in , , ,

LiefLief Om van te huilenOm van te huilen

Kleinste overlevende baby ooit die zoveel woog als appel, mag eindelijk naar huis.

Een meisje dat bij haar geboorte amper zoveel woog als een appel, werd na vijf maanden ontslagen uit een ziekenhuis in San Diego in de VS.

Baby Saybie woog bij haar geboorte amper 245 gram toen ze in december geboren werd. Aangenomen wordt dat ze de kleinste overlevende baby ooit is. Het meisje werd verzorgd in het Sharp May Birch Hospital for Women en Newborns.

Baby Saybie zou het record van kleinste, overlevende baby verbroken hebben. Het vorig record dateert van 2015 in Duitsland, waar een baby geboren werd die 7 gram meer woog.

De moeder van Saybie, de anoniem wenste te blijven, beviel in december na 23 weken en 3 dagen via een keizersnede. Dat is ongeveer 17 weken vroeger dan bij een normale zwangerschap. “Dokters zeiden dat de vroegtijdige geboorte noodzakelijk was nadat ze ontdekten dat de baby niet aankwam en het leven van haar moeder onmiddellijk gevaar liep”, zei het ziekenhuis.

De moeder zei dat ze zich niet lekker voelde, maar dat ze niet besefte dat ze aan pre-eclampsie en lage bloeddruk leed. Ze zei dat de dokters de vader van het kind gezegd hadden dat hij maar een uur met zijn baby zou hebben voor ze zou overlijden.

Maar een uur werden er twee, drie, vier en uiteindelijk een dag. Saybie bleef de dokters verbazen toen dagen weken werden en weken maanden. Saybie leed geen enkele complicatie die zich doorgaans voordoen bij veel te vroeg geboren baby’s, zoals hersenbloedingen, long- en hartziektes.

Bekijk de video hieronder en DEEL dit bericht om deze mirakelbaby nog veel geluk toe te wensen!

Bezorgde hond kijkt hoe papa levensreddende operatie uitvoert op lievelingsspeeltje.

Dierenbescherming doet oproep naar baasjes van hond die uit rijdende auto werd gegooid.