in , , ,

LiefLief

Hond gedumpt verstrikt in leiband – met treurigste briefje ooit.

Vorige maand stootten medewerkers van Villalobos Rescue Center op een hartverscheurend tafereel. Ze vonden een jonge pitbull die vastgemaakt was aan een hek. De viervoeter zat verstrikt in zijn leiband.

Het was geen eenvoudige opgave om hem te bevrijden. De puppy was bang van mensen en liet hen niet in de buurt komen. Naast de hond lag een tas met zijn spulletjes. Er werd ook een briefje gevonden met een woordje uitleg.

Het briefje leest:

“Dit is Rock, door privéproblemen met mijn familie, kan ik hem niet langer houden. Hij leefde zijn hele leven geïsoleerd in mijn kamer omdat hij niet uit de kamer mocht van mijn ouders en de huisbaas wilde geen huisdieren. Hij is een jaar en vier maanden oud en had nooit contact met mensen, behalve dan met mijn gezin. Bouw het daarom alsjeblieft op.”

“Eenmaal je hem kent, is hij de liefste hond ter wereld”, klinkt het verder. “Hij is aardig voor andere dieren, maar kan in de buurt van mensen erg zenuwachtig zijn. Wees alsjeblieft geduldig en bezorg hem een betere thuis.”

De dierenopvang zat echter al boordevol en eigenlijk hadden ze niet meteen plaats voor nog een ongewilde hond. Bovendien vergt de socialisering van een hond met een verlammende angst voor mensen heel wat tijd en geduld.

Het centrum postte een video van de hond op Facebook en hoopte dat een dierenliefhebber zou opstaan om de pitbull een tweede kans te geven. Hoewel ze weinig hoop hadden, werd de video ook gezien door de broer van zijn voormalig baasje.

VRC postte op Facebook: “Hij was overmand door verdriet. Hij kende Rocky sinds de hond nog maar een puppy was en omdat hij niet meer bij zijn familie woonde, dacht hij dat alles in orde was.”

De personeelsleden van het centrum waren een beetje twijfelachtig om de hond mee te geven. Maar het ogenblik waarop Rocky de broer opmerkte, veranderde zijn gedrag compleet! Hij kromp niet meer in elkaar en gromde niet meer, nee, hij likte zijn nieuwe baasje en smeekte om over zijn buikje gestreeld te worden.

Bekijk de ontroerende reünie hieronder en DEEL dit bericht met elke hondenliefhebber die je kent!

Bron en afbeeldingen: The Dodo en Facebook

Kersverse ouders vergeten pasgeboren baby in taxi die hen van ziekenhuis naar huis had gebracht.

Vrouw zet overspelige echtgenoot zwaar te kakken.