Connect with us

Economie

Heftig nieuws Hans Kazàn (69): ‘Het is een zware tijd’

Goochelaar Hans Kazàn (69) was na zijn televisiedebuut in Ren je Rot zo populair geworden als ‘de man die alles kan’, dat hij eind jaren 80 een eigen programma kreeg: Prijzenslag. Hoe gaat het nu met ’s Neerlands bekendste goochelaar?

‘Mijn hele leven heb ik nauwelijks televisiegekeken, en dat doe ik nog steeds niet. Toch leek het me leuk om in Ren je Rot wekelijks een goocheltruc uit te leggen aan kinderen. Dat heb ik tot 1983 gedaan, altijd met krankzinnig veel plezier. Op tv komen was ook noodzakelijk: ik werkte als goochelaar, presentator en entertainer en wist heel goed dat je makkelijker werk kon krijgen als je bekend was van televisie. Vakgenoten spraken er schande van dat ik simpele trucjes uitlegde. Onzin: het leverde juist verse aanvoer op. Kinderen stuurden me handgeschreven briefjes om te vragen hoe ze goochelaar konden worden. Hans Klok is door mij begonnen, Victor Mids ook. Ik ben best trots dat die jongetjes van toen volwassen mensen zijn geworden die het zo goed doen op hun terrein.’

‘Zware, maar leuke tijden’
‘Ruud Hendriks, toenmalig directeur van RTL, vroeg me eind jaren tachtig of ik Prijzenslag wilde presenteren, gebaseerd op een Amerikaans format. Het werd het eerste ‘horizontaal geprogrammeerde’ programma: elke dag op hetzelfde tijdstip. Ik vroeg netjes: ‘Maar meneer Hendriks, wordt dat niet heel saai?’ Nee, dat is juist heel sterk, zei hij. Hij kreeg gelijk: er keken zo’n anderhalf miljoen mensen naar. Per dag! Zelf keek ik mijn programma niet terug: geen tijd, geen zin. We namen soms wel vijf afleveringen per dag op, twee weken achter elkaar. Dan hoefde ik niet ’s avonds ook nog eens naar mezelf te kijken. Bovendien moest ik vaak nog ergens in het land optreden. Zware, maar leuke tijden. Toen ik Ruud vertelde dat ik thuis geen tv had, viel hij zowat van zijn stoel. Hij heeft zelfs nog een busje met antenne en tv het terrein op laten rijden, maar daar ging ik niet meer televisie door kijken.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hans Kazàn (@hanskazanofficial)

Gênante vertoning
‘Toch drong op een gegeven moment tot me door dat Prijzenslag heel populair was. Dat vond ik toch wel bijzonder. Ik stelde mijn vrouw Wendy daarom op een regenachtige avond voor eens over straat te lopen om te zien hoe al die mensen die om kwart over zes voor de tv zaten. Verrek, iedereen keek. We keken net door het raam van een oudere vrouw naar binnen, toen ze haar hoofd ineens naar ons draaide. Die zag dus ineens Hans Kazàn onder een paraplu naar binnen gluren om te kijken naar Prijzenslag. Ik schaamde me zo dat ik snel ben doorgelopen.’

Goede herinneringen
‘Carlo Boszhard en Eddy Zoëy hebben het programma jaren later nog eens gepresenteerd, onder andere namen, maar het werkte niet meer. Op een of andere manier paste het programma gewoon goed bij mij. De eerste keer dat ik de studio binnenkwam om naar de spellen te kijken, legde ik mijn hand op een spel en voelde ik: dit is voor mij gemaakt, dit past. Hetzelfde gevoel dat ik kreeg toen ik Wendy ontmoette. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan die televisiejaren.’

Lees verder

Economie

John de Bever emotioneel over groot verlies

We kennen John de Bever als een vrolijke volkszanger uit het zuiden van het land, maar gisteren was het een emotionele dag voor de oud-voetballer. Op Instagram postte hij een foto van zijn overleden moeder.

Emotionele John

Samen met zijn man, Kees Stevens, is John iedere week te zien in de succesvolle realityshow De Bevers en dat zorgt vaak voor de nodige hilariteit. Ook is de volkszanger niet te beroerd om zijn emoties de vrije loop te laten.

#EenMoederVergeetJeNooit
Gisteren was het precies zeven jaar geleden dat de moeder van John is overleden. Dat deelde hij dan ook met zijn volgers op Instagram. Met een mooie foto, de hashtag EenMoederVergeetJeNooit en “al 7 jaar niet meer bij ons”, gaf hij een kleine ode aan zijn moeder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John de Bever (@john_de_bever)

Lees verder

Economie

Zangeres Maan deed het ook met deze BN’er

Zangeres Maan staat er om bekend dat ze met al aardig wat bn’ers in bed is beland. Ali B , Marco Borsato, DJ Don Diablo, Tijl Beckand en de zoon van René Froger kunnen volgens bronnen aan dat lijstje toegevoegd worden. Haar hoogtepunt was waarschijnlijk Jan Smit. Maar kort geleden konden we dus een nieuwe bn’er aan dat lijstje toevoegen. Het bleek om Freek te gaan van het zangduo Suzan en Freek.

Freek zou zijn eigen vriendin Suzan na één van de concerten weer in hun hotel hebben afgezet. Zelf ging Freek daarna nog even terug naar de Ahoy, omdat daar een crew feestje aan de gang was. En volgens deze bron zouden Maan en Freek op dat feestje het in een bezemkast met elkaar gedaan hebben.

Maar nu horen wij ook dat Maan het met niemand minder dan omroepbeul Matthijs van Nieuwkerk zou hebben gedaan. Matthijs stond al bekend als ene grootte flirt die achter elke stagiair aanzat tijdens zijn dagen als presentator van De Wereld Draait Door, maar wij weten ook dat Matthijs het weleens met zijn gasten deed.

Matthijs had namelijk jarenlang een stiekeme affaire met Cécile Narinx die destijds vaste tafelgast was bij DWDD en hoofdredactrice van de Harper’s Bazaar. En Maan haar bedpartner lijstje met bn’ers blijft zich maar uitbreiden.

Lees verder

Economie

‘Einde carrière voor Max Verstappen’

Max Verstappen zou alle records breken in de Formule 1, maar nu komt er opvallend nieuws over Max naar buiten…

Komt er (veel) sneller dan verwacht een einde aan de carrière van Max Verstappen? Bij Red Bull klinkt er een uitspraak die stof doet opwaaien…

“Max is het type persoon die zijn spullen pakt en vertrekt als hij er niet langer zin in heeft”, klinkt het bij Helmut Marko, vertrouwenspersoon van Max Verstappen bij Red Bull. En dat afscheid zou er wel eens sneller dan verwacht kunnen komen…

Max Verstappen is nog maar 24 jaar oud maar draait wel al acht seizoenen mee in de Formule 1. En dat begint te wegen… Stopt Max Verstappen sneller dan verwacht?

“We willen samen nog meer titels winnen, maar ik betwijfel of we Max zien doorrijden tot hij alle records heeft gebroken”, onthult Helmut Marko in een gesprek met Sport1. Max Verstappen heeft bij Red Bull Racing wel nog een contract tot en met 2028.

Lees verder

Trending