-

Economie

Dierenmarkten in Zuidoost-Azië blijven gewoon open, ondanks coronapandemie.

Verschillende Aziatische landen zijn begonnen met de versoepeling van de coronamaatregelen. Dat brengt ook met zich dat de markten met leven dieren weer opengaan, ondanks het mogelijke verband met het coronavirus. Heel wat mensen vinden dat dit voorgoed verboden moet worden.

De oorsprong van de coronapandemie werd in verband gebracht met een wilde dierenmarkt in Wuhan in China. Al is de link nog niet honderd procent wetenschappelijk bewezen. Maar de gevolgen zijn ons helaas maar al te goed bekend.

Levende en dode dieren

Op deze dierenmarkten worden dode en levende dieren in onhygiënische omstandigheden verkocht. De wilde dieren zitten vaak veel te dicht bij elkaar in krappe kooien.

Drie van de vier nieuwe infectieziektes zouden afkomstig zijn van dieren. In China werd de handel in een aantal wilde dieren stopgezet. In andere Aziatische landen is dat echter nog niet het geval.

Mensen wereldwijd roepen op om dit te beëindigen. The Guardian schrijft dat de Verenigde Naties een mondiaal verbod op dierenmarkten willen invoeren om pandemieën te vermijden.

Volgens een artikel in Trouw zou er geen groot draagvlak bestaan bij de lokale bevolking om deze dierenmarkten te sluiten. De krant schrijft dat ongeveer negentig procent van de bevolking wil dat wildmarkten en restaurants die exotisch wild voorschotelen, sluiten.

Vind jij dat deze dierenmarkten gesloten zouden moeten worden? Laat van je horen in de reacties en deel dit bericht met je vrienden!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder