Connect with us

Economie

Dit ‘simpel’ raadsel is te moeilijk voor de meeste mensen: uit hoeveel personen bestaat dit gezin?

Twee keer nadenken!

Nog een dag in thuisisolatie, nog een dag dat je zit opgesloten in je eigen huis. Gelukkig lijkt het ergste achter de rug, maar het is misschien nog te vroeg om zeker te zijn. Dus blijven we beter nog eventjes thuis.

We weten allemaal dat lichaamsbeweging belangrijk is om een lang en gelukkig leven te leiden. Maar soms vergeten we dat ook onze hersenen getraind moeten worden. We gebruiken onze hersenen tijdens het werk of tijdens het studeren, maar een halfuurtje breinkrakers oplossen, stimuleert ons brein nog op een andere manier.

Naderhand voelen we ons scherper en frisser, want we hebben even kunnen ontspannen en konden de stress en de zorgen even laten varen. En het is hoe dan ook een leuk tijdverdrijf. Wie houdt er niet van om iets gezond en leuk te combineren?

Dankzij het internet vinden we elke dag een onuitputtelijke bron aan raadsels, puzzels en breinkrakers. Vroeger waren het gewoonlijk kruiswoordraadsels en sudoku’s, maar tegenwoordig is het aanbod ruimer.

Kan jij dit raadsel oplossen?

Vandaag stootten we op een op het eerste zicht gemakkelijk raadseltje. Maar we deden er toch langer over dan gedacht om het op te lossen.

Nu rest de vraag: kan jij het oplossen?

Bekijk het raadsel hieronder en neem je tijd.

Uit hoeveel personen bestaat dit gezin?

Het raadsel leest: “Je ouders hebben zes zoons, jij inbegrepen. Elke zoon heeft één zus. Uit hoeveel personen bestaat dit gezin?”

Welke optie is correct?

Denk twee keer na! Maak je geen zorgen, hieronder geven we het antwoord weg.

Dit is het antwoord

Het correcte antwoord is A) 9.

Waarom slechts negen?

Zes zoons + twee ouders = acht gezinsleden. Dan heeft elke zoon een zus, maar die zus is natuurlijk dezelfde zus van alle broers, wat betekent dat er maar één zus is.

Had jij het goed? Daag je vrienden uit door dit bericht met hen te delen.