in

BoosBoos

Meisje (6) prikt zich op bus aan gebruikte naald die tussen twee stoelen lag.

In het Verenigd Koninkrijk prikte een zesjarig meisje zich op de bus aan een gebruikte naald die tussen twee stoeltjes lag. Matilda Dalley werd afgelopen zaterdag twee geprikt door de naald die onder een buspasje verstopt zat. Nu moet ze negen maanden wachten op de resultaten om te weten of ze al of niet geïnfecteerd werd.

De feiten vonden plaats op een lijnbus van Grimsby naar Cleethorpes toen ze onderweg was met haar stiefzusjes Courtney Burr (17), Aimee Burr (15) en Keira Burr (9).

Courtney getuigde aan Metro UK: “Toen Matilde ging zitten, voelde ze een scherpe steek. We dachten dat het niets ernstig was – gewoon een vedertje of zo – maar ze begon te huilen en dus besloot Aimee om de stoel te controleren.” Dan deden ze de vreselijke ontdekking: verborgen tussen twee stoelen en onder een buspasje lag een naald. Ook de twee oudste meisjes werden geprikt toen ze het verwijderden.

Mama Nikki Dalley was compleet in shock toen ze hoorde wat er gebeurd was. Ze bracht de kinderen meteen naar de spoedafdeling, waar ze bloedonderzoeken ondergingen en preventief ingeënt werden tegen hepatitis B. Nu kregen ze te horen dat het tot negen maanden kan duren alvorens ze de resultaten krijgen.

Nu roept de ongeruste moeder op om alle gebruikers van het openbaar vervoer aan te sporen om hun stoeltjes altijd goed te controleren.

Verder heeft de moeder nog een advies voor mensen die geprikt worden door een verloren naald. “Ik werd geïnformeerd over een procedure die mensen zouden moeten volgen als ze door een naald geprikt worden. Je moet op de zone knijpen tot het bloed, er water op doen – bij voorkeur zout water – het schoonmaken met een papieren zakdoek, er plaaster op doen en meteen naar de spoedafdeling gaan.”

DEEL de waarschuwing van deze moeder met iedereen die je kent!

Lafaard schiet duif en gans dood in Alphen aan den Rijn: “Voel je je nu stoer?”

Baby stierf nadat mama hem meenam naar discotheek en dronken op hem in slaap viel.