in , , ,

LiefLief

Brandweer helpt jongens verhuizen nadat ze waren uitgerukt voor loos alarm.

De brandweer in Amsterdam liet deze week nog maar eens zien waarom ze echte helden zijn. Ze kregen luid applaus nadat ze twee jongens geholpen hadden met verhuizen. Het is niet meteen hun opdracht, “maar ja, we waren er toch, dus dan konden we ook wel een handje helpen.”

Woensdag ging er in de Balistraat in Amsterdam een rookmelder af. Ter plaatse bleek het om loos alarm te gaan. Toen ze op het punt stonden om terug te keren naar de kazerne, zagen ze twee jongens die wel wat hulp konden gebruiken met verhuizen. Ze aarzelden geen seconde en wisten meteen wat hen te doen stond.

Een woordvoerder van de brandweer legde uit: “De jongens waren bezig met een touw en een katrol om een zware doos naar binnen te halen. We zijn er natuurlijk niet om dit standaard te doen, maar de situatie leende zich er wel voor om de jongens een handje te helpen.”

Met de hulp van de brandweer werd de verhuis plotseling een fluitje van een cent. De brandweer slaagde erin om de zware doos binnen enkele seconden op de tweede verdieping te krijgen. De jongens juichen en klappen in de handen!

En uiteraard gaven ze in de buurt ook nog even advies over het gebruik van brandmelders.

DEEL deze sympathieke actie van de brandweer met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: EditieNL en Twitter

3-jarige jongen zit gevangen in grijpautomaat na wanhopige poging om teddybeer te winnen.

Mensen betrapt op stelen van een 12-jarige ‘blinde’ jongen.