Connect with us

Economie

Fajah Lourens met spoed opgenomen: ‘Zware operatie’

Fajah Lourens ging onlangs wéér onder het mes. Waar ze in 2021 afscheid nam van haar lekkende borstimplantaten, betrof het dit keer en operatie om haar gescheurde kniebanden te herstellen. Het viel haar zwaarder dan gedacht. ,,Ik heb echt heel veel uren gehuild en gedacht: wat is dit voor iets verschrikkelijks en wanneer stopt het?”

Het is nog maar vier maanden geleden dat Fajah de operatie heeft ondergaan. ,,Die was absoluut niet uit te stellen”, vertelt ze in gesprek met weekblad Privé. ,,Een MRI-scan wees gescheurde kniebanden aan, iets wat ik zelf al vermoedde.”

Zwaarder van gedacht

Voorafgaand aan de knieoperatie was Fajah positief gestemd. ,,Maar het viel me uiteindelijk toch zwaarder dan gedacht. Ik werd enorm afhankelijk van vrienden en familie, iets waar ik absoluut niet goed tegen kan. Ik kon door die krukken nog geen kopje vasthouden, dus een van mijn vriendinnen regelde een rollator voor me.”

Hoewel ze hulp van haar naasten nodig had, ervaarde ze het soms ook als vervelend. ,,Mijn moeder kwam koken, mijn broertje kwam koken, maar ik dacht alleen maar: rotten jullie op, want ik heb pijn. Ondertussen had ik ze hartstikke hard nodig, maar al die prikkels om me heen waren gewoon intens.”

‘Heel veel uren gehuild’

De pijn, het niet mobiel zijn en de afhankelijkheid waren enorm zwaar voor Fajah. ,,Ik heb echt heel veel uren gehuild en gedacht: wat is dit voor iets verschrikkelijks en wanneer stopt het? Nu die vervelende periode erop zit, ben ik nog wat voorzichtig in het aannemen van té uitdagende dingen.”

Toch loopt Fajah alweer vrolijk op hakken rond. ,,Zelfs mijn fysio staat ervan te kijken dat ik alweer in kleermakerszit en op mijn knieën kan zitten”, aldus Fajah. Wel heeft ze daar hard voor moeten knokken. ,,Terugkijkend op mijn revalidatieperiode snap ik nog niet hoelang ik het allemaal heb aangekund.”

Lees verder

Economie

Diepe rouw na tragisch verlies Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen heeft een verdrietig bericht gedeeld in zijn meest recente column. De schrijver laat weten dat zijn moeder is overleden. De vrouw, Paula van Roosmalen-Breekelmans, is 91 jaar geworden.

”Omringd door foto’s van ouders, kinderen en kleinkinderen is ze dan eindelijk ingeslapen”, zo schrijft Marcel vandaag. ”Haar laatste woorden sprak ze enkele weken geleden tussen twee lepels pap: ‘Het hoeft niet meer’. De dood was voor haar inmiddels een vriend die om de haverklap z’n bezoek aankondigt, maar er kwam altijd wat tussen.”

‘Opgelucht’

Van Roosmalen ‘gunde’ zijn moeder, die aan Alzheimer leed, de dood. ”Ik geloof dat ik opgelucht was toen ik het nieuws vernam.” Desondanks heeft het gemis hem overvallen, zo schrijft hij.

We wensen de familie Van Roosmalen veel sterkte met het verlies.

Lees verder

Economie

21-jarige vrouw komt om het leven bij ongeluk met vrachtwagens

ZWOLLE – Bij een ongeluk tussen twee vrachtwagens en een auto op de A28 bij Zwolle-Zuid is een 21-jarige vrouw uit Epe om het leven gekomen. Een vrouw (59), eveneens uit Epe, is zwaargewond geraakt. Zij was de bestuurder van de auto, het overleden slachtoffer was een bijrijder in het voertuig.

Het zwaargewonde slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Een politiewoordvoerder meldde eerder dat een traumahelikopter op de weg landde.

De weg is even voor 13.00 uur weer opengegaan. Dat is eerder dan verwacht, zegt Rijkswaterstaat.

Foto boven: Hugo Janssen

Lees verder

Economie

Nicolette van Dam is kapot van verdriet: ‘bijna dood’

Laatst liet Bas Smit de man van Nicolette van Dam op zijn Instagram account weten dat hij in Spanje op het nippertje aan de dood is ontsnapt.

Bas en Nicolette waren in Marbella in Spanje op vakantie en Bas besloot even in zijn eentje de omgeving op de fiets te verkennen terwijl Nicolette in het hotel bleef.

Dat had hij beter niet kunnen doen, want onderweg op een heel rustig stuk in the middle of nowhere komt er opeens een hele grote hond woest achter Bas aanrenen.

Bas pakt gelijk zijn telefoon om het te filmen. Terwijl hij zich eigenlijk beter alleen had kunnen focussen op het wegkomen en flink doortrappen, maar Bas dacht als ik dit overleef dan staat het in ieder geval op beeld anders geloofd niemand me.

Gelukkig had Bas het overleefd en kon hij deze grote hond voorblijven op de fiets, maar Nicolette heeft minder geluk.

Op haar Instagram account laat ze namelijk weten dat ze last heeft van de huidaandoening vitiligo. Hierbij verdwijnt het pigment en krijg je witte vlekken op je huid. Normaal wordt ze er niet zo mee geconfronteerd, maar ze was op een glow in de dark feestje en daar zag ze duidelijk alle plekken op haar gezicht en dat deed haar veel verdriet.

Ze plaatste de onderstaande foto met het volgende emotionele bericht.

‘Zo dit was weer ff een nieuwe confrontatie met m’n vriend Viti Ligo. Opzich vallen m’n witte vlekken altijd wel mee, vind ik zelf, maar tijdens het Glow in the Dark feestje van Lola werd ik weer ff met m’n neus op de feiten gedrukt Is wat het is, natuurlijk wel jammer, maar waar gaat t over. En eerlijk, als die meiden dan zeggen ‘We vinden het cool dat witte om je ogen!’, ben ik helemaal gerustgesteld’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Lees verder
Advertisement

Trending