Connect with us

Economie

Dramatisch nieuws ernstig zieke Mariska Bauer

De start van het jaar verliep niet zoals verwacht voor de Bauers. Het ergste wat je je kunt voorstellen overkwam hen, Mariska kreeg een herseninfarct. Ze moet er nog de gevolgen van dragen. Ze krijgt momenteel ergotherapie, waardoor ze weer kan leren functioneren.

Kort na de start van het nieuwe jaar kreeg Mariska op 4 januari een herseninfarct. Frans merkte dat het niet goed ging: zij zei anders. Mariska dacht zelf dat het niets ernstigs was, maar in het ziekenhuis bleek het niets te zijn.

Er is veel veranderd sinds de beroerte. Mariska werd opgenomen in het ziekenhuis en uit tests bleek dat ze een herseninfarct had. Bij een herseninfarct, ook wel een beroerte genoemd, blokkeert een bloedstolsel een slagader in de hersenen. Hierdoor krijgt een deel van de hersenen te weinig zuurstof en voeding. Dan zijn er vaak slopende symptomen in het lichaam. De mond kan bijvoorbeeld doorhangen of de arm kan verdoofd aanvoelen.

Afhankelijk van de ernst kan een hartinfarct langdurige gevolgen hebben. “Mijn armen en benen werken weer”, zegt Mariska tegen de krant Hoge Bomen. “Ik ben langzaam. Ik was een bezige bij maar nu een stille vlinder. Alles wat ik doe is vermoeiend, maar hier ben ik. Elke stap die ik nu zet, is een stap vooruit.

Hoewel Mariska zei dat ze geen andere symptomen meer had, kostte het haar allemaal veel werk. Het heeft duidelijk een grote impact gehad. Ze krijgt momenteel ergotherapie om te leren functioneren zoals voorheen.

Ergotherapie helpt mensen die door lichamelijke of psychische beperkingen moeite hebben met het uitvoeren van hun dagelijkse bezigheden. Dit kan te maken hebben met gezin, werk, studie of vrije tijd.

Lees verder

Economie

Familiedrama Humberto Tan: ‘Overleden op jonge leeftijd’

In zijn nieuwe boek Rondom Tan, waarin Humberto verschillende, inspirerende vrouwen portretteert die het nodige hebben meegemaakt, schrijft de presentator ook over bepaalde heftige dingen die in zijn familie de revue passeerden.

Na de scheiding van zijn ouders bleef Humberto samen met zijn moeder en de andere drie kinderen achter in de Amsterdamse Bijlmer. Bij zijn oudere broer Patrice vond hij houvast; Humberto zag in hem zijn grote voorbeeld. Patrice was een mooie jongen vol bravoure, die zelfs ooit een zomerhit scoorde met het nummer Someone Loves You Honey.

Presentator Humberto Tan vertelde gisteren in de laatste ‘Linda’s Zomerweek’ over de zware tijd die hij doormaakte, toen in korte tijd zijn moeder en twee broers overleden.

De vroege dood van zijn geliefde familieleden heeft ervoor gezorgd dat hij nu elke dag het allerbeste uit zijn leven haalt.

De klap was groot toen Patrice aids bleek te hebben en in 1992 op 32-jarige leeftijd aan de ziekte overleed.

Lees verder

Economie

Britse geheime dienst M16: ‘Vladimir Poetin overleden’

Russisch president Vladimir Poetin is mogelijk al weken dood. Een dubbelganger zou zijn plek hebben ingenomen. Dat vermoeden uiten chefs van de Britse geheime dienst, M16, in de Britse krant Daily Star.

De gezondheid van Poetin is lange tijd de bron van speculatie geweest en Moskou heeft de afgelopen jaren de lippen stijf op elkaar gehouden en volgehouden dat Poetins gezondheid “uitstekend” is. Westerse inlichtingendienst menen dat de Russische president ernstige gezondheidsproblemen heeft , zoals kanker en Parkinson. Recente publieke optredens hebben deden de geruchten over zijn, slechte, fysieke toestand verder aanwakkeren.

Recent leek Poetin minder mobiel en zijn gezicht was opgezwollen. Experts denken dat hij steroïden gebruikt of een behandeling tegen kanker krijgt . Een Britse M16-bron zei dat het waarschijnlijk was dat Poetins recente optredens in het openbaar eerder waren opgenomen – en dat hij al had kunnen sterven terwijl een dubbelganger zijn plaats innam .

De bron vertelde de Daily Star : “Poetin is erg ziek en wanneer hij sterft, zal zijn dood weken, zo niet maanden geheim worden gehouden. Er is ook een mogelijkheid dat hij al dood is. Het is onmogelijk om te weten.”

Er wordt aangenomen dat Poetin in het verleden dubbelgangers heeft gebruikt toen hij zich niet goed voelde en het Kremlin zou dat nu weer kunnen doen om zijn dood te verzwijgen.

Lees verder

Economie

Johan Derksen trieste familieomstandigheden: ”Op een tragische wijze overleden”

Johan Derksen (73) vertelde in ‘De Oranjezomer’-aflevering van over het verlies waar zijn collega Wilfred Genee (54) op dat moment mee te maken heeft. Tot groot verdriet van de familie is de vader van Wilfred afgelopen overleden.

De vakantie van Wilfred was door het nieuws verschrikkelijk begonnen. Hoewel de familie vraagt om rust en privacy tijdens deze moeilijke periode, vertelt Johan aan tafel over de tragische manier waarop de vader van Wilfred is komen te overlijden. “Wilfred heeft met heel trieste familieomstandigheden te maken”, opent Johan de uitzending.

“Zijn moeder is van de trap gevallen. Ze was bewusteloos. Zijn vader dacht dat ze was overleden”, vertelt hij verder. “Hij heeft toen een hartinfarct gekregen.” Daarnaast verzoekt Johan de media om Wilfred voorlopig met rust te laten.

Op maandagmiddag werd het nieuws door een woordvoerder van Talpa Networks bevestigd. “De vader van Wilfred Genee is overleden tot groot verdriet van de familie”, aldus de woordvoerder. De nabestaanden willen niet reageren op het verdrietige nieuws. “De familie vraagt nadrukkelijk om privacy in deze moeilijke periode.”

Sinds de vakantie van Wilfred neemt Hélène Hendriks het presentatiestokje van De Oranjezomer over. Tijdens haar eerste twee uitzendingen als presentator zorgde Hélène voor een kijkcijferrecord.

Lees verder

Trending