Connect with us

Economie

Drive-in bioscopen maken comeback dankzij social distancing.

Dit mag een blijvertje worden!

De Covid-19 pandemie heeft onze manier van leven drastisch veranderd. Social distancing regels doorkruisen onze favoriete tijdverdrijven, van uit eten gaan tot sportevenementen. Een van de dingen die we hard missen, is naar de bioscoop gaan. Met een groot publiek van een nieuwe film genieten, is een leuke ervaring, maar het virus strooide roet in het eten.

Maar een trend uit het verleden maakt volop zijn comeback en het geeft filmfanaten de kans om samen van een film te genieten én anderhalve meter van elkaar apart te blijven.

In Amerika waren drive-in bioscopen vroeger heel erg in. Daar kon je gewoon vanuit het comfort van je auto van een filmpje genieten in open lucht.

Deze bioscopen waren vooral erg in trek tijdens de jaren ’50 en ’60. Sindsdien was er een grote terugval, maar toch zijn er in Amerika nog enkele te vinden. Maar dankzij de coronacrisis werden ze plotseling weer heel relevant.

De voorbije maanden zagen verschillende drive-in bioscopen hun bezoekersaantallen toenemen. Zo zag het Showboat Drive-In Theater in Texas haar inkomsten tijdens de eerste maand van de lockdown stijgen met 95 procent.

Wikipedia

Verwachting dat trend zich doorzet

Eigenaar Andrew Thomas vertelde aan de lokale media: “Iedereen is op zoek naar een manier om zich normaal te voelen en op deze manier kan het veilig. Ik spendeer de hele dag met het antwoorden van mailtjes van mensen die nog nooit van ons gehoord hebben omdat ze op zoek zijn naar iets om te doen.”

Thomas verwacht dat de trend zich doorzet. “Omdat mensen bang zijn voor grote drukte, zal de waarde van drive-in bioscopen alleen maar toenemen”, vertelde hij.

Dat klinkt geweldig! Dat zouden we hier ook wel willen zien!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending