-

Algemeen

Patrick (58) is gestopt met werken omdat hij er moe van wordt: ‘Uitkering geeft stabiliteit’

De 58-jarige Patrick uit het Vlaams-Brabantse Hoeilaart is sinds juni vorig jaar werkloos. Hij werkte 42 jaar voor een bedrijf, maar dit ging plotseling failliet.

De man ging overal solliciteren voor een nieuwe baan. Hij kwam er algauw achter dat werken eigenlijk niet meer loont.

In gesprek met Het Laatste Nieuws legt hij uit waarom. “Als ik wil heb ik volgende week werk”, klinkt het.

“Maar ik heb alle kosten om te gaan werken en de inkomsten naast elkaar gelegd. Waarom zou ik moeite doen voor maar 200 euro extra?”

Bij zijn laatste werkgever had Patrick een auto van de zaak. Die moest hij uiteraard meteen inleveren.

Daarover zegt Patrick: “Ik zou dus moeten investeren in een nieuwe auto. Dat kost makkelijk rond de 15 à 20.000 euro. Ik wil ook geen wrak kopen. Maar over twee jaar zou ik die alweer verkopen, ik ga dan met pensioen.”

Vanwege zijn woonplaats wilde hij absoluut geen gebruik maken van het openbaar vervoer. “Voor een traject van 15 kilometer ben ik 2 uur onderweg.”

Een nieuwe auto zit er wel niet in. “Als je dan nog verzekeringen, inschrijvingsbelasting, onderhoud en kilometers moet betalen, dan kost alleen een auto me al zo’n 1.000 euro per maand.”

Naast het openbaar vervoer is er nog een groot probleem voor Patrick. Ook het salaris zit hem dwars.

Hij legt uit: “Ik krijg nu 1.400 euro werkloosheidsuitkering. Na een jaar zakt dat naar 1.200 euro. Stel dat ik een nieuwe baan zou krijgen met een loon van ongeveer 2.500 euro netto.”

“Min de kosten van de auto: dan hebben we het over een verschil van 100 tot 200 euro per maand. Dat neemt mijn motivatie wel weg, ja. En als ik dan werk zou aannemen waar je niets voor hoeft te kunnen wordt er nog minder betaald.”

Patrick heeft zich neergelegd bij de huidige situatie. Dat vindt hij helemaal prima. Naar eigen zeggen is hij zelfs niet arm.

“Ik heb ook spaargeld, dus ik eet geen boterham minder. Waarom zou ik risico’s nemen terwijl ik met een uitkering stabiliteit heb? Met alle respect, maar daar ga ik mezelf niet meer moe voor laten maken.”

Algemeen

Man besluit zich van leven te ber0ven – dan ziet hij wat hond in zijn mond heeft

Geen enkele vriend ter wereld is zo trouw en liefdevol als een hond. Vraag het maar aan de 25-jarige Byron, die vandaag niet meer in leven zou zijn als het niet was voor zijn viervoetige vriend, Geo.

Byron, uit Gloucester, Engeland, belandde in een ernstige depress1e nadat een relatie was beëindigd. Hij greep naar de fles om zijn p1jn te onderdrukken en zijn dem0nen tot zwijgen te brengen.

Na enkele maanden van zwaar drinken maakte Byron een strop en schreef een afscheidsbrief aan zijn familie. Hij besloot dat hij niet meer wilde leven en was klaar om zelfm00rd te plegen.

Maar er was iemand in huis die weigerde toe te kijken en zijn beste vriend va@rwel te laten zeggen. De 25-jarige Byron Taylor voelde zich alsof hij het dieptepunt had bereikt en zag geen uitweg.

Op een dag, helemaal dr0nken, maakte hij een strop. Daarna ging hij naar beneden om een afscheidsbrief aan zijn familie te schrijven, volgens de Daily Mail.

Maar toen hij weer boven kwam, zag Byron dat zijn hond, Geo, iets in zijn mond had. Geo, een zes jaar oude Welsh bullmastiff, had de strop meegenomen terwijl Byron beneden was. En toen Byron probeerde het touw terug te krijgen, weigerde Geo het op te geven.

Eerst dacht Byron dat Geo gewoon wilde spelen. Maar al snel besefte hij dat de hond serieus was. Geo had op de een of andere manier aangevoeld wat Byron van plan was en gromde alsof hij Byron zou bijten als hij het touw uit zijn mond probeerde te halen.

En toen Geo eindelijk het touw losliet, was het in stukken. Vandaag de dag zegt Byron dat hij niet meer in leven zou zijn als het niet voor Geo was geweest.

“Op de een of andere manier denk ik dat Geo wist wat ik van plan was te doen. Ze hebben een zesde zintuig voor dit soort dingen. Hij wist dat er iets aan de hand was,” zegt Byron.

De snelle actie van Geo was genoeg om Byron’s plan te stoppen en hem in een andere stemming te brengen. Byron begon hard te werken om zijn depress1e te verwerken, maar een paar jaar later kreeg hij opnieuw een harde klap.

Geo kreeg de diagnose van een @gressieve tum0r en kreeg nog maar enkele dagen te leven. Byron startte een inzamelingsactie online om de medische behandeling van Geo te betalen, maar helaas konden de dierenartsen niets doen om de hond te redden.

Lees verder