Connect with us

Economie

Dit ‘simpel’ raadsel is te moeilijk voor de meeste mensen: uit hoeveel personen bestaat dit gezin?

Twee keer nadenken!

Nog een dag in thuisisolatie, nog een dag dat je zit opgesloten in je eigen huis. Gelukkig lijkt het ergste achter de rug, maar het is misschien nog te vroeg om zeker te zijn. Dus blijven we beter nog eventjes thuis.

We weten allemaal dat lichaamsbeweging belangrijk is om een lang en gelukkig leven te leiden. Maar soms vergeten we dat ook onze hersenen getraind moeten worden. We gebruiken onze hersenen tijdens het werk of tijdens het studeren, maar een halfuurtje breinkrakers oplossen, stimuleert ons brein nog op een andere manier.

Naderhand voelen we ons scherper en frisser, want we hebben even kunnen ontspannen en konden de stress en de zorgen even laten varen. En het is hoe dan ook een leuk tijdverdrijf. Wie houdt er niet van om iets gezond en leuk te combineren?

Dankzij het internet vinden we elke dag een onuitputtelijke bron aan raadsels, puzzels en breinkrakers. Vroeger waren het gewoonlijk kruiswoordraadsels en sudoku’s, maar tegenwoordig is het aanbod ruimer.

Kan jij dit raadsel oplossen?

Vandaag stootten we op een op het eerste zicht gemakkelijk raadseltje. Maar we deden er toch langer over dan gedacht om het op te lossen.

Nu rest de vraag: kan jij het oplossen?

Bekijk het raadsel hieronder en neem je tijd.

Uit hoeveel personen bestaat dit gezin?

Het raadsel leest: “Je ouders hebben zes zoons, jij inbegrepen. Elke zoon heeft één zus. Uit hoeveel personen bestaat dit gezin?”

Welke optie is correct?

Denk twee keer na! Maak je geen zorgen, hieronder geven we het antwoord weg.

Dit is het antwoord

Het correcte antwoord is A) 9.

Waarom slechts negen?

Zes zoons + twee ouders = acht gezinsleden. Dan heeft elke zoon een zus, maar die zus is natuurlijk dezelfde zus van alle broers, wat betekent dat er maar één zus is.

Had jij het goed? Daag je vrienden uit door dit bericht met hen te delen.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending