Connect with us

Economie

Meisje (4) met kanker mag papa na zeven weken eindelijk weer knuffelen.

Laten we deze dappere meid overladen met hartjes!

De vierjarige Mila Sneddon heeft leukemie en ondergaat momenteel chemotherapie. Dat betekent dat ze een verzwakt immuunsysteem heeft, wat levensgevaarlijk kan zijn met de huidige coronapandemie.

De papa van Mila, de 50-jarige Scott, moest tijdens de crisis blijven werken. Daarom besloot hij om tijdelijk ergens anders te gaan wonen. Hij wilde kost wat kost vermijden dat hij zijn kleintje zou besmetten.

De enige manier om elkaar nog te zien, was door het keukenraam. Maar hij kon alleen naar zijn dochter zwaaien en haar luchtknuffeltjes geven.

Enkele weken geleden kreeg Scott van zijn werkgever te horen dat hij tijdelijk mocht stoppen met werken vanwege de maatregelen om zichzelf te isoleren. Maar vorige week woensdag kreeg de vader groen licht om weer thuis in te trekken.

Traantjes en nog eens traantjes!

Mila had geen idee wat er te gebeuren stond.

Toen haar vader haar bij het raam kwam bezoeken, dacht Mila dat het de normale routine zou zijn. Gelukkig was er een camera in de buurt om de hartverwarmende reünie vast te leggen.

Scott staat voor het raam en vertelt zijn dochtertje: “Ik kom vandaag terug thuis.” Met een brede glimlach op haar gezicht, vraagt ze ongelovig: “Vandaag?”

“Ja, nu!”, antwoordt papa.

Eenmaal Scott binnenstapt, fleurt het gezicht van het kleintje helemaal op. Na enkele traantjes en de langverwachte knuffel, laten ze hun emoties de vrije loop.

Toen Scott in zelfisolatie zat, was het aan mama Lynda om hun dochter naar de chemotherapie te brengen. Het was een heel zware tijd voor het gezin. Bovendien overleed de moeder van Lynda ook nog eens aan corona. Dat maakte de situatie zo mogelijk nog zwaarder.

Lynda (36) legde uit: “Het was erg moeilijk. Het was een grote uitdaging. We blijven vechten, het is niet gemakkelijk, maar Mila is erg strijdvaardig en ze inspireert ons elke dag.”

We hopen dat Mila deze vreselijke ziekte overleeft en nog veel tijd kan doorbrengen met haar liefdevolle ouders.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending