-

Economie

Baasjes perplex als zwarte labrador plots wit begint te worden.

De baasjes van deze labrador konden hun ogen niet geloven toen hun zwarte hond, die ze al tien jaar hadden, plots van kleur begon te veranderen.

De hond Blaze woont met zijn familie in Finland. Hij wordt al tien jaar lang overladen met liefde en affectie. De labrador had nooit noemenswaardige gezondheidsproblemen en leidde een rustig leventje.

Plotse verandering

Maar daar kwam onlangs verandering in … de viervoeter begon plotseling van kleur te veranderen.

De snuit van Blaze begon grijswit te worden. Ook met zijn oren gebeurde hetzelfde. De witte vlekken verspreidden zich langzaam maar zeker over zijn hele lichaam.

De verandering van de kleur kon een teken zijn van zijn gevorderde leeftijd, maar zijn gedrag leed er niet onder. Blaze bleef zijn actieve zelf, rolde tijdens de winter in de sneeuw en zwom tijdens de zomer in het meer. Zijn baasje begon daarom te vermoeden dat de kleurverandering niets te maken had met de leeftijd van de hond.

Het baasje vertelde aan The Dodo: “Eerst dachten we dat het te wijten was aan ouderdom, maar de witte kleur verspreidde zich elke maand een beetje meer. De andere honden van zijn nest hebben hun kleur behouden.”

Logische verklaring

Later kwam aan het licht dat Blaze aan vitiligo lijdt. Dit is een zeldzame huidaandoening die de pigmentatie beïnvloedt. De vacht verliest dan enkele natuurlijke pigmenten. Maar gelukkig is Blaze gewoon perfect gezond!

Wat een mooie hond! Had jij hier ooit als een van gehoord bij honden?

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder