Connect with us

Economie

Drive-in bioscopen maken comeback dankzij social distancing.

Dit mag een blijvertje worden!

De Covid-19 pandemie heeft onze manier van leven drastisch veranderd. Social distancing regels doorkruisen onze favoriete tijdverdrijven, van uit eten gaan tot sportevenementen. Een van de dingen die we hard missen, is naar de bioscoop gaan. Met een groot publiek van een nieuwe film genieten, is een leuke ervaring, maar het virus strooide roet in het eten.

Maar een trend uit het verleden maakt volop zijn comeback en het geeft filmfanaten de kans om samen van een film te genieten én anderhalve meter van elkaar apart te blijven.

In Amerika waren drive-in bioscopen vroeger heel erg in. Daar kon je gewoon vanuit het comfort van je auto van een filmpje genieten in open lucht.

Deze bioscopen waren vooral erg in trek tijdens de jaren ’50 en ’60. Sindsdien was er een grote terugval, maar toch zijn er in Amerika nog enkele te vinden. Maar dankzij de coronacrisis werden ze plotseling weer heel relevant.

De voorbije maanden zagen verschillende drive-in bioscopen hun bezoekersaantallen toenemen. Zo zag het Showboat Drive-In Theater in Texas haar inkomsten tijdens de eerste maand van de lockdown stijgen met 95 procent.

Wikipedia

Verwachting dat trend zich doorzet

Eigenaar Andrew Thomas vertelde aan de lokale media: “Iedereen is op zoek naar een manier om zich normaal te voelen en op deze manier kan het veilig. Ik spendeer de hele dag met het antwoorden van mailtjes van mensen die nog nooit van ons gehoord hebben omdat ze op zoek zijn naar iets om te doen.”

Thomas verwacht dat de trend zich doorzet. “Omdat mensen bang zijn voor grote drukte, zal de waarde van drive-in bioscopen alleen maar toenemen”, vertelde hij.

Dat klinkt geweldig! Dat zouden we hier ook wel willen zien!