-

Economie

Baasjes perplex als zwarte labrador plots wit begint te worden.

De baasjes van deze labrador konden hun ogen niet geloven toen hun zwarte hond, die ze al tien jaar hadden, plots van kleur begon te veranderen.

De hond Blaze woont met zijn familie in Finland. Hij wordt al tien jaar lang overladen met liefde en affectie. De labrador had nooit noemenswaardige gezondheidsproblemen en leidde een rustig leventje.

Plotse verandering

Maar daar kwam onlangs verandering in … de viervoeter begon plotseling van kleur te veranderen.

De snuit van Blaze begon grijswit te worden. Ook met zijn oren gebeurde hetzelfde. De witte vlekken verspreidden zich langzaam maar zeker over zijn hele lichaam.

De verandering van de kleur kon een teken zijn van zijn gevorderde leeftijd, maar zijn gedrag leed er niet onder. Blaze bleef zijn actieve zelf, rolde tijdens de winter in de sneeuw en zwom tijdens de zomer in het meer. Zijn baasje begon daarom te vermoeden dat de kleurverandering niets te maken had met de leeftijd van de hond.

Het baasje vertelde aan The Dodo: “Eerst dachten we dat het te wijten was aan ouderdom, maar de witte kleur verspreidde zich elke maand een beetje meer. De andere honden van zijn nest hebben hun kleur behouden.”

Logische verklaring

Later kwam aan het licht dat Blaze aan vitiligo lijdt. Dit is een zeldzame huidaandoening die de pigmentatie beïnvloedt. De vacht verliest dan enkele natuurlijke pigmenten. Maar gelukkig is Blaze gewoon perfect gezond!

Wat een mooie hond! Had jij hier ooit als een van gehoord bij honden?

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder