Connect with us

Economie

Breaking: ‘Aanslag op John van den Heuvel’

Misdaadverslaggever John van den Heuvel vertelt in een boek dat vandaag is verschenen over zijn leven onder zware bewaking. Hij deelt onder meer dat hij werd gewaarschuwd voor een mogelijke aanslag op hem. Criminelen zouden de aanslag gepland hebben op het verjaardagsfeest van Gordon.

Het boek, met de titel ‘John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging’, is geschreven door zijn collega Bert Dijkstra. De Telegraaf heeft vandaag vier fragmenten uit het boek gedeeld, waarin onder andere te lezen valt dat het maar goed is dat John van den Heuvel destijds niet naar het verjaardagsfeest van Gordon in Dubai ging.

Aanslag op verjaardag Gordon

John kreeg een dag van te voren, op 5 juli, een schokkend telefoontje van zijn vaste aanspreekpunt binnen het Openbaar Ministerie. ,,Ga jij morgen naar het verjaardagsfeest van Gordon in Dubai?”, werd John gevraagd. ,,Nee, hoezo?”, antwoordde John. ,,We hebben net de informatie doorgekregen dat ze tijdens de verjaardagslunch van Gordon – zodra jij daar als gast verschijnt – een aanslag op je willen plegen.”

De aanslag stond gepland op 6 juli: precies een jaar nadat Peter R. de Vries neergeschoten werd in Amsterdam. Wanneer John Gordon belt om te vragen of hij inderdaad op die dag zijn verjaardag viert, bevestigt Gordon dat. Wanneer hij hoort dat er een mogelijke aanslag op John gepland stond, ‘schrikt hij zich een ongeluk’.

Zwaar beveiligd

John zou ook op een dodenlijst staan van crimineel Ridouan Taghi en wordt sinds 2017 zwaar beveiligd. Doordat die beveiliging ‘zo professioneel is’ durft hij zijn werk te blijven doen. Toch brengt het enorme consequenties met zich mee, ook voor zijn familie. In ‘Sterren op het Doek’ vertelde John dat zijn vrouw haar baan op een school is kwijtgeraakt, omdat de school niet instemde met de aangescherpte beveiligingsmaatregelen.

,,Na de moord op Peter werden natuurlijk nog eens de toch al strenge beveiligingsmaatregelen extra aangescherpt”, vertelde John. ,,En een van de gevolgen was dat mijn gezin extra beveiligd werd en dat ook zij op haar werk uit voorzorg een bepaalde vorm van beveiliging zou gaan krijgen.” Volgens John werd zijn vrouw terwijl ze nog in een hele verdrietige periode zaten, bij het schoolbestuur geroepen en naar huis gestuurd. ,,Van: sorry maar vanwege het werk van je man en de consequenties rond beveilingsmaatregelen op school willen we niet meer dat je hier komt.”

Lees verder

Economie

Familiedrama Humberto Tan: ‘Overleden op jonge leeftijd’

In zijn nieuwe boek Rondom Tan, waarin Humberto verschillende, inspirerende vrouwen portretteert die het nodige hebben meegemaakt, schrijft de presentator ook over bepaalde heftige dingen die in zijn familie de revue passeerden.

Na de scheiding van zijn ouders bleef Humberto samen met zijn moeder en de andere drie kinderen achter in de Amsterdamse Bijlmer. Bij zijn oudere broer Patrice vond hij houvast; Humberto zag in hem zijn grote voorbeeld. Patrice was een mooie jongen vol bravoure, die zelfs ooit een zomerhit scoorde met het nummer Someone Loves You Honey.

Presentator Humberto Tan vertelde gisteren in de laatste ‘Linda’s Zomerweek’ over de zware tijd die hij doormaakte, toen in korte tijd zijn moeder en twee broers overleden.

De vroege dood van zijn geliefde familieleden heeft ervoor gezorgd dat hij nu elke dag het allerbeste uit zijn leven haalt.

De klap was groot toen Patrice aids bleek te hebben en in 1992 op 32-jarige leeftijd aan de ziekte overleed.

Lees verder

Economie

Britse geheime dienst M16: ‘Vladimir Poetin overleden’

Russisch president Vladimir Poetin is mogelijk al weken dood. Een dubbelganger zou zijn plek hebben ingenomen. Dat vermoeden uiten chefs van de Britse geheime dienst, M16, in de Britse krant Daily Star.

De gezondheid van Poetin is lange tijd de bron van speculatie geweest en Moskou heeft de afgelopen jaren de lippen stijf op elkaar gehouden en volgehouden dat Poetins gezondheid “uitstekend” is. Westerse inlichtingendienst menen dat de Russische president ernstige gezondheidsproblemen heeft , zoals kanker en Parkinson. Recente publieke optredens hebben deden de geruchten over zijn, slechte, fysieke toestand verder aanwakkeren.

Recent leek Poetin minder mobiel en zijn gezicht was opgezwollen. Experts denken dat hij steroïden gebruikt of een behandeling tegen kanker krijgt . Een Britse M16-bron zei dat het waarschijnlijk was dat Poetins recente optredens in het openbaar eerder waren opgenomen – en dat hij al had kunnen sterven terwijl een dubbelganger zijn plaats innam .

De bron vertelde de Daily Star : “Poetin is erg ziek en wanneer hij sterft, zal zijn dood weken, zo niet maanden geheim worden gehouden. Er is ook een mogelijkheid dat hij al dood is. Het is onmogelijk om te weten.”

Er wordt aangenomen dat Poetin in het verleden dubbelgangers heeft gebruikt toen hij zich niet goed voelde en het Kremlin zou dat nu weer kunnen doen om zijn dood te verzwijgen.

Lees verder

Economie

Johan Derksen trieste familieomstandigheden: ”Op een tragische wijze overleden”

Johan Derksen (73) vertelde in ‘De Oranjezomer’-aflevering van over het verlies waar zijn collega Wilfred Genee (54) op dat moment mee te maken heeft. Tot groot verdriet van de familie is de vader van Wilfred afgelopen overleden.

De vakantie van Wilfred was door het nieuws verschrikkelijk begonnen. Hoewel de familie vraagt om rust en privacy tijdens deze moeilijke periode, vertelt Johan aan tafel over de tragische manier waarop de vader van Wilfred is komen te overlijden. “Wilfred heeft met heel trieste familieomstandigheden te maken”, opent Johan de uitzending.

“Zijn moeder is van de trap gevallen. Ze was bewusteloos. Zijn vader dacht dat ze was overleden”, vertelt hij verder. “Hij heeft toen een hartinfarct gekregen.” Daarnaast verzoekt Johan de media om Wilfred voorlopig met rust te laten.

Op maandagmiddag werd het nieuws door een woordvoerder van Talpa Networks bevestigd. “De vader van Wilfred Genee is overleden tot groot verdriet van de familie”, aldus de woordvoerder. De nabestaanden willen niet reageren op het verdrietige nieuws. “De familie vraagt nadrukkelijk om privacy in deze moeilijke periode.”

Sinds de vakantie van Wilfred neemt Hélène Hendriks het presentatiestokje van De Oranjezomer over. Tijdens haar eerste twee uitzendingen als presentator zorgde Hélène voor een kijkcijferrecord.

Lees verder

Trending