Connect with us

Nieuwste

Man negeert doktersbevel om verlamde vrouw in verpleeghuis te doen en reist met haar de wereld rond

Er zijn koppels die je geloof in de liefde herstellen. Dit is het verhaal van een echtpaar dat hun huwelijksgeloften serieus nam. En de man bleef zijn vrouw in haar ziekte bijstaan net zoals toen ze gezond was…

Liefde op het eerste gezicht

Het was 1958 en Andy Fierlit woonde een kerkelijk feestje bij in Pawtucket, Rhode Island. De ogen van de tiener vielen op Donna en het was liefde op het eerste gezicht. Hij vroeg Donna om een plakje kauwgom en dat was het begin van de rest van hun leven.

In 1966 trad het koppel in het huwelijksbootje en zodus werden ze, in plaats van middelbare school liefjes, man en vrouw. Ze brachten samen gelukkige jaren door en groeiden samen met hun vier kinderen uit tot een gezin van zes. Ze hadden ook nog 12 kleinkinderen.

Hersenbloeding

Donna was pas 45 jaar oud toen ze een hersenbloeding kreeg. Ze kreeg migraine tijdens het kerstfeest en besloot uit te slapen. De volgende dag kreeg ze een aneurysma dat haar leven helemaal zou veranderen en ze raakte gedeeltelijk verlamd. De artsen adviseerden Andy om haar in een verpleeghuis te plaatsen gezien de hoeveelheid zorg die ze nodig zou hebben een zware last voor hem en zijn gezin zou betekenen.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Andy Fierlit via People.com
Maar terwijl Andy de suggesties van de dokter aanhoorde, kon hij alleen maar aan zijn huwelijksgeloften denken. Hij weigerde zijn geliefde vrouw in een verpleeghuis te plaatsen.

Reis rondom de 7 continenten

En nu is Donna 76 jaar oud. In de drie decennia dat ze verlamd is, heeft ze meer van de wereld kunnen zien dan de meeste mensen in hun hele leven zien, zelfs terwijl ze rolstoelgebonden is.

Andy Fierlit via People.com
Dit komt allemaal door haar man Andy, die verliefd blijft op zijn vrouw.

“Zeker, het is een uitdaging, maar ik hou van Donna sinds ik haar heb ontmoet en kan het me niet anders voorstellen,” zegt Andy. Het koppel heeft er altijd van gedroomd om samen de wereld rond te reizen en heeft nu de zeven continenten bezocht.

Andy Fierlit via People.com
Andy zegt over zijn vrouw: “Donna is niet mobiel en heeft problemen met haar kortetermijngeheugen, maar ze kan je het nummerbord van haar vader uit 1955 zeggen en ze is heel leuk om mee te reizen. We voelen een diepe liefde voor elkaar en we hebben altijd geloofd dat wanneer het leven je citroenen geeft, je limonade maakt.”

Andy Fierlit overleed in 2019 en Donna volgde het jaar daarop en overleed in 2020, volgens berichten op hun dochter Allison Fierlit Peters Facebook-account.

Ze waren een echte inspiratie en herinneren ons eraan dat huwelijksgeloften gemaakt zijn om te houden.

Deel dit inspirerende verhaal van een liefde die standhoudt met je vrienden en familie.

Lees verder

Holland

Groot verlies onze koning Willem-Alexander: ‘Jong overleden’

De 19-jarige zoon van Frans de Beaufort, een van de beste vrienden van koning Willem-Alexander, is op maandag 9 mei jongstleden overleden. De koninklijke familie heeft in het NRC een rouwadvertentie laten plaatsen voor Jan de Beaufort.

In de advertentie staat de volgende tekst: ”We gaan je zo ongelooflijk missen. Ons hart gaat uit naar jouw lieve, warme, en vrolijke familie. Weet dat wij er altijd voor hen zullen zijn.” De ondertekenaars van het rouwbericht zijn Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane.

