Connect with us

Nieuwste

Jeffrey (35) gaat dood en wil zijn huis goed achterlaten voor zijn gezin: ‘Weet niet hoe lang ik nog heb’

Ernstig ziek oogt Jeffrey Kleijn (35) allerminst, maar toch heeft hij niet lang meer te leven. Voordat het zo ver is, wil hij er alles aan doen om zijn jonge gezin een warm thuis te geven. Zijn familie komt daarom in actie. ‘Sinds ik kanker heb, lukt het me allemaal niet meer zoals ik wil.’

Jeffrey Kleijn is 35 en weet inmiddels bijna twee jaar dat hij uitgezaaide darmkanker heeft. Kleijn en zijn vrouw Trudy wonen samen met hun kinderen Max (8) en Merel (2) in Leerdam in een huis wat het stel zes jaar geleden kocht om volledig op te gaan knappen. Door de ziekte van Kleijn komt er de laatste twee jaar niet zo veel van verbouwen als hij zou willen. Reden genoeg voor Arie Kleijn, de vader van Jeffrey, om een crowdfundingsactie op te starten voor zijn zoon.

“Hij wil niet dat we nog te lang in de bende blijven zitten”, vertelt Jeffrey Kleijn zelf. “Toen we het huis zes jaar geleden kochten, wisten we dat het een project voor de lange termijn was. We wilden het taak voor taak en klus voor klus oppakken en we zijn ook al een heel eind opgeschoten ten opzichte van toen we startten. Er heeft alleen ook het één en ander tegengezeten in de tussentijd. Soms begonnen we ergens aan en bleek ergens een lekkage te zitten of rotten de balken. Dan wordt de klus ineens groter dan we vooraf dachten. Allemaal geen probleem, maar sinds we weten dat ik ziek ben is er veel stil komen te liggen.”

Slechtst denkbare boodschap:

Kleijn krijgt in januari 2021 een van de slechts denkbare boodschappen van de oncoloog die er maar denkbaar is. Hij krijgt te horen dat hij darmkanker heeft en dat er uitzaaiingen zijn naar de lever en longen. Er wordt hem verteld dat de kans klein is dat hij de ziekte kan verslaan. Kleijn zelf daarentegen is op dat moment strijdbaar en er heilig van overtuigd dat hij de strijd gaat winnen.

Er volgen maanden van zware chemo’s, pillen en behandelingen. De één met meer resultaat dan de ander. Halverwege 2021 is Kleijn er zelfs even van overtuigd dat hij inderdaad helemaal schoon is en blijft, maar ik oktober van dat jaar is er toch weer slecht nieuws: er zijn uitzaaiingen in de lever. Later blijken er ook slechte cellen in zijn buikvlies te zitten.

Bijwerkingen:

Kleijn: “Vervolgens heb ik geen chemo’s meer gedaan, maar heb ik pillen voorgeschreven gekregen. Die werken in die zin goed, dat de tumoren anderhalf tot twee centimeter zijn geslonken. Het nadeel is alleen dat ik veel last heb van bijwerkingen, ik heb uitslag over mijn hele lichaam. Nu blijkt dat ik meteen nadat ik was gestart met die pillen, ik ook antibiotica had moeten krijgen om die uitslag tegen te gaan.”

“Ik heb nu een nieuwe arts in het UMC die me heeft geadviseerd om te stoppen met de pillen en een traject van lichte chemo’s in te gaan, om vervolgens weer terug te gaan nar de pillen en nu wel direct antibiotica ernaast te slikken. Dan zou de uitslag weg moeten gaan.”

Wie Kleijn spreekt krijgt niet de indruk met een ernstige zieke man te praten. Hij zit vol energie en passie en is nog van alles van plan. Kleijn is hoofdtrainer van vv Asperen, is trainer van zijn zoontje en is bezig met zijn UEFA B-trainersdiploma. Hij werkt gewoon fulltime bij het installatiebedrijf wat hij heeft met zijn compagnon. Toch moet ook Kleijn bekennen dat hij vermoeider is dan voorheen.

Leuke dingen doen:

“Soms moet ik wel eens even gaan liggen ja, als ik thuis kom uit mijn werk. Toch zijn het vooral dingen die ik wil blijven doen. Van het trainen van die jongens bij Asperen krijg ik ook veel energie. Ik voel ontzettend veel steun uit die groep en vanuit de club. Die jongens moeten ook wel lachen als ik weer op mijn slippers op het trainingsveld sta. Na een dag werken doen mijn voeten namelijk zeer van de uitslag.”

“Mijn vader is de inzamelingsactie vooral gestart, zodat ik van dit soort dingen kan blijven genieten, net als van leuke dingen doen met mijn gezin. Anders gaat de resterende vrije tijd in het opknappen van het huis zitten. Het geld is vooral bedoeld om klussen te kunnen laten doen, in plaats van alles zelf op te pakken. Ik sta normaal niet zo graag ‘in the picture’ als het niet over het voetballen gaat, maar ik moet eerlijk bekennen dat het een prettig idee is dat mijn gezin in een huis zit wat af is als ik er niet meer ben. Over hoe lang dat is, kan ik echt niet zeggen. Ik geef niet op en ik blijf vechten.”

Lees verder

Nieuwste

Patiënte haalt kamergenote van beademing vanwege irritant geluid beademingstoestel

Een patiënte (72) in een ziekenhuis in de Duitse stad Mannheim schakelde de beademing van haar kamergenote twee keer uit. Dat deed ze omdat het geluid van het toestel haar stoorde. De vrouw is aangehouden op verdenking van poging doodslag.

Het voorval gebeurde vorige maand, maar werd deze week naar buiten gebracht. De verdachte schakelde op een avond het beademingstoestel van haar kamergenote, een 79-jarige dame, tot twee keer toe uit. Het ziekenhuispersoneel had haar na de eerste keer al gewaarschuwd dat de vrouw afhankelijk was van beademing.

Na de tweede keer moest de vrouw worden gereanimeerd. Ondertussen verkeert ze niet meer in levensgevaar. Ze heeft wel nog intensieve zorgen nodig.

Lees verder

Nieuwste

Baas laat medewerkers hele maand december gratis boodschappen doen

Het personeel van drie internetbedrijven in Breda kregen een speciaal kerstcadeau van hun baas Joris Toonders. Alle werknemers mogen de hele maand december gratis boodschappen doen. En er is geen limiet.

In een bericht op LinkedIn legt Toonders uit: “Iedereen heeft een folder, een boodschappentas en een ‘gouden envelop’ ontvangen. In de gouden envelop kunnen alle collega’s gedurende de hele maand alle bonnetjes van hun boodschappen stoppen, zodat deze vervolgens gedeclareerd kunnen worden. Alles wordt dan betaald.”

De medewerkers mogen niet alleen gratis boodschappen doen in de supermarkt, maar bijvoorbeeld ook bij de slager en de bakker. En er is geen limiet bepaald. Hij schrijft: “Het maximumbedrag? Dat is er niet. Ik vertrouw al mijn collega’s en hoop dat iedereen er enorm van gaat genieten. Ik kijk er naar uit!”

Lees verder

Nieuwste

Uren na overlijden hondje ziet baasje haar gezicht in de wolken

Onze huisdieren zijn echte familieleden. Hun heengaan komt dan ook altijd verschrikkelijk hard aan.

Heel wat baasjes vinden troost in de gedachte dat onze overleden hondjes zich aan de andere kant van de regenboogbrug bevinden.

Dat overkwam ook de jonge vrouw Luce Ledgeway uit York in Engeland. Ze was helemaal kapot toen haar 14-jarige Jack Russel Terriër overleed. Hondje Sunny kreeg een fatale beroerte.

Lucy maakte een autoritje om zich wat af te leiden. Toen reed ze voorbij de plaats waar ze haar altijd mee uit wandelen nam. De jongedame wilde haar aanwezigheid voelen.

Toen gebeurde er iets wondermoois. Lucy vertelt: “Het was zo vreemd. Ik dacht bij mezelf dat ik Sunny in de lucht wilde zien, als teken dat ze oké was.” En toen ze naar de wolken keek, zag ze daadwerkelijk haar gezichtje. “Ik moest de ogen uit mijn kop janken en keek omhoog en zag Sunny.”

Haar bericht werd massaal gedeeld door hondenliefhebbers, die getuigen over gelijkaardige ervaringen.

Lees verder
Advertisement

Trending