Connect with us

Economie

Dierenmarkten in Zuidoost-Azië blijven gewoon open, ondanks coronapandemie.

Verschillende Aziatische landen zijn begonnen met de versoepeling van de coronamaatregelen. Dat brengt ook met zich dat de markten met leven dieren weer opengaan, ondanks het mogelijke verband met het coronavirus. Heel wat mensen vinden dat dit voorgoed verboden moet worden.

De oorsprong van de coronapandemie werd in verband gebracht met een wilde dierenmarkt in Wuhan in China. Al is de link nog niet honderd procent wetenschappelijk bewezen. Maar de gevolgen zijn ons helaas maar al te goed bekend.

Levende en dode dieren

Op deze dierenmarkten worden dode en levende dieren in onhygiënische omstandigheden verkocht. De wilde dieren zitten vaak veel te dicht bij elkaar in krappe kooien.

Drie van de vier nieuwe infectieziektes zouden afkomstig zijn van dieren. In China werd de handel in een aantal wilde dieren stopgezet. In andere Aziatische landen is dat echter nog niet het geval.

Mensen wereldwijd roepen op om dit te beëindigen. The Guardian schrijft dat de Verenigde Naties een mondiaal verbod op dierenmarkten willen invoeren om pandemieën te vermijden.

Volgens een artikel in Trouw zou er geen groot draagvlak bestaan bij de lokale bevolking om deze dierenmarkten te sluiten. De krant schrijft dat ongeveer negentig procent van de bevolking wil dat wildmarkten en restaurants die exotisch wild voorschotelen, sluiten.

Vind jij dat deze dierenmarkten gesloten zouden moeten worden? Laat van je horen in de reacties en deel dit bericht met je vrienden!