Connect with us

Economie

Zwaar auto-ongeluk zanger René le Blanc: 'Met spoed Naar ziekenhuis

Anderhalf jaar geleden brak René le Blanc (52) door dankzij zijn deelname aan Ik geloof in mij. Als het aan de zanger lag was hij echter al veel eerder doorgebroken bij het grote publiek, maar een zwaar auto-ongeluk in 1987 gooide roet in het eten. In de nieuwste editie van Nieuwe Revu blikt René terug op die periode.

Jaren geleden had Le Blanc al grootse plannen, maar door een zwaar auto-ongeluk in 1987 vielen die plannen in het water. “Kort daarvoor was een tien jaar oudere overbuurjongen een keer mee geweest met een bandje waarin ik zong. Hij zei: ‘Waarom doe je niet mee aan de Soundmixshow als Engelbert Humperdinck?’”, blikt Le Blanc terug in Nieuwe Revu.

“Ik gaf me op en mocht meedoen aan de voorrondes, waar ze zeiden dat ik de stem en de looks had om te kunnen winnen. Maar ja, toen kreeg ik dat zware ongeluk.”

Auto-ongeluk

“Ik was op 9 augustus 1987 onderweg naar Ede, samen met een kameraad. Vlakbij Van der Valk had een meneer zijn hondje laten plassen in het bos, hij was daarna weer in de auto gestapt, heeft ’m in de eerste versnelling gezet en is heel langzaam de rijbaan opgegaan. Op dat moment kwamen wij net aan met 100 km/u, je mocht daar 80 km/u, maar we konden geen kant op. De auto ging als een idioot de middenberm in, waarna ik twee maanden heel slecht heb gelegen in het ziekenhuis.”

“Het was wel heftig. Ik had een gecompliceerde beenbreuk, met het bot dat door het vel heen kwam, mijn lever was gescheurd, mijn longen werkten niet goed meer. Ik was jong en zat conditioneel goed in elkaar, dat is waarschijnlijk mijn geluk geweest. Maar ik moest alles bij elkaar twee maanden in het ziekenhuis blijven en daarna nog eens zeven of acht maanden revalideren om met behulp van fysiotherapie weer te leren lopen. Dat was een slecht jaar.”

Sterfelijk

Door het heftige ongeluk staat Le Blanc nu dan ook anders in het leven. “Als je zo dichtbij de dood in de buurt komt, word je met de neus op de feiten gedrukt. Je beseft hoe sterfelijk je eigenlijk bent. Dat vormt je. Ik ben geen hardrijder en ik neem geen risico’s. Als ik 130 km/u mag, ga ik 130 km/u en geen kilometer harder. Toen ik in het ziekenhuis lag, overleed er ook nog iemand die bij mij op de kamer lag. Ik kende hem niet persoonlijk, maar zoiets maakt wel indruk.”

In Nieuwe Revu 29 vertelt René Le Blanc openhartig over zijn werk als beroepsartiest, het ondernemerschap, zijn auto-ongeluk én over het beeld dat velen van hem hebben. Morgen in de winkel of te bestellen via Tijdschrift.land.

Lees verder

Economie

Diepe rouw na tragisch verlies Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen heeft een verdrietig bericht gedeeld in zijn meest recente column. De schrijver laat weten dat zijn moeder is overleden. De vrouw, Paula van Roosmalen-Breekelmans, is 91 jaar geworden.

”Omringd door foto’s van ouders, kinderen en kleinkinderen is ze dan eindelijk ingeslapen”, zo schrijft Marcel vandaag. ”Haar laatste woorden sprak ze enkele weken geleden tussen twee lepels pap: ‘Het hoeft niet meer’. De dood was voor haar inmiddels een vriend die om de haverklap z’n bezoek aankondigt, maar er kwam altijd wat tussen.”

‘Opgelucht’

Van Roosmalen ‘gunde’ zijn moeder, die aan Alzheimer leed, de dood. ”Ik geloof dat ik opgelucht was toen ik het nieuws vernam.” Desondanks heeft het gemis hem overvallen, zo schrijft hij.

We wensen de familie Van Roosmalen veel sterkte met het verlies.

Lees verder

Economie

21-jarige vrouw komt om het leven bij ongeluk met vrachtwagens

ZWOLLE – Bij een ongeluk tussen twee vrachtwagens en een auto op de A28 bij Zwolle-Zuid is een 21-jarige vrouw uit Epe om het leven gekomen. Een vrouw (59), eveneens uit Epe, is zwaargewond geraakt. Zij was de bestuurder van de auto, het overleden slachtoffer was een bijrijder in het voertuig.

Het zwaargewonde slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Een politiewoordvoerder meldde eerder dat een traumahelikopter op de weg landde.

De weg is even voor 13.00 uur weer opengegaan. Dat is eerder dan verwacht, zegt Rijkswaterstaat.

Foto boven: Hugo Janssen

Lees verder

Economie

Nicolette van Dam is kapot van verdriet: ‘bijna dood’

Laatst liet Bas Smit de man van Nicolette van Dam op zijn Instagram account weten dat hij in Spanje op het nippertje aan de dood is ontsnapt.

Bas en Nicolette waren in Marbella in Spanje op vakantie en Bas besloot even in zijn eentje de omgeving op de fiets te verkennen terwijl Nicolette in het hotel bleef.

Dat had hij beter niet kunnen doen, want onderweg op een heel rustig stuk in the middle of nowhere komt er opeens een hele grote hond woest achter Bas aanrenen.

Bas pakt gelijk zijn telefoon om het te filmen. Terwijl hij zich eigenlijk beter alleen had kunnen focussen op het wegkomen en flink doortrappen, maar Bas dacht als ik dit overleef dan staat het in ieder geval op beeld anders geloofd niemand me.

Gelukkig had Bas het overleefd en kon hij deze grote hond voorblijven op de fiets, maar Nicolette heeft minder geluk.

Op haar Instagram account laat ze namelijk weten dat ze last heeft van de huidaandoening vitiligo. Hierbij verdwijnt het pigment en krijg je witte vlekken op je huid. Normaal wordt ze er niet zo mee geconfronteerd, maar ze was op een glow in de dark feestje en daar zag ze duidelijk alle plekken op haar gezicht en dat deed haar veel verdriet.

Ze plaatste de onderstaande foto met het volgende emotionele bericht.

‘Zo dit was weer ff een nieuwe confrontatie met m’n vriend Viti Ligo. Opzich vallen m’n witte vlekken altijd wel mee, vind ik zelf, maar tijdens het Glow in the Dark feestje van Lola werd ik weer ff met m’n neus op de feiten gedrukt Is wat het is, natuurlijk wel jammer, maar waar gaat t over. En eerlijk, als die meiden dan zeggen ‘We vinden het cool dat witte om je ogen!’, ben ik helemaal gerustgesteld’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Lees verder
Advertisement

Trending