in , , ,

BoosBoos Om van te huilenOm van te huilen

5 honden worden afgemaakt na doodbijten 14-jarige hondenoppas.

Vijf honden die een 14-jarige jongen uit Massachusetts in de VS aanvielen en doodbeten, zullen ingeslapen worden. De drie leden van de bevoegde commissie oordeelden unaniem dat de vier Belgische schepers en de Hollandse herder die op 9 mei verantwoordelijk waren voor de dood van Ryan Hazel afgemaakt moeten worden.

De eigenaar van de honden, de 49-jarige Scott Dunmore, die de dieren trainde op zijn eigendom, verzet zich niet tegen de beslissing.

Volgens de website van Dunmore traint hij al 15 jaar professioneel honden. Hij is gespecialiseerd in oefeningen in roedel.

Een GoFundMe pagina opgericht om de ouders van Ryan, Dennis en Jennifer Hazel, te helpen, haalde al meer dan 40.000 euro op.

Op het domein waren nog zes andere honden aanwezig, maar die zaten op het ogenblik van de aanval in een kooi. De toekomst van deze honden is momenteel nog onbekend.

Politieagent Robert MacDonald was zichtbaar aangeslagen toen hij eerder deze maand het overlijden van de jongen aankondigde. “Zulke dingen zouden nooit mogen gebeuren, laat staan bij een 14-jarige jongen”, zei hij.

Ryan werd door zijn oma naar het huis gebracht om even voor de honden te zorgen. Ze wachtte in de auto omdat het normaal niet langer duurt dan 45 minuten. Ze raakte bezorgd toen het langer duurde dan normaal, dus belde ze zijn ouders, die op hun beurt een buur belden.

De buur ging naar het domein, vond de jongen en belde meteen de hulpdiensten.

Ryan had op verschillende plaatsen van zijn lichaam fatale verwondingen opgelopen en werd ter plaatse dood verklaard.

De politie vond de honden die ingeslapen zullen worden op het domein en andere honden zaten in kennels. De dierenbescherming nam alle 11 honden in beslag. In het verleden waren er nooit klachten geweest over agressief gedrag van de honden.

Wat vind jij van de beslissing om deze honden af te maken? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail

102-jarige vrouw verdacht van moord op 92-jarige buurvrouw.

Bejaarde kat sterft nadat dierenbeul haar met waterbestendige verf bespoot.