-

Economie

Drive-in bioscopen maken comeback dankzij social distancing.

Dit mag een blijvertje worden!

De Covid-19 pandemie heeft onze manier van leven drastisch veranderd. Social distancing regels doorkruisen onze favoriete tijdverdrijven, van uit eten gaan tot sportevenementen. Een van de dingen die we hard missen, is naar de bioscoop gaan. Met een groot publiek van een nieuwe film genieten, is een leuke ervaring, maar het virus strooide roet in het eten.

Maar een trend uit het verleden maakt volop zijn comeback en het geeft filmfanaten de kans om samen van een film te genieten én anderhalve meter van elkaar apart te blijven.

In Amerika waren drive-in bioscopen vroeger heel erg in. Daar kon je gewoon vanuit het comfort van je auto van een filmpje genieten in open lucht.

Deze bioscopen waren vooral erg in trek tijdens de jaren ’50 en ’60. Sindsdien was er een grote terugval, maar toch zijn er in Amerika nog enkele te vinden. Maar dankzij de coronacrisis werden ze plotseling weer heel relevant.

De voorbije maanden zagen verschillende drive-in bioscopen hun bezoekersaantallen toenemen. Zo zag het Showboat Drive-In Theater in Texas haar inkomsten tijdens de eerste maand van de lockdown stijgen met 95 procent.

Wikipedia

Verwachting dat trend zich doorzet

Eigenaar Andrew Thomas vertelde aan de lokale media: “Iedereen is op zoek naar een manier om zich normaal te voelen en op deze manier kan het veilig. Ik spendeer de hele dag met het antwoorden van mailtjes van mensen die nog nooit van ons gehoord hebben omdat ze op zoek zijn naar iets om te doen.”

Thomas verwacht dat de trend zich doorzet. “Omdat mensen bang zijn voor grote drukte, zal de waarde van drive-in bioscopen alleen maar toenemen”, vertelde hij.

Dat klinkt geweldig! Dat zouden we hier ook wel willen zien!

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder