in , , , ,

BoosBoos

Dolfijn stierf na eten van plastic doucheslang die leeghoofd in zee dumpte.

Een dolfijn stierf een pijnlijke dood nadat het dier een plastic doucheslag van 60 centimeter had opgegeten die een asociale persoon gewoon in zee gedumpt had.

De mannelijke dolfijn strandde op 7 mei op het Fort Myers Beach in Florida en overleed enige tijd later.

Een autopsie bracht aan het licht dat de dolfijn een 60 centimeter lange doucheslang had ingeslikt, inclusief een metalen douchekop.

Het afval zou deel uit maken van een kampeerkit om te douchen. Het Florida Fish and Wildlife Research Institute moet nog bepalen of de doucheslang de dood van het zeezoogdier veroorzaakte.

Het is al de tweede keer op een maand tijd dat er een dode dolfijn wordt aangetroffen in de omgeving. Vorige maand spoelde er op hetzelfde strand nog een vrouwelijke dolfijn aan met twee plastic zakken en een stuk van een bal in haar maag.

Een woordvoerder van het FWC zei: “Dit is al de tweede gestrande dolfijn op een maand tijd in deze regio die plastic ingeslikt had – het moet ons eraan herinneren om goed op onze gewoontes te letten. Jouw acties maken een verschil – verwijder je afval op een veilige manier, doe mee aan het opruimen van het strand en deel informatie met anderen over het verminderen van afval in onze zeeën.”

DEEL dit bericht met je medemens om hen aan te sporen om zorgvuldig om te springen met afval.

Bron en afbeeldingen: Metro en Florida Fish and Wildlife Condition

Advertentie van biermerk over geslachtsverandering Belgische zangeres zet kwaad bloed.

Broertjes van 4 en 6 jaar oud in pyjama op straat achtergelaten.