in , ,

Helm redde het leven van jongetje (4) nadat bestelbus over zijn hoofd reed.

Ontluisterende beelden tonen hoe een fietshelm het leven redde van een vierjarige jongen nadat er een bestelwagen van de post over zijn hoofd was gereden.

De zwarte helm was compleet verbrijzeld door de kracht van de bestelbus van de US Mail nadat het over het hoofd was gereden van Cohen Groenwold voor zijn huis in Minneapolis in de VS. Het zware ongeluk vond afgelopen zaterdag plaats.

De papa van Cohen, Chris Groenwold, die overigens brandweerman is, zei: “Het duurt slechts een seconde. Ik kreeg de post en draaide me om, en dan draaide ik me weer om en zag hoe de wagen een beetje naar boven kwam.”

“Ik hoorde een krakend geluid, waarvan ik veronderstel dat het de helm was”, ging hij verder. Chris zei dat hij Cohen hoorde huilen toen de wagen wegreed, en voegde eraan toe: “Ik herinner me dat ik hem achteraan onder de bus zag uitkomen, tussen de twee wielen. Er zat nog een klein beetje helm op hem.”

De geschokte vader liep naar zijn zoon en had verwacht dat hij dodelijk gewond zou zijn. Maar hij was verbluft om te zien dat zijn zoon vrijwel ongedeerd was.

Hij zei: “Ik dank God dat hij een helm op had. Het is prachtig, weet je, het is een wonder.”

De moeder van Cohen, Becca, die als verpleegster werkt, was in haar lokaal ziekenhuis toen de jongen in de ambulance arriveerde. Ze is geschokt dat de jongen helemaal herstelde, en zegt dat zijn verhaal van het dragen van een fietshelm nog maar eens benadrukt.

Ze zei: “Hij is vrijwel helemaal genezen, hij is gewoon een rockster.”

Bekijk de video hieronder en DEEL dit met iedereen die nog overtuigd moet worden van het nut van een fietshelm.

Bron en afbeeldingen: KARE 11 en Metro

Gordon haalt uit naar Derksen: “Hou lekker je smoel!”

Dochtertje Chantal Bles eindelijk ‘schoon en gezond’ verklaard.