Connect with us

Economie

Mamabeer duikt in water om welpje van verdrinkingsdood te redden.

Dit is prachtig om te kijken!

Mama’s van jonge kinderen zijn eigenlijk levensechte superhelden die constant op hun hoede moeten zijn om hun kleintjes te beschermen voor gevaren. Dat is ook het geval in de natuur en daar is deze mamabeer een uitstekend voorbeeld van.

De mama van een berenwelpje aarzelde geen seconde toen ze zag dat haar kleintje in gevaar was.

Betsy Sommerfeldt was recent in een jachthaven aan Lake Tahoe in de Amerikaanse staat California. Daar zag ze een mamabeer met haar drie welpjes lopen. Terwijl ze de berenfamilie bewonderde, raakte een van de welpjes in de problemen.

Net zoals mensenkinderen zijn welpjes heel nieuwsgierig. Hij wilde wel eens kijken wat er zou gebeuren als hij zich door een reling aan de rand van het water drukte.

De gevolgen lieten niet lang op zich wachten: het kleintje viel pardoes in het water. Het beertje kon echter niet zelf terug naar boven klimmen. Zijn nieuwsgierigheid zou hem misschien het leven kosten! De kleine welp dreigde te verdrinken!

Dat zou de moederbeer uiteraard niet zomaar laten gebeuren. Ze twijfelde geen seconde en schoot meteen in actie.

Mamabeer in actie!

Betsy legde uit aan The Dodo wat er dan gebeurde: “Ik dacht dat de baby zou verdrinken, maar de moeder klom op dat hek en ging meteen naar het water. Ik was verbaasd over hoe snel ze reageerde toen ze merkte dat een van haar baby’s verdwenen was.”

Met het onfortuinlijke welpje op haar rug, zwom de mama naar de dichtstbijzijnde oever. Nadat ze hem in veiligheid had gebracht, zwom ze terug naar haar twee achtergebleven welpjes. Ze moedigde hen aan om in het water te springen en haar te volgen. Daarna droeg ze hen een voor een in veiligheid.

Betsy zei: “Het was ontzettend mooi om te zien. Mama had er alle vertrouwen in. Ze wist precies wat ze aan het doen was.”

Bekijk de heldhaftige actie hieronder en deel dit met je vrienden!