Connect with us

Economie

Baasjes perplex als zwarte labrador plots wit begint te worden.

De baasjes van deze labrador konden hun ogen niet geloven toen hun zwarte hond, die ze al tien jaar hadden, plots van kleur begon te veranderen.

De hond Blaze woont met zijn familie in Finland. Hij wordt al tien jaar lang overladen met liefde en affectie. De labrador had nooit noemenswaardige gezondheidsproblemen en leidde een rustig leventje.

Plotse verandering

Maar daar kwam onlangs verandering in … de viervoeter begon plotseling van kleur te veranderen.

De snuit van Blaze begon grijswit te worden. Ook met zijn oren gebeurde hetzelfde. De witte vlekken verspreidden zich langzaam maar zeker over zijn hele lichaam.

De verandering van de kleur kon een teken zijn van zijn gevorderde leeftijd, maar zijn gedrag leed er niet onder. Blaze bleef zijn actieve zelf, rolde tijdens de winter in de sneeuw en zwom tijdens de zomer in het meer. Zijn baasje begon daarom te vermoeden dat de kleurverandering niets te maken had met de leeftijd van de hond.

Het baasje vertelde aan The Dodo: “Eerst dachten we dat het te wijten was aan ouderdom, maar de witte kleur verspreidde zich elke maand een beetje meer. De andere honden van zijn nest hebben hun kleur behouden.”

Logische verklaring

Later kwam aan het licht dat Blaze aan vitiligo lijdt. Dit is een zeldzame huidaandoening die de pigmentatie beïnvloedt. De vacht verliest dan enkele natuurlijke pigmenten. Maar gelukkig is Blaze gewoon perfect gezond!

Wat een mooie hond! Had jij hier ooit als een van gehoord bij honden?