Connect with us

Economie

RIVM maakt heel slecht nieuws bekend: ”Het is begonnen”

Het RIVM heeft ernstig nieuws bekendgemaakt. Ons land bevindt zich middenin een nieuwe epidemie. Ditmaal is het geen corona, maar gaat het om het RS-virus. Dit is voornamelijk gevaarlijk voor kleine kinderen.

Vorige week kwamen er maar liefst 169 meldingen bij het RIVM binnen, terwijl een week eerder 115 meldingen werden gedaan. In de week daarvoor stokte het aantal meldingen op 109. Het gezondheidsinstituut constateert dat het virus in Nederland steeds meer slachtoffers maakt. Het RIVM noemt het een ”duidelijke aanwijzing” dat de epidemie huishoudt in ons land.

Benauwdheid

RS-virus betekent respiratoir syncytieel virus en veroorzaakt infecties op de luchtwegen. De verschijnselen lijken op die van een verkoudheid. Het virus kan vooral bij baby’s en peuters grote benauwdheid veroorzaken, meldt het RIVM. Dat komt door een ontsteking van de kleine luchtwegen of een longontsteking.

Je herkent dit virus aan symptomen als kortademigheid en een piepende ademhaling, stelt viroloog Bert Niesters. ”Dan is het aan te raden om gelijk naar de huisarts te gaan.”

Sterfte uitzonderlijk

In arme landen sterven jaarlijks meer dan 100.000 kinderen aan het virus, maar in ons land sterft er bijna nooit iemand. Wel schijnen er tientallen RS-patiënten in de ziekenhuizen te liggen.

Extra maatregelen zijn op dit moment nog niet nodig. Wel is het RIVM ‘waakzaam’. Niesters zegt dat het virus vooral bij jonge kinderen een gevaar vormt. ”Zij kunnen op de ic terechtkomen, waar de capaciteit niet ruim is. Dat vinden wij een behoorlijke uitdaging. Dat wel.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Economie

Diepe rouw na tragisch verlies Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen heeft een verdrietig bericht gedeeld in zijn meest recente column. De schrijver laat weten dat zijn moeder is overleden. De vrouw, Paula van Roosmalen-Breekelmans, is 91 jaar geworden.

”Omringd door foto’s van ouders, kinderen en kleinkinderen is ze dan eindelijk ingeslapen”, zo schrijft Marcel vandaag. ”Haar laatste woorden sprak ze enkele weken geleden tussen twee lepels pap: ‘Het hoeft niet meer’. De dood was voor haar inmiddels een vriend die om de haverklap z’n bezoek aankondigt, maar er kwam altijd wat tussen.”

‘Opgelucht’

Van Roosmalen ‘gunde’ zijn moeder, die aan Alzheimer leed, de dood. ”Ik geloof dat ik opgelucht was toen ik het nieuws vernam.” Desondanks heeft het gemis hem overvallen, zo schrijft hij.

We wensen de familie Van Roosmalen veel sterkte met het verlies.

Lees verder

Economie

21-jarige vrouw komt om het leven bij ongeluk met vrachtwagens

ZWOLLE – Bij een ongeluk tussen twee vrachtwagens en een auto op de A28 bij Zwolle-Zuid is een 21-jarige vrouw uit Epe om het leven gekomen. Een vrouw (59), eveneens uit Epe, is zwaargewond geraakt. Zij was de bestuurder van de auto, het overleden slachtoffer was een bijrijder in het voertuig.

Het zwaargewonde slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Een politiewoordvoerder meldde eerder dat een traumahelikopter op de weg landde.

De weg is even voor 13.00 uur weer opengegaan. Dat is eerder dan verwacht, zegt Rijkswaterstaat.

Foto boven: Hugo Janssen

Lees verder

Economie

Nicolette van Dam is kapot van verdriet: ‘bijna dood’

Laatst liet Bas Smit de man van Nicolette van Dam op zijn Instagram account weten dat hij in Spanje op het nippertje aan de dood is ontsnapt.

Bas en Nicolette waren in Marbella in Spanje op vakantie en Bas besloot even in zijn eentje de omgeving op de fiets te verkennen terwijl Nicolette in het hotel bleef.

Dat had hij beter niet kunnen doen, want onderweg op een heel rustig stuk in the middle of nowhere komt er opeens een hele grote hond woest achter Bas aanrenen.

Bas pakt gelijk zijn telefoon om het te filmen. Terwijl hij zich eigenlijk beter alleen had kunnen focussen op het wegkomen en flink doortrappen, maar Bas dacht als ik dit overleef dan staat het in ieder geval op beeld anders geloofd niemand me.

Gelukkig had Bas het overleefd en kon hij deze grote hond voorblijven op de fiets, maar Nicolette heeft minder geluk.

Op haar Instagram account laat ze namelijk weten dat ze last heeft van de huidaandoening vitiligo. Hierbij verdwijnt het pigment en krijg je witte vlekken op je huid. Normaal wordt ze er niet zo mee geconfronteerd, maar ze was op een glow in de dark feestje en daar zag ze duidelijk alle plekken op haar gezicht en dat deed haar veel verdriet.

Ze plaatste de onderstaande foto met het volgende emotionele bericht.

‘Zo dit was weer ff een nieuwe confrontatie met m’n vriend Viti Ligo. Opzich vallen m’n witte vlekken altijd wel mee, vind ik zelf, maar tijdens het Glow in the Dark feestje van Lola werd ik weer ff met m’n neus op de feiten gedrukt Is wat het is, natuurlijk wel jammer, maar waar gaat t over. En eerlijk, als die meiden dan zeggen ‘We vinden het cool dat witte om je ogen!’, ben ik helemaal gerustgesteld’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Lees verder
Advertisement

Trending