in

Politie slaat raampje in om stervende hond uit verschroeiend hete auto te redden.

In het Verenigd Koninkrijk moest de politie het raampje van een auto inslaan om een stervende hond uit een kokend hete auto te bevrijden. Bodycambeelden tonen hoe agent Martyn Powell van de politie van Wiltshire een raampje inslaat om de arme hond uit een dodenval van 40 graden te redden.

De eigenaar had de hond alleen in de auto achtergelaten, zonder water, en was in zijn leiband verstrikt geraakt.

De politie gaf de beelden vrij om mensen eraan te herinneren om geen huisdieren in hun auto achter te laten.

De puppy werd later herenigd met zijn baasje, die ‘berouw’ toonde en ermee instemde om 60 euro te doneren aan een dierenwelzijnsorganisatie. De eigenaars kregen ook enkele woordjes advies over dierenwelzijn.

Agent Powell verklaarde achteraf:

“We kregen een melding van een bezorgde burger over het welzijn van een hond die meerdere uren alleen in een auto werd achtergelaten. Hoewel de raampjes op een kier stonden, had de hond geen water en was verstrikt geraakt in zijn leiband. Ik was bezorgd over het welzijn van de hond en nam de beslissing om het raampje in te slaan om de hond te bevrijden. De temperatuur in een auto kan binnen het uur snel verdubbelen, zelfs met de raampjes open.”

Volgens dierenwelzijnsorganisatie Dog’s Trust kunnen honden binnen de 20 minuten sterven als ze in een hete auto worden achtergelaten.

Laat deze video alsjeblieft een waarschuwing zijn om geen huisdieren in auto’s achter te laten. Als je een hond in een hete auto ziet, bel dan altijd de politie of de dierenambulance.

Bron en afbeeldingen: Wiltshire Police

Baby die uit baarmoeder vermoorde moeder werd gesneden, overlijdt in armen van papa.

Kerel met neusgaten vol coke zegt tegen politie: “Het is niet van mij.”