Ook de namen van onder anderen Marc ter Haar en Tijo baron Collot d’Escury staan onder de advertentie. Zij waren samen met Frans de Beaufort getuigen op het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Jarenlange vriendschap

Koning Willem-Alexander en Frans de Beaufort zijn al jaren bevriend, zo weet De Telegraaf. Zo was Cornélie Sickinghe, de moeder van Frans, gouvernante van prinses Beatrix op Paleis Soestdijk. In 1997 was Willem-Alexander ceremoniemeester op het huwelijk van Frans en zijn vrouw Suzanne. Ook is Beaufort peetvader van prinses Alexia.

Het is niet bekendgemaakt waaraan of op welke de slechts 19-jarige Jan om het leven is gekomen.

Lees verder

Economie

Britse geheime dienst M16: ‘Vladimir Poetin overleden’

Russisch president Vladimir Poetin is mogelijk al weken dood. Een dubbelganger zou zijn plek hebben ingenomen. Dat vermoeden uiten chefs van de Britse geheime dienst, M16, in de Britse krant Daily Star.

De gezondheid van Poetin is lange tijd de bron van speculatie geweest en Moskou heeft de afgelopen jaren de lippen stijf op elkaar gehouden en volgehouden dat Poetins gezondheid “uitstekend” is. Westerse inlichtingendienst menen dat de Russische president ernstige gezondheidsproblemen heeft , zoals kanker en Parkinson. Recente publieke optredens hebben deden de geruchten over zijn, slechte, fysieke toestand verder aanwakkeren.

Recent leek Poetin minder mobiel en zijn gezicht was opgezwollen. Experts denken dat hij steroïden gebruikt of een behandeling tegen kanker krijgt . Een Britse M16-bron zei dat het waarschijnlijk was dat Poetins recente optredens in het openbaar eerder waren opgenomen – en dat hij al had kunnen sterven terwijl een dubbelganger zijn plaats innam .

De bron vertelde de Daily Star : “Poetin is erg ziek en wanneer hij sterft, zal zijn dood weken, zo niet maanden geheim worden gehouden. Er is ook een mogelijkheid dat hij al dood is. Het is onmogelijk om te weten.”

Er wordt aangenomen dat Poetin in het verleden dubbelgangers heeft gebruikt toen hij zich niet goed voelde en het Kremlin zou dat nu weer kunnen doen om zijn dood te verzwijgen.

Lees verder

Economie

Johan Derksen trieste familieomstandigheden: ”Op een tragische wijze overleden”

Johan Derksen (73) vertelde in ‘De Oranjezomer’-aflevering van over het verlies waar zijn collega Wilfred Genee (54) op dat moment mee te maken heeft. Tot groot verdriet van de familie is de vader van Wilfred afgelopen overleden.

De vakantie van Wilfred was door het nieuws verschrikkelijk begonnen. Hoewel de familie vraagt om rust en privacy tijdens deze moeilijke periode, vertelt Johan aan tafel over de tragische manier waarop de vader van Wilfred is komen te overlijden. “Wilfred heeft met heel trieste familieomstandigheden te maken”, opent Johan de uitzending.

“Zijn moeder is van de trap gevallen. Ze was bewusteloos. Zijn vader dacht dat ze was overleden”, vertelt hij verder. “Hij heeft toen een hartinfarct gekregen.” Daarnaast verzoekt Johan de media om Wilfred voorlopig met rust te laten.

Op maandagmiddag werd het nieuws door een woordvoerder van Talpa Networks bevestigd. “De vader van Wilfred Genee is overleden tot groot verdriet van de familie”, aldus de woordvoerder. De nabestaanden willen niet reageren op het verdrietige nieuws. “De familie vraagt nadrukkelijk om privacy in deze moeilijke periode.”

Sinds de vakantie van Wilfred neemt Hélène Hendriks het presentatiestokje van De Oranjezomer over. Tijdens haar eerste twee uitzendingen als presentator zorgde Hélène voor een kijkcijferrecord.

Lees verder

Trending