in , , , ,

BoosBoos

Botswana verklaart de jacht op olifanten weer open.

Botswana, de thuishaven voor een derde van de Afrikaanse olifanten, hief het verbod op de olifantenjacht op.

In het zuidelijk Afrikaans land leven naar schatting 130.000 olifanten, maar de overheid beweert dat het aantal voor hoger is. Ze beweren dat dit problemen oplevert voor de kleinschalige boeren die in de omgeving wonen en werken.

Het Ministerie van Milieu zegt dat de overheid erover zal waken dat ‘de heropening van de jacht gebeurt op een gepaste en ethische manier’, in overeenstemming met de wet en de regelgeving. Tegenstanders argumenteren echter dat het de populatie olifanten zal schaden en dat het toerisme een negatieve impact zal ondervinden.

Verder beweert de overheid dat de jacht het aantal olifanten niet betekenisvol zal reduceren en dat de inkomsten uit de jacht ten goede komen van gemeenschappen waar de olifanten leven.

De gemiddelde kostprijs van een olifantenjacht bedraagt ongeveer 25.000 euro.

Maar de oud-president Ian Khama zei dat de opheffing van het verbod het toerisme zal beschadigen. Toerisme is in Botswana volgens Bloomberg goed voor een vijfde van de economie.

Hij zei dat de ware motivatie achter de opheffing gezocht moet worden in een poging om rurale stemmen te winnen bij de aankomende verkiezingen in oktober.

DEEL dit bericht om mee internationale druk uit te oefenen om deze maatregel ongedaan te maken.

Bron en afbeeldingen: Metro

Hond springt tijdens dolle politieachtervolging uit gestolen mobilhome.

Boerin in Roden ontdekt spijkers in voer voor koeien.