in

LiefLief

Ernstige grote zorgen om Jamai na ziekenhuisbericht

De volgers van Jamai Loman hebben zich flinke zorgen gemaakt, na een bericht dat hij plaatste in zijn Instagram Stories. In een video maakt hij gelukkig duidelijk dat de onrust nergens voor nodig is…

Jamai plaatste dinsdagmiddag een foto van een ziekenhuisbed en schreef daarbij: ”Daar zijn we weer.” De foto is hieronder te zien:

Veel volgers hebben Jamai vervolgens berichtjes gestuurd en hij voelde zich genoodzaakt te reageren. ”Ik kreeg allemaal zulke lieve en bezorgde berichten naar aanleiding van de foto, die ik heb geplaatst in mijn Story. Ik was in het ziekenhuis en ik had een check-up. Dat moet ik elk jaar en het is onwijs spannend, maar niks om je zorgen om te maken!” zegt hij in de video, die je bovenaan deze pagina kan zien.

Jamai maakte eind 2018 bekend dat hij razendsnel een nieuwe nier nodig had. ”Mijn nieren werken niet zo goed meer. En dat is natuurlijk klote. Dat betekent dat ik binnenkort begin aan een dialyse en een traject in ga voor een niertransplantatie,” vertelde de zanger in de show van Ruud de Wild op NPO Radio 2. Jamai ontdekte de problemen na een bezoek aan de dokter. “Ik hield een beetje vocht vast. Mensen zeiden tegen me: ‘wat heb jij een dikke kop’. Maar dat ging wel heel snel. Mijn nieren bleken zo slecht dat ik meteen door moest naar het ziekenhuis.”

Inmiddels heeft Jamai een donornier van zijn zwager gekregen en gaat het weer goed met hem, maar heeft wel een nieuwe levensstijl, zo vertelde hij aan &C. ”Ik moet mijn hele leven medicatie slikken, wel vijftien pillen per dag, om te zorgen dat mijn lichaam die nieuwe nier niet afstoot.” Hoewel Jamai is afgevallen en het vertrouwen in zijn lichaam langzaamaan terug krijgt, is zijn zwager pas net weer terug aan het werk. “Daar heb ik me behoorlijk schuldig over gevoeld. Ik ben beter, maar ik wil natuurlijk dat het met hem ook goed gaat.”

Bridget zet bijzondere ‘Hazes-tattoo’ op haar lichaam:

Famke Louise trekt een wel héél stout pakje aan voor op het podium: