in , ,

OMGOMG WTFWTF LiefLief BoosBoos Om van te huilenOm van te huilen

Misvormd meisje dat wreed gepest werd met uiterlijk, overleden op 10-jarige leeftijd.

Een kind dat door internettrollen zwaar gepest werd omwille van haar misvormde uiterlijk, is op 10-jarige leeftijd overleden. Dat deelt haar moeder mee.

Sophia Weaver overleed donderdag als gevolg van complicaties van een hersenafwijking genaamd het Rett syndroom. Mama Natalie deelde het droevige nieuws mee. Natalie uit North Carolina tweette: “Onze lieve Sophia verliet gisteren de aarde, nadat ze elke dag van haar leven doorbracht omringd met liefde en affectie.”

Natalie liet haar dochter in februari opnemen in een verzorgingstehuis omdat ze vastbesloten was om Sophia een zo rijk en gevuld mogelijk leven te geven, zonder pijnlijke medische behandelingen of operaties.

Het Rett syndroom leidt tot een gebrekkige ontwikkeling van de hersenen en jonge patiënten verliezen hun vaardigheid om te praten of verder te ontwikkelen. Vaak hebben ze ook problemen met hun motoriek.

In haar korte leven onderging het meisje 22 zware operaties, had ze een voedingstube, een stoma, en had ze 24 uur op 24 verzorging nodig.

Natalie was een vurige verdedigster van haar jonge dochter, die constant het mikpunt werd van staren of hatelijke commentaren.

Het meest geschokt was Natalie nog over een online reactie dat het uiterlijk van haar dochter een argument was voor abortus. Verder verschenen er geregeld gemene memes waarbij de foto van Sophia misbruikt werd.

Een hatelijke poster met de foto van Sophia werd gebruikt om te zeggen dat mensen die hun zwangerschap van een gehandicapt kind niet beëindigen, zelf zouden moeten opdraaien voor alle medische kosten.

Natalie haalde eerder het nieuws nadat Twitter weigerde om het hatelijke en beledigende bericht te verwijderen. Uiteindelijk zou Twitter toch zwichten en verontschuldigden ze zich voor het niet eerder verwijderen van de tweet.

Rust in vrede, Sophia. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van dit lieve meisje dat ons veel te vroeg ontnomen werd.

Bron en afbeeldingen: Natalie Weaver en Metro

Man pleegt zelfmoord nadat hulphond gedood werd door alligator.

Hondje Joep uit Veenendaal gered van het spuitje, nadat baasje met hem in een urn wilde.