. Zijn stem en drumtalent hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder meerdere Grammy Awards.

De aankondiging van de “The Final Domino?” tour, een evenement dat werd uitgesteld door de wereldwijde pandemie, beloofde fans een laatste gelegenheid om de magische samenwerking tussen Collins en Genesis te ervaren. De onthulling van zijn gezondheidsproblemen geeft echter aan dat zelfs legendes hun grenzen hebben.

Een van de meest symbolische momenten in deze saga is de overdracht van het drumstokje aan Nic, Collins’ zoon, die de drumverantwoordelijkheden op zich nam tijdens de tour.

Deze actie, hoewel emotioneel beladen, benadrukt de cyclische aard van het leven en muziek; de fakkel wordt doorgegeven, zelfs als de oorspronkelijke houders moeten terugtreden.

De reis van Phil Collins wordt niet alleen gekenmerkt door professionele successen maar ook door persoonlijke uitdagingen. Zijn scheiding van Orianne Cevey, gevolgd door een tumultueus en openbaar schandaal, heeft ongetwijfeld extra stress en verdriet veroorzaakt.

De emotionele en financiële gevolgen van deze periode in zijn leven hebben een extra dimensie toegevoegd aan zijn strijd, waardoor zijn beslissing om terug te treden uit de muziekwereld nog complexer wordt.

Terwijl we getuige zijn van het einde van Phil Collins’ actieve muzikale carrière, is het duidelijk dat zijn invloed verre van afneemt.

Zijn muziek, die de soundtrack van zoveel levens heeft gevormd, zal blijven bestaan, een testament aan zijn ongelooflijke talent en toewijding. Collins’ verhaal is er een van ongekende successen en menselijke kwetsbaarheid, een herinnering aan de prijs van artistieke grootsheid.

Lees verder