Connect with us

Economie

Matthijs van Nieuwkerk op staande voet ontslagen bij de NPO

De opnames van de Top2000 Quiz met Matthijs van Nieuwkerk zijn vandaag afgeblazen. De presentator ligt onder vuur nadat De Volkskrant gisteren een verhaal publiceerde waarin hij beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag ten tijde van De Wereld Draait Door.

,,Na het verschijnen van het Volkskrantartikel en de dynamiek die dat losmaakt, moeten we constateren dat vandaag niet de aangewezen dag is om een feestelijke quiz op te nemen. Daarom hebben we besloten om de opnames van de Top2000 Quiz niet door te laten gaan. Deze beslissing is in samenspraak met Matthijs en de NPO genomen”, aldus een woordvoerder van de NTR.

De uitzendingen van de Top2000 programma’s staan voor december gepland. Onzeker is of NTR doorgaat met Matthijs van Nieuwkerk en de Top2000 Quiz. ,,Het artikel is gisteravond verschenen. Over eventuele gevolgen zal de komende tijd duidelijkheid moeten komen”, aldus de NTR.

Mensen die vandaag te gast zouden zijn in de studio zijn inmiddels op de hoogte gebracht. ‘Het is vandaag niet het moment voor een feestelijke opname. Helaas betekent dit dat de opname van vandaag niet doorgaat en u niet naar Beeld & Geluid hoeft te komen. We snappen dat dit voor u een tegenvaller is, maar hopen op uw begrip’, valt er te lezen in het bericht.

Plezier

Eerder stelde een woordvoerder van de NTR nog dat de opnames wél door zouden gaan. Het team van Top 2000 à Go-Go ,,herkent zich niet” in het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk zoals dat vandaag naar buiten kwam in een artikel de Volkskrant. ,,Door ons productieteam is in de afgelopen jaren met plezier en in goede relatie met Matthijs samengewerkt”, aldus de zegsvrouw.

De Volkskrant sprak met ruim vijftig voormalig medewerkers van de talkshow over ‘grensoverschrijdend gedrag’ van de 62-jarige Van Nieuwkerk, die lange tijd een van de bestbetaalde presentatoren van de NPO was. Het ging volgens de medewerkers om ‘extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen’. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden.

Lees verder

Economie

John de Bever emotioneel over groot verlies

We kennen John de Bever als een vrolijke volkszanger uit het zuiden van het land, maar gisteren was het een emotionele dag voor de oud-voetballer. Op Instagram postte hij een foto van zijn overleden moeder.

Emotionele John

Samen met zijn man, Kees Stevens, is John iedere week te zien in de succesvolle realityshow De Bevers en dat zorgt vaak voor de nodige hilariteit. Ook is de volkszanger niet te beroerd om zijn emoties de vrije loop te laten.

#EenMoederVergeetJeNooit
Gisteren was het precies zeven jaar geleden dat de moeder van John is overleden. Dat deelde hij dan ook met zijn volgers op Instagram. Met een mooie foto, de hashtag EenMoederVergeetJeNooit en “al 7 jaar niet meer bij ons”, gaf hij een kleine ode aan zijn moeder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John de Bever (@john_de_bever)

Lees verder

Economie

Zangeres Maan deed het ook met deze BN’er

Zangeres Maan staat er om bekend dat ze met al aardig wat bn’ers in bed is beland. Ali B , Marco Borsato, DJ Don Diablo, Tijl Beckand en de zoon van René Froger kunnen volgens bronnen aan dat lijstje toegevoegd worden. Haar hoogtepunt was waarschijnlijk Jan Smit. Maar kort geleden konden we dus een nieuwe bn’er aan dat lijstje toevoegen. Het bleek om Freek te gaan van het zangduo Suzan en Freek.

Freek zou zijn eigen vriendin Suzan na één van de concerten weer in hun hotel hebben afgezet. Zelf ging Freek daarna nog even terug naar de Ahoy, omdat daar een crew feestje aan de gang was. En volgens deze bron zouden Maan en Freek op dat feestje het in een bezemkast met elkaar gedaan hebben.

Maar nu horen wij ook dat Maan het met niemand minder dan omroepbeul Matthijs van Nieuwkerk zou hebben gedaan. Matthijs stond al bekend als ene grootte flirt die achter elke stagiair aanzat tijdens zijn dagen als presentator van De Wereld Draait Door, maar wij weten ook dat Matthijs het weleens met zijn gasten deed.

Matthijs had namelijk jarenlang een stiekeme affaire met Cécile Narinx die destijds vaste tafelgast was bij DWDD en hoofdredactrice van de Harper’s Bazaar. En Maan haar bedpartner lijstje met bn’ers blijft zich maar uitbreiden.

Lees verder

Economie

‘Einde carrière voor Max Verstappen’

Max Verstappen zou alle records breken in de Formule 1, maar nu komt er opvallend nieuws over Max naar buiten…

Komt er (veel) sneller dan verwacht een einde aan de carrière van Max Verstappen? Bij Red Bull klinkt er een uitspraak die stof doet opwaaien…

“Max is het type persoon die zijn spullen pakt en vertrekt als hij er niet langer zin in heeft”, klinkt het bij Helmut Marko, vertrouwenspersoon van Max Verstappen bij Red Bull. En dat afscheid zou er wel eens sneller dan verwacht kunnen komen…

Max Verstappen is nog maar 24 jaar oud maar draait wel al acht seizoenen mee in de Formule 1. En dat begint te wegen… Stopt Max Verstappen sneller dan verwacht?

“We willen samen nog meer titels winnen, maar ik betwijfel of we Max zien doorrijden tot hij alle records heeft gebroken”, onthult Helmut Marko in een gesprek met Sport1. Max Verstappen heeft bij Red Bull Racing wel nog een contract tot en met 2028.

Lees verder

Trending