in ,

BoosBoos

Verpleegster loog dat dochter (10) ziek was en liet dokters onnodige operaties uitvoeren.

Een verpleegster deed alsof haar 10-jarige dochter ziek was en liet dokters ernstige operaties uitvoeren die compleet overbodig waren.

Alisha Newman (34) zorgde ervoor dat haar dochter een pacemaker kreeg, een voedingstube en intraveneuze voeding, naast tal van andere onnodige medische ingrepen. De vrouw stond deze week voor de rechter in Milwaukee in de VS en lipte de woorden ‘help mij’ naar haar echtgenoot die ook in de zaal zat.

Het personeel van het ziekenhuis werd achterdochtig nadat de dochter van Newman op korte tijd twee zware bacteriële infecties had.

Newman maakte de dokters wijs dat haar dochter musculaire dystrofie, hypertensie, mitochondriale ziekte en disautonomie had. Deze ziektes werden echter uitgesloten door specialisten die het meisje drie jaar geleden onderzochten.

De dokters vermoedden dat Newman misschien aan het syndroom van Munchausen leed. Dit is een mentale gezondheidsaandoening waarbij een persoon doet alsof hij of zij voor een zieke persoon zorgt, terwijl die persoon helemaal niet ziek is.

Haar advocaat argumenteerde dat de moeder omwille van de mentale aandoening niet de intentie had om haar dochter te kwetsen.

Newman werd vrijgelaten op borg en mag geen contact hebben met haar dochter. Het proces loopt ondertussen verder.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties.

Bron en afbeeldingen: Fox 6

92-jarige moeder bekent moord op zoon om te voorkomen dat hij haar in tehuis zou steken.

Alligator vernielt raam om in huis van vrouw in te breken en ‘dronk dan al haar wijn op’.