Connect with us

Economie

De meeste volwassenen hebben het fout: wie is de mama van het kind?

Als kind kregen we op school regelmatig raadsels en puzzels voorgeschoteld. Welke les we ook hadden, de leraren gaven ons de moeilijkste opdrachten om onze hersenen aan het werk te zetten.

Daardoor ontwikkelden onze hersenen zich tot ons belangrijkste instrument in het leven. Na het slagen voor een test, was het veel gemakkelijker om nieuwe dingen te leren. Als volwassene wordt dat er niet meer zo ingelepeld. Dat is eigenlijk zonde. Anderzijds is het wel aangenaam om niet meer naar school te moeten.

Toch is het vitaal om je hersenen te blijven trainen. Er zijn eindeloze manieren om dat te doen, en de ene is beter dan de andere. Het belangrijkste is dat je je hersenen af en toe aan het werk zet.

Wie is de moeder van het kind?

De onderstaande puzzel is wellicht heel anders dan je gewoon bent. Maar het is een uitstekende uitdaging.

We zien een prent van twee vrouwen die over elkaar zitten. In het midden zit een kind te spelen.

Weet jij wie de moeder is? Het is niet gemakkelijk, maar er zijn enkele details die je tot het goede antwoord zullen leiden.

Hieronder volgt het correcte antwoord

Heb je het juiste antwoord in gedachten?

Het juiste antwoord is de vrouw rechts.

Maar waarom dan?

  • De vrouw rechts zit met haar benen in de richting van het kind. Deze positie weerspiegelt het moederinstinct om haar kind te beschermen.
  • Haar houding is beschermend, licht voorover gebogen.
  • Kinderen hebben de natuurlijke neiging om hun gezicht naar hun moeder te richten wanneer ze in de buurt is.

Had jij dit goed? Deel dit met je vrienden om ook hen uit te dagen.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending