Connect with us

Economie

Heftig: Prinses Alexia heeft ernstige aandoening

In juni 2018 verloor koningin Máxima op tragische wijze haar zus Inèz door zelfmoord, wat voor veel verdriet, maar ook voor nieuwe perspectieven zorgde. Zo lanceerde Máxima vorige week in Rotterdam bijvoorbeeld het MIND Us-fonds, waarvan ze emeritus voorzitter is.

Koningin Máxima vertelt over de dood van haar zus
Samen met de MIND Us Foundation zorgt Máxima ervoor dat jongeren de regie nemen over hun geestelijke gezondheid, opbloeien en waar nodig hulp kunnen vinden. Bij de lancering hield de koningin een zeer persoonlijke toespraak, waarin ze onthulde dat haar dochters een psychiater zien, maar ook emotioneel was over wat ze moest doormaken toen haar zus zelfmoord pleegde.

“ Mijn motivatie om mee te doen is heel persoonlijk. Het betreft mijn onderzoek naar aanleiding van het overlijden van mijn zus Inés vier jaar geleden in juni. Toen ze stierf, was ze 33 jaar oud… Dus je bent gevuld met veel emoties. Verdriet, verlies, hulpeloosheid. Dat heeft een lange weg afgelegd en je kunt er niet omheen. Maar we weten niet zeker hoe… het is moeilijk om erover te praten. Zijn overlijden heeft veel emoties losgemaakt. En steeds weer de vraag: kunnen we meer doen? Ik realiseerde me al snel dat ik niet de enige was. Ik heb veel mensen horen zeggen dat ze hetzelfde hebben meegemaakt met een familielid of vriend. Hoe kun je iemand met psychische problemen echt helpen? Daar worstelen veel mensen mee.

Prinses Alexia ging ook naar een psychiater
Koningin Máxima zei later dat ze geschokt was door het aantal jongeren met psychische problemen: “Veel jongeren vertellen me dat ze het gevoel hebben dat ze in een snelkookpan zitten. Alles moet leuk zijn, alles komt goed. Uit angst om iets te missen, overtreffen ze zichzelf. Maar ook kleine momenten horen bij het leven. Een sombere dag is ook acceptabel en als je een dag niet speelt, zou dat genoeg moeten zijn. Er zijn veel mooie initiatieven geweest om de mentale weerbaarheid van jongeren op te bouwen. ONZE MIND is niet om het wiel opnieuw uit te vinden. We wilden weten wat werkte, met jongeren zelf.

Koningin Máxima zei ook dat haar tweede dochter, prinses Alexia, ook met een psycholoog moest praten. “Amalia en Alexia hebben allebei met iedereen gepraat. Ik zei meteen: het is fijn om met iemand te praten en het te zeggen, wat er ook gebeurt. We hebben allemaal momenten. Als we in deze tijden hulp vinden, waarom niet? Dan moet je ervan profiteren.

 

Lees verder

Economie

John de Bever emotioneel over groot verlies

We kennen John de Bever als een vrolijke volkszanger uit het zuiden van het land, maar gisteren was het een emotionele dag voor de oud-voetballer. Op Instagram postte hij een foto van zijn overleden moeder.

Emotionele John

Samen met zijn man, Kees Stevens, is John iedere week te zien in de succesvolle realityshow De Bevers en dat zorgt vaak voor de nodige hilariteit. Ook is de volkszanger niet te beroerd om zijn emoties de vrije loop te laten.

#EenMoederVergeetJeNooit
Gisteren was het precies zeven jaar geleden dat de moeder van John is overleden. Dat deelde hij dan ook met zijn volgers op Instagram. Met een mooie foto, de hashtag EenMoederVergeetJeNooit en “al 7 jaar niet meer bij ons”, gaf hij een kleine ode aan zijn moeder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John de Bever (@john_de_bever)

Lees verder

Economie

Zangeres Maan deed het ook met deze BN’er

Zangeres Maan staat er om bekend dat ze met al aardig wat bn’ers in bed is beland. Ali B , Marco Borsato, DJ Don Diablo, Tijl Beckand en de zoon van René Froger kunnen volgens bronnen aan dat lijstje toegevoegd worden. Haar hoogtepunt was waarschijnlijk Jan Smit. Maar kort geleden konden we dus een nieuwe bn’er aan dat lijstje toevoegen. Het bleek om Freek te gaan van het zangduo Suzan en Freek.

Freek zou zijn eigen vriendin Suzan na één van de concerten weer in hun hotel hebben afgezet. Zelf ging Freek daarna nog even terug naar de Ahoy, omdat daar een crew feestje aan de gang was. En volgens deze bron zouden Maan en Freek op dat feestje het in een bezemkast met elkaar gedaan hebben.

Maar nu horen wij ook dat Maan het met niemand minder dan omroepbeul Matthijs van Nieuwkerk zou hebben gedaan. Matthijs stond al bekend als ene grootte flirt die achter elke stagiair aanzat tijdens zijn dagen als presentator van De Wereld Draait Door, maar wij weten ook dat Matthijs het weleens met zijn gasten deed.

Matthijs had namelijk jarenlang een stiekeme affaire met Cécile Narinx die destijds vaste tafelgast was bij DWDD en hoofdredactrice van de Harper’s Bazaar. En Maan haar bedpartner lijstje met bn’ers blijft zich maar uitbreiden.

Lees verder

Economie

‘Einde carrière voor Max Verstappen’

Max Verstappen zou alle records breken in de Formule 1, maar nu komt er opvallend nieuws over Max naar buiten…

Komt er (veel) sneller dan verwacht een einde aan de carrière van Max Verstappen? Bij Red Bull klinkt er een uitspraak die stof doet opwaaien…

“Max is het type persoon die zijn spullen pakt en vertrekt als hij er niet langer zin in heeft”, klinkt het bij Helmut Marko, vertrouwenspersoon van Max Verstappen bij Red Bull. En dat afscheid zou er wel eens sneller dan verwacht kunnen komen…

Max Verstappen is nog maar 24 jaar oud maar draait wel al acht seizoenen mee in de Formule 1. En dat begint te wegen… Stopt Max Verstappen sneller dan verwacht?

“We willen samen nog meer titels winnen, maar ik betwijfel of we Max zien doorrijden tot hij alle records heeft gebroken”, onthult Helmut Marko in een gesprek met Sport1. Max Verstappen heeft bij Red Bull Racing wel nog een contract tot en met 2028.

Lees verder

Trending