Connect with us

Economie

Mamabeer duikt in water om welpje van verdrinkingsdood te redden.

Dit is prachtig om te kijken!

Mama’s van jonge kinderen zijn eigenlijk levensechte superhelden die constant op hun hoede moeten zijn om hun kleintjes te beschermen voor gevaren. Dat is ook het geval in de natuur en daar is deze mamabeer een uitstekend voorbeeld van.

De mama van een berenwelpje aarzelde geen seconde toen ze zag dat haar kleintje in gevaar was.

Betsy Sommerfeldt was recent in een jachthaven aan Lake Tahoe in de Amerikaanse staat California. Daar zag ze een mamabeer met haar drie welpjes lopen. Terwijl ze de berenfamilie bewonderde, raakte een van de welpjes in de problemen.

Net zoals mensenkinderen zijn welpjes heel nieuwsgierig. Hij wilde wel eens kijken wat er zou gebeuren als hij zich door een reling aan de rand van het water drukte.

De gevolgen lieten niet lang op zich wachten: het kleintje viel pardoes in het water. Het beertje kon echter niet zelf terug naar boven klimmen. Zijn nieuwsgierigheid zou hem misschien het leven kosten! De kleine welp dreigde te verdrinken!

Dat zou de moederbeer uiteraard niet zomaar laten gebeuren. Ze twijfelde geen seconde en schoot meteen in actie.

Mamabeer in actie!

Betsy legde uit aan The Dodo wat er dan gebeurde: “Ik dacht dat de baby zou verdrinken, maar de moeder klom op dat hek en ging meteen naar het water. Ik was verbaasd over hoe snel ze reageerde toen ze merkte dat een van haar baby’s verdwenen was.”

Met het onfortuinlijke welpje op haar rug, zwom de mama naar de dichtstbijzijnde oever. Nadat ze hem in veiligheid had gebracht, zwom ze terug naar haar twee achtergebleven welpjes. Ze moedigde hen aan om in het water te springen en haar te volgen. Daarna droeg ze hen een voor een in veiligheid.

Betsy zei: “Het was ontzettend mooi om te zien. Mama had er alle vertrouwen in. Ze wist precies wat ze aan het doen was.”

Bekijk de heldhaftige actie hieronder en deel dit met je vrienden!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending