Connect with us

Economie

Plotseling triest afscheid Rob de Nijs

Een uitverkocht, 14000 toeschouwers, Ziggo Dome heeft woensdagavond afscheid genomen van Rob de Nijs (79). Meer dan 60 jaar stond Rob de Nijs op het podium. Zijn allerlaatste concert gaf de zanger gezeten in een rolstoel , waarbij hij liefdevol werd voortgeduwd door zijn Henriette. Waylon, Trijntje Oosterhuis, Danny Vera, Sanne Wallis de Vries, Claudia de Breij en Paskal Jakobsen zongen tussendoor nummers van De Nijs, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, zodat hij af en toe even op adem kon komen.

Sterkte
Ritme van de regen, Malle Babbe, Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula, Banger hart en Alles wat ademt ze kwamen allemaal voorbij. Het publiek beloonde Rob de Nijs met een staande ovatie, als het hem tijdens een van die nummers even te veel dreigde te worden. Zijn laatste optreden besloot Rob de Nijs met Niet voor het laatst.

“Het is jammer dat het zo moet eindigen. Het kan niet anders. Ik voel de ziekte onmiskenbaar zijn werk doen, elke dag een beetje meer en dan is het tijd om het onvermijdelijke onder ogen te zien. Stoppen. Het is jammer, want mijn stem is nog altijd goed gebleven. Dat schijnt ook een van de weinige dingen te zijn waar de ziekte van Parkinson geen vat op heeft. Maar het is goed zo, ik heb het de afgelopen jaren geaccepteerd en een plek gegeven. Tijd om vaarwel te zeggen,” zegt Rob de Nijs vandaag in De Telegraaf.

Rob de Nijs (79), die aan de ziekte van Parkinson lijdt, neemt noodgedwongen afscheid nemen van de bühne. Niet meer optreden betekent voor Rob de Nijs ook dat er geen geld meer binnenkomt. En dat betekent ook een financieel moeilijke tijd voor de zanger, zijn vrouw Jet en hun zoontje Julius. Ondanks zijn 45 albums, 100 singles en dertig gouden en platina platen, beschikt Rob de Nijs over maar weinig financiële reserves. ‘Als ik er morgen mee stop, dan ben ik de dag erna blut,’ zei hij al eerder.

Midden mei werd bekend dat het afscheidsconcert van De Nijs werd verplaatst naar 22 juni. De show, die gepland stond voor 10 april in de Ziggo Dome, werd uitgesteld omdat De Nijs in het ziekenhuis lag met corona en daarvan moest herstellen. Die dag zal met 14.000 bezoekers de kassa nog een keer flink rinkelen voor de zanger. Geld dat hij hard nodig heeft, want ondanks zijn 45 albums, 100 singles en dertig gouden en platina platen, is De Nijs zeker geen miljonair. Rob is er ook altijd eerlijk over geweest dat hij nooit een echte spaarder is geweest.

‘Ik heb het natuurlijk ook aan mezelf te wijten, vertelde hij eerder aan Trouw. ‘Ik heb me nooit veel ontzegd. Ik was dol op mooie kleren en kocht wat ik wilde van grote ontwerpers, ik heb altijd een zwak gehad voor motoren en als ik ergens voor ging, ging ik er helemaal voor. Ik keek ook op geen geld om op vakantie te gaan. Daar draai ik nu voor op. Maar het is niet anders. Die theatertournee was welkom geweest.’ Een toumee die Rob destijds vanwege corona moest annuleren, waardoor er veel geld verloren ging.

Ook in 2017 sprak Rob openlijk over zijn lastige financiële situatie. ‘Als ik er morgen mee stop, dan ben ik de dag erna blut,’ bekende hij in het Vlaamse tv-programma Buurman, wat doet u nu? ‘Heb ik een gat in mijn hand? Niet meer. Ik heb maar op één moment in mijn leven ongeveer één miljoen op mijn rekening gehad. Maar toen kwam de fiscus voorbij, en had ik dat niet meer. Wat ik aan belastingen al heb betaald in mijn leven: dat loopt in de miljoenen. Maar het systeem is nu eenmaal zo, en dat is oké. Ik hoop dat het geld goed wordt besteed.’

Nadat Rob de Nijs vanavond zijn afscheidsconcert ’t is mooi geweest’ in het Ziggo Dome in Amsterdam heeft gegeven zal hij zich terugtrekken in zijn huis in Bennekom, dat Rob en zijn vrouw Henriette kochten voor 675.000 euro. Maar ook op dit huis rust een flinke hypotheek van 562.500 euro.

Onduidelijk is wat nu het vermogen van de zanger is. Bij de Kamer van Koophandel zijn er voor zijn bedrijf Pur Sang geen jaarrekeningen gedeponeerd. Wat misschien nog wel geld in het laatje brengt zijn de albums van Rob de Nijs die opnieuw verschijnen als Expanded Editions. Tot en met 11 november zullen elke vrijdag een of twee albums, met extra en nieuwe content, op de digitale platforms verschijnen.

 

Lees verder

Economie

Samantha Steenwijk eerlijk over akelige ziekte

Samantha Steenwijk doet in Party een opvallende onthulling over haar ervaring met kanker…

“Mijn schoonmoeder is overleden (aan kanker, red.) toen ze veertig was”, onthult Samantha Steenwijk in Party.

Samantha Steenwijk heeft daardoor haar schoonmoeder nooit gekend. Samantha doet een eerlijke bekentenis over de ziekte…

“Natuurlijk heb ik ook mensen in mijn eigen omgeving die kanker hebben of hebben gehad, of eraan zijn overleden. Dit onderwerp gaat iedereen aan”, aldus Samantha Steenwijk in Party. Samantha kan slechts één conclusie trekken…

“Het blijft een akelige ziekte met vaak desastreuze gevolgen”, aldus Samantha Steenwijk die via de paardenkalender ‘Friesian Horse Kalender’ opnieuw meehelpt om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Lees verder

Economie

Samantha Steenwijk is kapot van verdriet: Familielid overleden

De carrière van Samantha Steenwijk heeft na de rechtszaak tegen Yvonne Coldeweijer over het gebruik van dieetpillen een enorme klap gehad. Zagen we Samantha eerst nog in het ene en andere programma zitten als jurylid daar lijkt definitief een einde aan gekomen te zijn.

Ook de zangcarrière van Samantha zit in het slop. Het heeft er alle schijn van dat Samantha haar eigen carrière zo erg heeft beschadigd door zo heftig te reageren op dingen dat niemand meer met haar wil samenwerken of haar vraagt om te verschijnen in een tv-programma. Het lijkt echt definitief klaar met de carrière van Samantha Steenwijk.

Het zit Samantha dan ook echt niet mee de laatste tijd. Vandaag laat ze ook nog weten dat haar geliefde opa is overleden en dat ze echt kapot van verdriet is.

Samantha plaatste de onderstaande foto op haar Instagram account met de volgende emotionele tekst.

”Dat was het dan mijn lieve opa’tje…
Het is nog zo onwerkelijk na de gezellige dag die we gisteren met elkaar hebben beleefd. Alle mooie herinneringen toverde continu een lach op ons gezicht. We weten dat het zo beter is en dat u nu van alle ouderlijke ‘ongemakken’ bent verlost, maar het doet zo verdomd veel pijn. De formule 1 hield u nog op de been, maar toen die laatste race dit jaar was verreden vond u dat uw eigen vlag ook mocht vallen.”

”Ik heb u beloofd altijd te vechten, door te zetten en goed voor de familie te zorgen, net zoals u dat heeft gedaan. Die belofte zal ik altijd waar maken 🙏🏻
Ik hou van u opa en hopelijk kijken we ooit weer een race samen ❤️”

”En Mam, je bent niet alleen de beste moeder, maar ook de allerbeste dochter geweest. Ik heb zoveel respect voor je, je bent een engel op aarde ❤️”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Samantha Steenwijk (@samanthasteenwijk)

Lees verder

Economie

Foto’s: Sonja Bakker maakt hele pikante carrièreswitch!

Sonja Bakker heeft dit jaar, net zoals vele andere bekende Nederlanders, afscheid moeten nemen van haar goede naam. Sonja is jarenlang een begrip geweest in Nederland wanneer het gaat om gezond eten en afvallen. Dit jaar is echter naar voren gekomen dat de onderneemster de laatste jaren behoorlijk wat recepten één op één gejat zou hebben van concurrenten. Nadat de onderneemster hiervoor flink door het stof is gegaan gebeurde het nogmaals. De blondine is inmiddels uit Nederland ‘gevlucht’ omdat ze in Nederland een vrij slechte naam gekregen heeft. Samen met haar partner zou er een gezamenlijk vermogen van zo’n 20 miljoen zijn, over geld hoeft Sonja dus niet meer wakker te liggen. De social media van de onderneemster is verwijderd, dus er zit niets anders op dan opnieuw te beginnen. Echter lijkt de voormalig chef-kok een andere weg in te slaan tegenwoordig.

Sonja Bakker trekt de stoute schoentjes aan!

Sonja is namelijk fotograaf geworden die behoorlijk opvallende foto’s maakt. Sinds een aantal dagen bezit Sonja namelijk het Instagram-account ‘Sonjabakker.photography’ waarin ze stelt een professioneel fotograaf te zijn. 5 dagen geleden verscheen de eerste post van Sonja: “I’ll take you on an unexpected journey, where you discover even more how beautiful you actually are. And that is captured beautifully, all with complete privacy.”

Inmiddels hebben we gezien dat het behoorlijk pikante kiekjes zijn die Sonja schiet. Het loopt nog niet erg storm, Sonja heeft nu zo’n 300 volgers op haar account. Mocht dit de standaard blijven dan gokken we dat er nog wel wat meer volgers in het verschiet zullen zitten:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonjabakker.photography (@sonjabakker_photography)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonjabakker.photography (@sonjabakker_photography)

Lees verder
Advertisement

Trending